«Δυνατότητα για σημαντικές αλλαγές και βαθιές τομές από Κυριάκο Μητσοτάκη»

Το δικαίωμα για σημαντικές αλλαγές και βαθιές τομές, δίνει στον νέο Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το γεγονός ότι για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια η Ελλάδα έχει αυτοδύναμη Κυβέρνηση, τονίζει μιλώντας στον REPORTER, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κύπρου, Γιάννης Γεωργούλας. 
 
«Είναι η πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια, που ουσιαστικά η Ελλάδα έχει μια αυτοδύναμη Κυβέρνηση. Από την κρίση και μετά όλες ήταν Κυβερνήσεις συνεργασίας. Αυτό, δίνει το δικαίωμα για να γίνουν σημαντικές αλλαγές και βαθιές τομές», ανέφερε ο κ. Γεωργούλας, χαρακτηρίζοντας ως δεύτερο σημαντικό γεγονός, που προκύπτει από το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών της περασμένης Κυριακής, την μη είσοδο της Χρυσής Αυγής στο ελληνικό Κοινοβούλιο.
 
Ως την πλέον άμεση προτεραιότητα της νέας Κυβέρνησης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κύπρου, προσδιόρισε τη μεταρρύθμιση του φορολογικού πλαισίου, σε συνδυασμό με την προσέλκυση νέων επενδύσεων στην Ελλάδα. «Αυτός», τόνισε, «είναι ένας τομέας που θα δοθεί μεγάλο βάρος, μαζί με την αλλαγή του νόμου στον τομέα της δικαιοσύνης».
 
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργούλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει, επίσης, μεγάλη βάση, στους Έλληνες του εξωτερικού, προωθώντας και την ψήφο των αποδήμων. «Θα προσπαθήσει να αλλάξει ο νόμος, ώστε να μπορούμε πλέον να ψηφίζουμε από τις χώρες που μένουμε, γιατί πολλοί Έλληνες, λόγω και της κρίσης, δεν έχουν τη δυνατότητα να επιστρέφουν για να ψηφίζουν».
 
Σε ό,τι αφορά στην Κύπρο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κύπρου, ανέφερε πως αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για τη νέα Κυβέρνηση της Ελλάδας. «Ο κ. Μητσοτάκης είναι σε επαφή και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ», είπε. «Στο Κυπριακό ακολουθεί την πολιτική που η Ελλάδα ακολούθησε και τα προηγούμενα χρόνια», υπέδειξε. 
 
Πολύ ψηλά στην ατζέντα αναμένεται να βρεθούν τα ενεργειακά. «Προφανώς θα προσπαθήσει η Ελλάδα να εκμεταλλευτεί τους πόρους που έχει και θα προσπαθήσει να φέρει και ξένους επενδυτές στον τομέα αυτό», σημείωσε, προσθέτοντας τη σημασία που αποδίδεται στα περιφερειακά ενεργειακά σχήματα.
 
Ερωτηθείς για τη θέση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Γεωργούλας συνέστησε υπομονή, ώστε να δούμε τι θα γίνει το επόμενο διάστημα. Επεσήμανε, ωστόσο, το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε ήδη συγχαρητήρια από την τουρκική Κυβέρνηση και αναμένουμε να δούμε την περαιτέρω στάση της.
 
Τέλος, σε ό,τι αφορά στο ζήτημα της Μακεδονίας, δεδομένης και της στάσης του κ. Μητσοτάκη το προηγούμενο διάστημα, ο κ. Γεωργούλας ανέφερε ότι στην ατζέντα του Πρωθυπουργού βρίσκεται το πώς θα γίνει γνωστό ανά το παγκόσμιο ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική. «Ξέρω πολύ καλά ότι θα ασχοληθεί με το θέμα για να προωθήσει την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας», κατέληξε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για δημοτικές εκλογές και ΕΟΑ
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Δημοσκόπηση IMR: Προβάδισμα Γιάννη Αρμεύτη στον Δήμο Λεμεσού
Κάνει αρχή στο Βερολίνο, ανιχνεύει θέσεις και προθέσεις πριν επιστρέψει στην Κύπρο η Ολγκίν
Τήρηση διεθνούς δικαίου ζητά η Αννίτα με αφορμή την Ημέρα Γενοκτονίας Αρμενίων
Πρόεδρος: Η αντιμετώπιση προκλήσεων στην ενέργεια ο μεγάλος στόχος για ανταγωνιστικότητα οικονομίας
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Η Κύπρος μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν με Ερντογάν και Στάινμαϊερ
Υποβάλλονται την Πέμπτη οι υποψηφιότητες για Δημοτικές Εκλογές και ΕΟΑ