Κυριακή 5 Απρ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Επικρίσεις Τατάρ σε Ε.Ε. για την αντίδραση κατά της Τουρκίας

  09/07/2019 14:38
Επικρίσεις Τατάρ σε Ε.Ε. για την αντίδραση κατά της Τουρκίας

Επικρίσεις Τατάρ σε Ε.Ε. για την αντίδραση κατά της Τουρκίας

  09/07/2019 14:38
Διαμαρτύρεται εναντίον της ΕΕ για την αντίδρασή της κατά της Τουρκίας στο θέμα των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, ο «πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ λέγοντας ότι δεν προκαλούν ανησυχία οι γεωτρητικές δραστηριότητες του Φατίχ και του Γιαβούζ στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά οι παράνομες – κατά την έκφρασή του – δραστηριότητες των Ε/κ που δεν λαμβάνουν υπόψην τα δικαιώματα των Τ/κ.
 
Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε γραπτή του δήλωσε ο κ. Τατάρ αναφέρει ότι η ΕΕ που παρακολουθεί από την αρχή την λάθος, όπως υποστηρίζει, στάση των Ε/κ και των Ελλήνων, δεν έχει καταλάβει ακόμη ότι αυτή η στάση όχι μόνο δεν βοηθά σε ένα αποτέλεσμα στο Κυπριακό αλλά αποτελεί λόγο να βαθαίνει ακόμη περισσότερο το αδιέξοδο. Η τ/κ πλευρά και η Τουρκία έχουν δικαιώματα στις πηγές υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο, πρόσθεσε λέγοντας ότι η ε/κ πλευρά απέρριψε την πρόταση για την δημιουργία κοινής επιτροπής για το θέμα του φυσικού αερίου.
 
Επέκρινε επίσης την ΕΕ ότι παραβλέπει το γεγονός πως η ε/κ πλευρά σε ήρθε «συνωμοτικές συμφωνίες» με άλλες χώρες στην περιοχή που παραβλέπουν επίσης την Τουρκία, θεωρώντας (οι Ε/κ) ότι αυτό θα είναι εις βάρος της Τουρκίας.
 
Ο Ερσίν Τατάρ υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να θεωρηθούν ως στάση που αρμόζει στις σύγχρονες αξίες τις οποίες η ΕΕ υπερασπίζεται, οι επικρίσεις που η Ένωση διατυπώνει εναντίον της Τουρκίας και των Τ/κ για τα βήματα που κάνουν, τις οποίες θεωρεί «σοβαρή επίθεση εναντίον των Τ/κ|.
 
Ο δρόμος που ακολουθείται είναι ο σωστός και δεν υπάρχει επιστροφή από αυτόν, πρόσθεσε λέγοντας ότι ενόσω η ε/κ πλευρά συνεχίζει τις γεωτρήσεις το ίδιο θα πράττει και η Τουρκία και οι Τ/κ που έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους Ε/κ στα αποθέματα υδρογονανθράκων.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας