Δευτέρα 25 Μαϊ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Χαν: Η κατάσταση στην Αν. Μεσόγειο απαιτεί άμεση αποκλιμάκωση και όχι το αντίθετο

  08/07/2019 21:33
Χαν: Η κατάσταση στην Αν. Μεσόγειο απαιτεί άμεση αποκλιμάκωση και όχι το αντίθετο

Χαν: Η κατάσταση στην Αν. Μεσόγειο απαιτεί άμεση αποκλιμάκωση και όχι το αντίθετο

  08/07/2019 21:33
"Η κατάσταση με τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο απαιτεί άμεση αποκλιμάκωση και όχι το αντίθετο", σχολίασε σήμερα με ανάρτησή του σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, ο Επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για τη διεύρυνση Γιοχάνες Χαν.

Ο Επίτροπος παραπέμπει μάλιστα στην επίσημη δήλωση της Ύπατης Εκπροσώπου Φεντερίκα Μογκερίνι, με την οποία καλούσε τις τουρκικές αρχές να αποφύγουν παρόμοιες ενέργειες, να ενεργήσουν με πνεύμα καλής γειτονίας και να σεβαστούν την εθνική κυριαρχία και κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Η Ύπατη Εκπρόσωπος υπενθυμίζοντας τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 20ης Ιουνίου 2019, τόνισε ότι οι συνεχιζόμενες ενέργειες της Τουρκίας "έχουν σοβαρό αρνητικό αντίκτυπο σε ολόκληρο το φάσμα των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας".

"Σύμφωνα με εντολή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η Κομισιόν και η ΕΥΕΔ πρόκειται να υποβάλουν στο Συμβούλιο επιλογές για κατάλληλα μέτρα", επαναλαμβάνει.

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ανταποκριθεί κατάλληλα και με πλήρη αλληλεγγύη προς την Κύπρο", προειδοποιεί η Ύπατη Εκπρόσωπος. H Ύπατη Εκπρόσωπος τόνισε στο μήνυμά της ότι "η διακηρυγμένη πρόθεση της Τουρκίας να διεξαγάγει παράνομα μια νέα επιχείρηση γεώτρησης βορειοανατολικά της Κύπρου προκαλεί σοβαρή ανησυχία".

"Αυτή η δεύτερη προγραμματισμένη επιχείρηση γεώτρησης, δύο μήνες μετά την έναρξη των συνεχιζόμενων ενεργειών γεώτρησης δυτικά της Κύπρου, είναι μια περαιτέρω απαράδεκτη κλιμάκωση που παραβιάζει την κυριαρχία της Κύπρου", ξεκαθαρίζει η Φεντερίκα Μογκερίνι.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας