Ευχαριστίες Αναστασιάδη για τη συμπαράσταση-Αναρρώνει μετά την εγχείρηση

Ομαλά και χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα εξελίσσεται η μετεγχεριτική πρώτη μέρα για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Σε ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε και σύμφωνα με τον θεράποντα ιατρό του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, η μετεγχειρητική κατάστασης της υγείας του Προέδρου εξελίσσεται ομαλά.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την ιατρική ομάδα που παρακολουθεί την πορεία εξέλιξης της υγείας του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είναι ευδιάθετος και σήμερα το πρωί κινητοποιήθηκε με τη βοήθεια του θεράποντος ιατρού καθώς, επίσης, και φυσιοθεραπευτή.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξύπνησε σήμερα ευδιάθετος και, όπως άλλωστε το συνηθίζει καθημερινά, διάβασε τις εφηρίδες. Ο Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο Προκόπης Παυλόπουλος ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, ο Προκόπης Παυλόπουλος ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του Προέδρου της Δημοκρατίας, στον οποίον εξέφρασε θερμές ευχές για πλήρη και ταχεία ανάρρωση.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με ανάρτηση του στο twitter ευχαριστεί όλους όσοι του εύχουνται ταχεία ανάρρωση και ότι η συμπαράσταση όλων τον ενισχύει για να ξεπεράσει το ταχύτερο αυτήν την απρόσμενη περιπέτεια.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Metitterranean, το οποίο είναι συμβεβλημένο στο ΓΕΣΥ, έπειτα από ατύχημα που είχε με αποτέλεσμα να υποστεί υποκεφαλικό κάταγμα δεξιού μηρού.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εισήχθη στο χειρουργείο γύρω στις 4:00 χθες το απόγευμα, με την επέμβαση στην οποία υπεβλήθη να ολοκληρώνεται επιτυχώς λίγο μετά τις 5:00 μ.μ.

Σε δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση της εγχείρηση, ο θεράπων ιατρός, Ανδρέας Παναγιώτου δήλωσε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέστη υποκεφαλικό κάταγμα του δεξιού μηρού. Έχει υποβληθεί σε ημιαθροπλαστική της δεξιάς αρθρώσεως. Η εγχείρηση ήταν δίχως οποιαδήποτε επιπλοκή».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου ανέφερε πως «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε ένα ατύχημα, όπου υπέστη κάταγμα του δεξιού μηρού. Υπεβλήθη σε εγχείρηση στις 3:50 το απόγευμα, η εγχείρηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 5:30 και αναμένουμε, σύμφωνα με τους ιατρούς, σε δύο-τρεις εβδομάδες να επανέλθει στα καθήκοντά του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Μπαίνουν στο δικαστικό ρινγκ για τη μητέρα των μαχών Εισαγγελία και Ελεγκτής-Ο τελικός των κορυφαίων θεσμών
Επανέρχεται η CMC-«Η ΕΤΥΦΑ εξακολουθεί να αρνείται να πληρώσει για όλες τις αλλαγές»
Κινέζος Πρέσβης: Η Κίνα τηρεί μια στάση αρχών στο Κυπριακό
Η λύση του Κυπριακού βάσει ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε εκδήλωση στη Λευκωσία
N. Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού
Έφτασε στη Γάζα από την Κύπρο το πρώτο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω της προβλήτας (pics)
Πρόεδροι Ζαμβίας, Μοζαμβίκης και Μποτσουάνας στηρίζουν προσπάθειες λύσης Κυπριακού
Η ΕΤΥΦΑ απορρίπτει ισχυρισμούς κινεζικής Κοινοπραξίας στο Βασιλικό
Ε. Χαραλαμπίδου σε Νομική Υπηρεσία-«Ο Εισαγγελέας εκτίθεται, υπάρχουν διαβαθμίσεις για να κλείνουν στόματα»
Ευγνωμοσύνη Λευκωσίας για στάση στο Κυπριακό εξέφρασε ο Πρέσβης στο Νεπάλ