Πέμπτη 21 Νοε, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Έντονη καταδίκη των ενεργειών της Τουρκίας από ΔΗΣΥ-Κάλεσμα για ομοψυχία

  09/07/2019 11:36
Έντονη καταδίκη των ενεργειών της Τουρκίας από ΔΗΣΥ-Κάλεσμα για ομοψυχία

Έντονη καταδίκη των ενεργειών της Τουρκίας από ΔΗΣΥ-Κάλεσμα για ομοψυχία

  09/07/2019 11:36
Καταδικάζει έντονα τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ, ο Δημοκρατικός Συναγερμός, ο οποίος καλεί παράλληλα σε ομοψυχία στο εσωτερικό.
 
Σε  δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος του κόμματος Δημήτρης Δημητρίου αναφέρει ότι, «η Τουρκία συνεχίζει να καταστρατηγεί το Διεθνές Δίκαιο, παραβιάζοντας την κυριαρχία της Κύπρου και παρά τις περί του αντιθέτου νουθεσίες και από την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ε.Ε. για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι αλλά και άλλους αξιωματούχους της Ένωσης, τις οποίες χαιρετίζουμε».
 
Έστειλε παράλληλα μήνυμα για ενότητα στο εσωτερικό της χώρας, απέναντι στην παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας.
 
Αυτούσιες οι δηλώσεις του κ. Δημητρίου:
Ως Δημοκρατικός Συναγερμός καταδικάζουμε με τον πλέον έντονο τρόπο και πάλι τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ. Η Τουρκία συνεχίζει να καταστρατηγεί το Διεθνές Δίκαιο, παραβιάζοντας την κυριαρχία της Κύπρου και παρά τις περί του αντιθέτου νουθεσίες και από την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ε.Ε. για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι αλλά και άλλους αξιωματούχους της Ένωσης, τις οποίες χαιρετίζουμε. Στο ίδιο μήκος κύματος εξέφρασαν τις ανησυχίες τους και άλλες χώρες όπως η Ρωσία.
 
Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, το μήνυμα από το εσωτερικό της χώρας πρέπει να είναι ένα και ενιαίο, απέναντι στην παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας και θετικό προς τις κινήσεις τόσο της κυπριακής διπλωματίας και της κυβέρνησης,  όσο και προς τα όσα προτάσσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Την ίδια ώρα, το μήνυμα ότι οι Τουρκικές ενέργειες έχουν σοβαρό αρνητικό αντίκτυπο σε ολόκληρο το φάσμα των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας, με αποτέλεσμα να εξετάζονται όλες οι επιλογές για μέτρα εναντίον της, είναι σαφές.
 
Η Τουρκία πρέπει να καταλάβει πως δεν είναι προς το συμφέρον της η συνέχιση αυτής της συμπεριφοράς και ότι μόνο μέσω της επανέναρξης του διαλόγου για το κυπριακό, αφού πρώτα σταματήσει η παρανομία στην ΑΟΖ,  μπορεί να εκτονωθεί η παρούσα κατάσταση πραγμάτων.

 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας