Παρασκευή 6 Δεκ, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Τζ. Χαντ: Απίστευτα σημαντική η διμερής σχέση με την Κύπρο

  09/07/2019 11:23
Τζ. Χαντ: Απίστευτα σημαντική η διμερής σχέση με την Κύπρο

Τζ. Χαντ: Απίστευτα σημαντική η διμερής σχέση με την Κύπρο

  09/07/2019 11:23
«Απίστευτα σημαντική», χαρακτηρίζει ο Τζέρεμι Χαντ τη σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με την Κύπρο σε επιστολή του προς την οργάνωση «Συντηρητικοί Φίλοι της Κύπρου» στο πλαίσιο της διαδικασίας ανάδειξης του διαδόχου της Τερέζα Μέι.

Ο διεκδικητής της ηγεσίας του Συντηρητικού Κόμματος και της πρωθυπουργίας του Ηνωμένου Βασιλείου και σημερινός υπουργός Εξωτερικών δηλώνει στην επιστολή «δυνατός υποστηρικτής» των Συντηρητικών Φίλων της Κύπρου, επαινεί την προεδρία της οργάνωσης από τον Τζέισον Χαραλάμπους και σημειώνει ότι θαυμάζει τη δουλειά που γίνεται για την προώθηση των συμφερόντων των Κυπρίων της Βρετανίας.

«Με εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες κυπριακής καταγωγής να ζουν στο ΗΒ και πολλές χιλιάδες Βρετανών πολιτών να ζουν στην Κύπρο, η συνεχιζόμενη σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας είναι απίστευτα σημαντική», επισημαίνει ο κ. Χαντ.

Στη συνέχεια αναπτύσσει τη δέσμευσή του ως πρωθυπουργός για την εγγύηση των δικαιωμάτων των Ευρωπαίων κατοίκων της Βρετανίας, τονίζοντας ότι «τα δικαιώματά τους θα προστατευθούν οποιαδήποτε και αν είναι η κατάληξη» του Brexit.

Στο πλαίσιο του Brexit υπενθυμίζει επίσης ότι στην εκδήλωση των Συντηρητικών Φίλων της Κύπρου στο Μπέρμιγχαμ πέρυσι στο περιθώριο του κομματικού συνεδρίου είχε αναφερθεί στις συζητήσεις, που τελικά καρποφόρησαν, για να συνεχιστεί το στάτους κβο στις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο, έτσι ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η καθημερινότητα όσων μετακινούνται μεταξύ βάσεων και Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Πάντα επίσης εντυπωσιάζομαι από τον δυναμισμό και την επιχειρηματικότητα του κυπριακού λαού. Ως επιχειρηματίας και εγώ είμαι πεινασμένος και φιλόδοξος για να απελευθερώσω τη δυνατότητα της οικονομίας μας», συμπληρώνει στην επιστολή του  προς τους Συντηρητικούς Φίλους της Κύπρου ο Τζέρεμι Χαντ.

Στη συνέχεια εκθέτει μια σειρά μέτρων που θα υιοθετούσε ως πρωθυπουργός με στόχο την τόνωση της βρετανικής οικονομίας, με βασικό άξονα τη μείωση του φόρου επιχειρήσεων στο 12,5% και μια «ανεξάρτητη» εμπορική πολιτική.

Αναφέρει επίσης μεταξύ των σχεδίων του τη μείωση του επιτοκίου επί των φοιτητικών δανείων και τη λήψη τολμηρών αποφάσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Τα 160.000-180.000 μέλη του Συντηρητικού Κόμματος έχουν αρχίσει να ψηφίζουν για τον επόμενο ηγέτη τους και θα συνεχίσουν να ψηφίζουν έως τις 22 Ιουλίου.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας