Διερευνώνται οι ισχυρισμοί Ακιντζί για επίθεση σε οδηγό Τ/κ λεωφορείου στη Λάρνακα

Η Κυβέρνηση έδωσε οδηγίες στην Αστυνομία να διερευνήσει το θέμα που τέθηκε από τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στην Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, σε σχέση με περιστατικό φερόμενης παρενόχλησης λεωφορείου με τ/κ πινακίδες στο αεροδρόμιο Λάρνακας.
 
Όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, δεν έχει γίνει σχετική καταγγελία και ως εκ τούτου η Αστυνομία δεν έχει γνώση για το περιστατικό.
 
Από τη στιγμή που κοινοποιήθηκε το θέμα την Τετάρτη από την κ. Σπέχαρ, μετά τη συνάντησή της με τον κ. Ακιντζί, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, η οποία αυτή τη στιγμή προσπαθεί να συγκεντρώσει πληροφορίες για να σχηματίσει εικόνα για το έγινε, είπε ο κ. Προδρόμου. Για τον λόγο αυτό, συνέχισε, η Αστυνομία έχει δραστηριοποιηθεί και έχει επικοινωνήσει με την αρμόδια Τεχνική Επιτροπή.
 
Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έδωσε σχετικές οδηγίες και υπάρχει συνεννόηση με την Αστυνομία, η οποία θα διαπιστώσει περί τίνος πρόκειται και αναλόγως θα πράξει» κατέληξε ο κ. Προδρόμου.
 
Ο διευθυντής της εταιρείας στην οποία ανήκει το λεωφορείο με τουρκοκυπριακές πινακίδες, το οποίο μετέφερε την περασμένη εβδομάδα Ούγγρους τουρίστες από το αεροδρόμιο Λάρνακας στις κατεχόμενες περιοχές, αναμένεται να δώσει κατάθεση αύριο, Παρασκευή, σε σχέση με το περιστατικό της φερόμενης παρενόχλησης του λεωφορείου.
 
Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, πέραν του διευθυντή της εταιρείας λεωφορείων, έχει εντοπιστεί και ο οδηγός του λεωφορείου, ο οποίος βρίσκεται ωστόσο εκτός Κύπρου. Πηγή με γνώση του θέματος ανέφερε ότι το κλίμα είναι θετικό και φαίνεται ότι υπάρχει διάθεση συνεργασίας.

Μετά την κατάθεση του διευθυντή της εταιρείας, η Αστυνομία θα είναι σε θέση να προχωρήσει στη διερεύνηση του περιστατικού για τυχόν ποινικά αδικήματα, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.
 
Υπενθυμίζεται ότο ο Ακιντζί έθεσε στην Ελίζα κ. Σπέχαρ επεισόδιο με επίθεση σε λεωφορείο με τ/κ πινακίδες στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, που πήγε για να παραλάβει τουρίστες, ενώ προσπαθούν να εφαρμόσουν τα μέτρα οικοδόμηση εμπιστοσύνης, δήλωσε. Οπως είπε, μετέφερε στην κ. Σπέχαρ την ευαισθησία του σε κάποια γεγονότα που επηρεάζουν την εμπιστοσύνη μεταξύ των κοινοτήτων και το τελευταίο ήταν αυτό με το τ/κ λεωφορείο.
 
Της μετέφερε επίσης, πρόσθεσε, τη λύπη του για το περιστατικό και της εξήγησε ότι αυτό μπορεί να ανοίξει το δρόμο για να επαναληφθούν και για να αποφευχθεί αυτό ζήτησε από την κ. Σπέχαρ να μεταφέρει στους Ε/κ αρμόδιους και ιδιαίτερα στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, το αίτημα να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα. «Και εκείνη ανέφερε ότι καταλαβαίνει πολύ καλά την κατάσταση και υποσχέθηκε να κάνει αυτό που χρειάζεται», είπε ο κ. Ακιντζί.
 
Όπως εξήγησε, πρόκειται για ένα λεωφορείο που από το 2008 έχει όλα τα απαραίτητα έγγραφα και περνά στο «νότο» συχνά, αυτή τη φορά πήγε στο αεροδρόμιο Λάρνακας για να παραλάβει τουρίστες από την Ουγγαρία, δηλαδή Ευρωπαίους πολίτες και δέχθηκε επίθεση. «Αυτό σίγουρα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Ο καθένας πρέπει να το προσέξει αυτό».
 
Η ε/κ «διοίκηση», θα πρέπει να είναι ανεκτική, είπε ο κ. Ακιντζί και πρόσθεσε ότι στο παρελθόν υπήρξαν κάποια επεισόδια που προκάλεσαν μέλη του ΕΛΑΜ, αλλά αυτό το επεισόδιο είναι πολύ διαφορετικό. Δεν πρέπει να ξανασυμβούν τέτοια περιστατικά, συμπλήρωσε.
 
 

Δειτε Επισης

Εκτός ΔΗΣΥ, η Νιόβη Παρισινού, μετά τη στήριξη στον Γεάδη
Διαφοροποιήθηκε ο αριθμός των Μελών των Κοινοτικών Συμβουλίων
Όραμα και εμπειρία αντιπαρέβαλαν για τη Δημαρχία Λευκωσίας Προύντζος και Τορναρίτης
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο
LIVE: Στην μάχη για τον ΕΟΑ Λευκωσίας Ασσιώτης και Γιωρκάτζης-Έδωσαν το στίγμα του οράματός τους
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο