Α. Λουκά: Στόχος της Κυβέρνησης ήταν και παραμένει η δίκαιη λύση του Κυπριακού

Ο Αν. Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Ανδρέα Λουκά, τόνισε την Κυριακή ότι «βασικός στόχος της Κυβέρνησης ήταν και παραμένει να οδηγηθούμε σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση, που θα μας απελευθερώνει από τον κατοχικό στρατό και θα επανενώνει την πατρίδα μας, απαλλάσσοντας την από το αναχρονιστικό σύστημα των εγγυήσεων».
 
Εκφωνώντας ομιλία εκ μέρους της Κυβέρνησης στο Μνημόσυνο Πεσόντων Ηρώων του 1964 και 1974 της Κοινότητας Πηγαινιών Τηλλυρίας, ο κ. Λουκά, είπε ότι «η ελληνοκυπριακή πλευρά επαναλαμβάνει την ισχυρή της δέσμευση για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και ουσιαστική εμπλοκή σε ένα εποικοδομητικό διάλογο εντός του πλαισίου που έθεσε ο ΓΓ του ΟΗΕ».
 
Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών ο κ. Λουκά σημείωσε ότι «η Κύπρος, ως κράτος μέλος της ΕΕ, παραμένει απόλυτα προσηλωμένη στις αρχές και στις αξίες, που διέπουν το ευρωπαϊκό κεκτημένο, αλλά και στη βάση των αποφάσεων και των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, επιδιώκοντας λύση λειτουργική και αποδεκτή από τον λαό που να διασφαλίζει την ειρήνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία και την ευρωπαϊκή ταυτότητα του κράτους μας».
 
«Πρώτιστη υποχρέωση, αλλά και ύψιστη τιμή σε όσους έδωσαν τη ζωή τους και σε όσους αγνοούνται ακόμα είναι να επανενώσουμε την πατρίδα μας, δημιουργώντας παράλληλα συνθήκες ασφάλειας και προοπτικές ευημερίας, ανάπτυξης και προόδου για όλους τους νόμιμους κατοίκους του τόπου μας», είπε ο Αν. Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Γεωργίας.
 
Πρόσθεσε ότι «μόνο έτσι θα εκπληρώσουμε το επιτακτικό μας χρέος απέναντι στους ήρωές μας και μόνο έτσι θα δικαιωθούν οι θυσίες τους».
 
Όπως είπε ο κ. Λουκά «με συναίσθηση ιστορικού χρέους μαζευτήκαμε στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους της ακριτικής Κοινότητας Πηγαινιών για να αποδώσουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής στη μνήμη των ηρωικά πεσόντων, που στη διάρκεια της τουρκοκυπριακής ανταρσίας του 1963 και αργότερα της τουρκικής εισβολής του 1974, πρόσφεραν τη ζωή τους για την προάσπιση της ελευθερίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κύπρου».
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για δημοτικές εκλογές και ΕΟΑ
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Δημοσκόπηση IMR: Προβάδισμα Γιάννη Αρμεύτη στον Δήμο Λεμεσού
Κάνει αρχή στο Βερολίνο, ανιχνεύει θέσεις και προθέσεις πριν επιστρέψει στην Κύπρο η Ολγκίν
Τήρηση διεθνούς δικαίου ζητά η Αννίτα με αφορμή την Ημέρα Γενοκτονίας Αρμενίων
Πρόεδρος: Η αντιμετώπιση προκλήσεων στην ενέργεια ο μεγάλος στόχος για ανταγωνιστικότητα οικονομίας
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Η Κύπρος μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν με Ερντογάν και Στάινμαϊερ
Υποβάλλονται την Πέμπτη οι υποψηφιότητες για Δημοτικές Εκλογές και ΕΟΑ