Χαιρετίζει τη ψήφιση των νομοσχεδιών για καταπολέμηση της φυγοστρατίας ο ΔΗΣΥ

Ο ΔΗΣΥ χαιρετίζει τα μέτρα κατά της φυγοστρατίας.
 
Σε Γραπτή Δήλωσή του ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ και Επιτροπος για θέματα Αμυνας του κομματος, Γιώργος Κάρουλλας, ανέφερε πως ο Δημοκρατικός Συναγερμός χαιρετίζει την ομόφωνη ψήφιση των νομοσχεδίων του Υπουργείου Άμυνας για την καταπολέμηση του φαινομένου της φυγοστρατίας.
 
«Εκφράζουμε δε τη συνεχή αμέριστη στήριξη και αναγνώριση προς το έργο του Υπουργού Άμυνας και των επιτελών του που με πατριωτικό ζήλο και αθόρυβα συνεχίζουν την αναγκαία και ουσιαστική μεταρρύθμιση για ενίσχυση του τομέα της άμυνας», αναφέρει ο βουλευτής.
 
Με τα νομοσχέδια αυτά:
1) καταργείται η δυνατότητα έκδοσης δελτίων υγείας σε αθλούμενους στρατεύσιμους που απολύθηκαν προσωρινά ως ακατάλληλοι λόγω νοσήματος ή πάθησης ψυχικής υγείας και
2) μειώνεται το διοικητικό κόστος επανεξέτασης των προσωρινά απολυθέντων για λόγους υγείας με τη δυνατότητα επανεξέτασης μέχρι τρία έτη αφού η υφιστάμενη ετήσια εξέταση δεν αποφέρει αποτελέσματα.
 
Σημειώνεται επίσης η πρόθεση για κατάργηση του προσωρινού απολυτηρίου και η δυνατότητα έκδοσης μόνο μόνιμων απολυτηρίων που ουσιαστικά θα μηδενίσει την αύξηση των προσωρινά απολυθέντων.
 
Την ίδια στιγμή με υπουργική απόφαση τροποποιείται ο πίνακας νοσημάτων για τις μόνιμες παθήσεις έτσι ώστε να χορηγηθεί κανονικό απολυτήριο στους επηρεαζόμενους στρατεύσιμους.
 
«Εκφράζουμε και πάλι την ικανοποίηση μας τονίζουμε ότι ωσότου η κατοχή της μισής μας πατρίδας συνεχίζεται έχουμε υποχρέωση να θεωρούμε την Εθνική Φρουρά ως υπόθεση όλων μας και να την ενισχύουμε με τον κάθε δυνατό τρόπο», σημειώνει ο κ Κάρουλλας.
 
Ο Δημοκρατικός Συναγερμός τέλος επικροτεί τη συνεχιζόμενη προσπάθεια του Υπουργείου Άμυνας για τη λήψη επιπρόσθετων νομοθετικών μέτρων για αντιμετώπιση του φαινομένου της φυγοστρατίας και στέκεται δίπλα στην προσπάθεια αυτή με εισηγήσεις και προωθώντας την ενότητα ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου.
 
Επίσης ο βουλευτής του ΔΗΣΥ σημειώνει και τις διευκολύνσεις που παρέχονται στους στρατεύσιμους αθλητές, έτσι ώστε ταυτόχρονα να υπηρετούν την πατρίδα και να συνεχόζουν να ακολουθούν τα αθλητικά τους προγράμματα.
 

Δειτε Επισης

Δημοτικός σύμβουλος στην Ελλάδα γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο
Καταχωρήθηκε η αγωγή Αναστασιάδη κατά του Μακάριου Δρουσιώτη-Αξιώνει πέραν των δύο εκ.
Συνελήφθη επιχειρηματίας για τη φωτιά στην Πάφο που προκλήθηκε μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Με το ένα πόδι εκτός ΔΗΣΥ η Νιόβη Παρισινού, μετά τη στήριξη στον Γεάδη
Διαφοροποιήθηκε ο αριθμός των Μελών των Κοινοτικών Συμβουλίων
Όραμα και εμπειρία αντιπαρέβαλαν για τη Δημαρχία Λευκωσίας Προύντζος και Τορναρίτης
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο
LIVE: Στην μάχη για τον ΕΟΑ Λευκωσίας Ασσιώτης και Γιωρκάτζης-Έδωσαν το στίγμα του οράματός τους
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα