Τετάρτη 13 Νοε, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Με ρωσικά αεροσκάφη ξεκίνησε η μεταφορά των S-400 στην Τουρκία

  09/07/2019 10:55
Με ρωσικά αεροσκάφη ξεκίνησε η μεταφορά των S-400 στην Τουρκία

Με ρωσικά αεροσκάφη ξεκίνησε η μεταφορά των S-400 στην Τουρκία

  09/07/2019 10:55
Με αεροπλάνα του ρωσικού στρατού φαίνεται ότι ξεκίνησε η τμηματική μεταφορά του αντιαεροπορικού συστήματος S-400 στην Τουρκία.
 
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, δύο μεταγωγικά αεροσκάφη ξεκίνησαν από την περασμένη εβδομάδα τη μεταφορά κάποιων μερών του πυραυλικού συστήματος.
 
Ήδη Ρώσοι εμπειρογνώμονες ταξίδεψαν στην Τουρκία και παρακολουθούν τη διαδικασία μεταφοράς των πυραύλων, μια διαδικασία που αναμένεται να διαρκέσει αρκετές ημέρες.
 
Όπως είπε χθες ο Ταγίπ Ερντογάν από τη Βοσνία Ερζεγοβίνη όπου πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη, οι εργασίες για μεταφορά των πυραύλων συνεχίζεται κανονικά, ενώ σημείωσε πως οι ημερομηνίες παράδοσης του συστήματος έχουν αποφασιστεί εδώ και ημέρες. Μάλιστα αναφέρθηκε στο σχέδιο εγκατάστασης των πυραύλων, επισημαίνοντάς πως την ευθύνη για το σημείο εγκατάστασής τους την έχει το Υπουργείο Άμυνας και το Γενικό Επιτελείο Στρατού της χώρας.
 
Πάντως οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο ότι η μεταφορά των S-400, όπως και των S-300 στην Κρήτη για λογαριασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα γινόταν με πλοία του ναυτικού της Ρωσίας, ωστόσο φαίνεται να επιλέχθηκε η μεταφορά του συστήματος με αεροσκάφη. Μέχρι στιγμής δεν έγινε γνωστό, αν κάποια κομμάτια του πυραυλικού συστήματος θα μεταφερθεί σε κατοπινό στάδιο με πλοία.
 
Μάλιστα, στο διαδίκτυο κυκλοφόρησαν κάποιες φωτογραφίες που δείχνουν την μεταφορά των πυραύλων εντός ενός αεροσκάφους, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει επιβεβαιωθεί η γνησιότητα τους.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας