Καταδίκασε τις τουρκικές ενέργειες στην ΑΟΖ η Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού

Η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ) υιοθέτησε, ψήφισμα, στο οποίο καταδικάζονται οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, καλώντας για άμεσο τερματισμό τους και για σεβασμό της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής οι εργασίες της (ΠαΔΕΕ) άρχισαν χθες στην Αθήνα και σε αυτές συμμετέχει ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νίκος Τορναρίτης.
 
Ο κ. Τορναρίτης, σε χαιρετισμό του, σημείωσε ότι, με την εκπροσώπηση της Βουλής των Αντιπροσώπων, επαναβεβαιώνονται οι άρρηκτοι και αδελφικοί δεσμοί της Κύπρου με τους Έλληνες της διασποράς και ειδικότερα με τους εκλελεγμένους εκπροσώπους τους και ευχαρίστησε τους βουλευτές Κυπριακής και Ελληνικής καταγωγής για τη διαχρονική τους στήριξη στο δίκαιο αγώνα της Κύπρου.
 
Υπογράμμισε επίσης την αμοιβαία βούληση Κύπρου και Ελλάδας για συνέχιση και ενίσχυση της αγαστής συνεργασίας με τη διασπορά, σε όλους τους τομείς και όλα τα επίπεδα.

Ακολούθως, ο Κύπριος βουλευτής προέβη σε εμπεριστατωμένη ενημέρωση των Μελών της ΠαΔΕΕ σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό πρόβλημα.
 
 Αφού αναφέρθηκε στη διακοπή των συνομιλιών εξαιτίας της αδιάλλακτης τουρκικής στάσης, σημείωσε την ετοιμότητα της πλευράς μας για επανέναρξη του διαλόγου.
 
 Δυστυχώς, πρόσθεσε, το ενδεχόμενο αυτό απομακρύνεται, λόγω τόσο των επιδιώξεων της τουρκικής πλευράς για εκτροχιασμό του Κυπριακού από το πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών, όσο και των κλιμακούμενων προκλήσεων της Τουρκίας εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, οι οποίες παραβιάζουν όχι μόνο την κυριαρχία κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) αλλά και της ΕΕ εν συνόλω. Ακολούθως, ο Κύπριος βουλευτής ανέφερε ότι η προσπάθεια επανένωσης μέσω της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας είναι ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος για την επίλυση του Κυπριακού.
 
 Η επίλυση των ζητημάτων ασφάλειας και εγγυήσεων, καθώς και η εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου αποτελούν πτυχές του προβλήματος με καίρια σημασία για την Κυπριακή Δημοκρατία, , πρόσθεσε.

Υπογράμμισε ότι μόχθος μας είναι να καταστεί η Κύπρος μια πραγματικά ανεξάρτητη, σύγχρονη και ευρωπαϊκή χώρα, στην οποία θα συμβιώνουν δημιουργικά οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι, δημιουργώντας συνθήκες προς όφελος του συνόλου των Κυπρίων πολιτών, χωρίς την τουρκική κατοχή και παρεμβάσεις τρίτων χωρών.
 
Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού Πέτρος Κατσάμπανης, τίμησε τον κ. Τορναρίτη για τη διαχρονική του προσφορά στον Ελληνισμό της διασποράς. Αποδεχόμενος την τιμητική αυτή βράβευση, ο κ. Τορναρίτης ευχαρίστησε την ΠαΔΕΕ για τη συνολική της προσφορά στην προώθηση των εθνικών ζητημάτων Κύπρου και Ελλάδας.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ενστάσεις κατά υποψηφίου δημάρχου στην Επαρχία Λεμεσού-Ανακηρύσσονται από σήμερα 13 αντιδημάρχοι
Στο 8% το ποσοστό αδήλωτης εργασίας με κόστος δέκα εκ.-Αποφασίστηκε σειρά μέτρων από την Κυβέρνηση
Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών-Το μέγεθος, το χρώμα και η σειρά των υποψηφίων (pics)
Πληροφορίες Ελεγκτικής για υποβολή στοιχείων για διαφημίσεις υποψηφίων στις Εκλογές
Εκλογή Λεόντιου Κωστρίκη και Σωτήρη Καλογήρου στην Ακαδημία Ευρώπης
Κατατέθηκε πρόταση νόμου στην Ολομέλεια για κατάργηση memo στις κατεχόμενες περιοχές
Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ, κατακεραυνώνει Σιζόπουλο ο Βαρνάβα-«Μετέτρεψαν το κόμμα σε μικρομάγαζό τους»
Ολοκληρώνεται αρχές Μαΐου η προβλήτα στη Γάζα-Ευγνωμοσύνη ΗΠΑ στην Κύπρο
Συνέρχεται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο-Ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγός ο Πρόεδρος
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία