Έντονη καταδίκη των ενεργειών της Τουρκίας από ΔΗΣΥ-Κάλεσμα για ομοψυχία

Καταδικάζει έντονα τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ, ο Δημοκρατικός Συναγερμός, ο οποίος καλεί παράλληλα σε ομοψυχία στο εσωτερικό.
 
Σε  δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος του κόμματος Δημήτρης Δημητρίου αναφέρει ότι, «η Τουρκία συνεχίζει να καταστρατηγεί το Διεθνές Δίκαιο, παραβιάζοντας την κυριαρχία της Κύπρου και παρά τις περί του αντιθέτου νουθεσίες και από την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ε.Ε. για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι αλλά και άλλους αξιωματούχους της Ένωσης, τις οποίες χαιρετίζουμε».
 
Έστειλε παράλληλα μήνυμα για ενότητα στο εσωτερικό της χώρας, απέναντι στην παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας.
 
Αυτούσιες οι δηλώσεις του κ. Δημητρίου:
Ως Δημοκρατικός Συναγερμός καταδικάζουμε με τον πλέον έντονο τρόπο και πάλι τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ. Η Τουρκία συνεχίζει να καταστρατηγεί το Διεθνές Δίκαιο, παραβιάζοντας την κυριαρχία της Κύπρου και παρά τις περί του αντιθέτου νουθεσίες και από την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ε.Ε. για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι αλλά και άλλους αξιωματούχους της Ένωσης, τις οποίες χαιρετίζουμε. Στο ίδιο μήκος κύματος εξέφρασαν τις ανησυχίες τους και άλλες χώρες όπως η Ρωσία.
 
Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, το μήνυμα από το εσωτερικό της χώρας πρέπει να είναι ένα και ενιαίο, απέναντι στην παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας και θετικό προς τις κινήσεις τόσο της κυπριακής διπλωματίας και της κυβέρνησης,  όσο και προς τα όσα προτάσσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Την ίδια ώρα, το μήνυμα ότι οι Τουρκικές ενέργειες έχουν σοβαρό αρνητικό αντίκτυπο σε ολόκληρο το φάσμα των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας, με αποτέλεσμα να εξετάζονται όλες οι επιλογές για μέτρα εναντίον της, είναι σαφές.
 
Η Τουρκία πρέπει να καταλάβει πως δεν είναι προς το συμφέρον της η συνέχιση αυτής της συμπεριφοράς και ότι μόνο μέσω της επανέναρξης του διαλόγου για το κυπριακό, αφού πρώτα σταματήσει η παρανομία στην ΑΟΖ,  μπορεί να εκτονωθεί η παρούσα κατάσταση πραγμάτων.

 

Δειτε Επισης

Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Τήρηση διεθνούς δικαίου ζητά η Αννίτα με αφορμή την Ημέρα Γενοκτονίας Αρμενίων
Πρόεδρος: Η αντιμετώπιση προκλήσεων στην ενέργεια ο μεγάλος στόχος για ανταγωνιστικότητα οικονομίας
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Η Κύπρος μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν με Ερντογάν και Στάινμαϊερ
Υποβάλλονται την Πέμπτη οι υποψηφιότητες για Δημοτικές Εκλογές και ΕΟΑ
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων