ΑΚΕΛ: Άλλο πράγμα οι επιπρόσθετες ιδέες κι άλλο οι ιδέες που ανατρέπουν συγκλίσεις

Στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο απάντησε το ΑΚΕΛ, εξαπολύοντας νέες κατηγορίες εναντίον της Κυβέρνησης, αναφορικά με το Κυπριακό.
 
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος, «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διαψεύσει ότι ήταν ο ίδιος ο Πρόεδρος που πρότεινε τις λεγόμενες νέες ιδέες του, ισχυρίζεται ότι ήταν ο Γενικός Γραμματέα του ΟΗΕ που κάλεσε τις δύο πλευρές να υποβάλουν καινοτόμες ιδέες. Για να τεκμηριώσει τον ισχυρισμό του, παραπέμπει επιλεκτικά σε απόσπασμα της Έκθεσης του Γενικού Γραμματέα του Οκτωβρίου του 2018.  Αποφεύγει βέβαια να αναφέρει ότι αυτές οι ιδέες είχαν τεθεί από τον Πρόεδρο στο Εθνικό Συμβούλιο προτού υποβληθεί η Έκθεση του Γ.Γ. και μάλιστα το ΑΚΕΛ είχε εκδώσει σχετική επικριτική ανακοίνωση στις 9/10/2018».
 
Περεταίρω το ΑΚΕΛ σημειώνει ότι στην παράγραφο 27 της Έκθεσης του ο Γενικός Γραμματέας, εκτός από το απόσπασμα που επικαλείται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφέρει ότι «μπορεί να χρειαστούν επιπρόσθετες νέες ιδέες» προφανώς έχοντας υπόψη τις ήδη υποβληθείσες ιδέες του Προέδρου. «Οι επιπρόσθετες νέες ιδέες είναι ένα πράγμα και οι ιδέες που ανατρέπουν υφιστάμενες συγκλίσεις είναι άλλο πράγμα», τονίζει.
 
«Επιπλέον ο Γενικός Γραμματέας αναφέρει ότι οι πλευρές πρέπει να συμφωνήσουν σχετικά με τους όρους αναφοράς με την αίσθηση του επείγοντος και πριν την επανάληψη ολοκληρωμένων διαπραγματεύσεων. Πουθενά δεν αναφέρει ότι πρέπει να συγκληθεί διάσκεψη τύπου Κραν Μοντανά όχι για να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση από εκεί που είχε μείνει αλλά για να συζητηθούν οι περιβόητες νέες ιδέες που εξόφθαλμα ανατρέπουν το Πλαίσιο Γκουτέρες», καταλήγει το ΑΚΕΛ.   
 
 
 

Δειτε Επισης

Θετική εξέλιξη θεωρεί ο Πρόεδρος τη συνάντηση Γκουτέρες-Ταταρ
Σειρά αιτημάτων για αποδέσμευση κονδυλίων ενέκρινε η Επιτροπή Οικονομικών
Α. Δημητρίου: Η βία δεν αποτελεί μέσο θωράκισης των συμφερόντων της πατρίδας
Επανέρχεται το ΑΚΕΛ-«Οι αντιδράσεις Χριστοδουλίδη επιβεβαιώνουν ότι δεν έχει συναίσθηση τι βιώνει η κοινωνία»
Η ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού στο επίκεντρο της συνάντησης Στεφάνου-Κουτσούμπα
Συνάντηση Προέδρου της Βουλής με υφυπουργό Υγείας Ελλάδας
ΠτΔ: Η κατάσταση στο Κυπριακό μέρα με την μέρα γίνεται χειρότερη
Τις γνωστές, αδιάλλακτες θέσεις του θα εκφράσει ο Τατάρ στον Αντόνιο Γκουτέρες
Δένδιας: Ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας το Κυπριακό
«Λάρνακα, Συνεχίζουμε!»-Επίσημα ανακοίνωσε την επαναδιεκδίκηση της Δημαρχίας ο Ανδρέας Βύρας