Δευτέρα 9 Δεκ, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Χαιρετίζει τη ψήφιση των νομοσχεδιών για καταπολέμηση της φυγοστρατίας ο ΔΗΣΥ

  11/07/2019 18:30
Χαιρετίζει τη ψήφιση των νομοσχεδιών για καταπολέμηση της φυγοστρατίας ο ΔΗΣΥ

Χαιρετίζει τη ψήφιση των νομοσχεδιών για καταπολέμηση της φυγοστρατίας ο ΔΗΣΥ

  11/07/2019 18:30
Ο ΔΗΣΥ χαιρετίζει τα μέτρα κατά της φυγοστρατίας.
 
Σε Γραπτή Δήλωσή του ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ και Επιτροπος για θέματα Αμυνας του κομματος, Γιώργος Κάρουλλας, ανέφερε πως ο Δημοκρατικός Συναγερμός χαιρετίζει την ομόφωνη ψήφιση των νομοσχεδίων του Υπουργείου Άμυνας για την καταπολέμηση του φαινομένου της φυγοστρατίας.
 
«Εκφράζουμε δε τη συνεχή αμέριστη στήριξη και αναγνώριση προς το έργο του Υπουργού Άμυνας και των επιτελών του που με πατριωτικό ζήλο και αθόρυβα συνεχίζουν την αναγκαία και ουσιαστική μεταρρύθμιση για ενίσχυση του τομέα της άμυνας», αναφέρει ο βουλευτής.
 
Με τα νομοσχέδια αυτά:
1) καταργείται η δυνατότητα έκδοσης δελτίων υγείας σε αθλούμενους στρατεύσιμους που απολύθηκαν προσωρινά ως ακατάλληλοι λόγω νοσήματος ή πάθησης ψυχικής υγείας και
2) μειώνεται το διοικητικό κόστος επανεξέτασης των προσωρινά απολυθέντων για λόγους υγείας με τη δυνατότητα επανεξέτασης μέχρι τρία έτη αφού η υφιστάμενη ετήσια εξέταση δεν αποφέρει αποτελέσματα.
 
Σημειώνεται επίσης η πρόθεση για κατάργηση του προσωρινού απολυτηρίου και η δυνατότητα έκδοσης μόνο μόνιμων απολυτηρίων που ουσιαστικά θα μηδενίσει την αύξηση των προσωρινά απολυθέντων.
 
Την ίδια στιγμή με υπουργική απόφαση τροποποιείται ο πίνακας νοσημάτων για τις μόνιμες παθήσεις έτσι ώστε να χορηγηθεί κανονικό απολυτήριο στους επηρεαζόμενους στρατεύσιμους.
 
«Εκφράζουμε και πάλι την ικανοποίηση μας τονίζουμε ότι ωσότου η κατοχή της μισής μας πατρίδας συνεχίζεται έχουμε υποχρέωση να θεωρούμε την Εθνική Φρουρά ως υπόθεση όλων μας και να την ενισχύουμε με τον κάθε δυνατό τρόπο», σημειώνει ο κ Κάρουλλας.
 
Ο Δημοκρατικός Συναγερμός τέλος επικροτεί τη συνεχιζόμενη προσπάθεια του Υπουργείου Άμυνας για τη λήψη επιπρόσθετων νομοθετικών μέτρων για αντιμετώπιση του φαινομένου της φυγοστρατίας και στέκεται δίπλα στην προσπάθεια αυτή με εισηγήσεις και προωθώντας την ενότητα ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου.
 
Επίσης ο βουλευτής του ΔΗΣΥ σημειώνει και τις διευκολύνσεις που παρέχονται στους στρατεύσιμους αθλητές, έτσι ώστε ταυτόχρονα να υπηρετούν την πατρίδα και να συνεχόζουν να ακολουθούν τα αθλητικά τους προγράμματα.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας