Τρίτη 2 Ιουν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Έτοιμος για διαπραγματεύσεις και χωρίς όρους αναφοράς ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

  26/06/2019 20:22
Έτοιμος για διαπραγματεύσεις και χωρίς όρους αναφοράς ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Έτοιμος για διαπραγματεύσεις και χωρίς όρους αναφοράς ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

  26/06/2019 20:22
Επιστολή τριών σημείων με στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό, απέστειλε στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις 14 Ιουνίου, όπως αποκάλυψε ο Υπουργός Εξωτερικών.
 
Μιλώντας στο «Κανάλι 6», ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι η επιστολή που απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι στη βάση και της συζήτησης που έγινε στο Εθνικό Συμβούλιο, ενώ όπως εξήγησε αναφέρει τρεις τρόπους με τους οποίους μπορεί να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, νοουμένου ότι θα διακοπούν οι παράνομες τουρκικές ενέργεις στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Ο πρώτος τρόπος είναι η συνάντηση του Νίκου Αναστασιάδη με τον Μουσταφά Ακιντζί στην παρουσία της Τζέιν Χολ Λουτ.
 
Ο δεύτερος είναι η συνάντηση των δύο ηγετών στην παρουσία του ίδιου του Αντόνιο Γκουτέρες και ο τρίτος είναι η συνέχιση της διαδικασίας με συνάντηση στην μορφή που έγινε στο Κραν Μοντανά.
 
Παράλληλα, ο κ. Χριστοδουλίδης επισήμανε ότι φαίνεται πως η προσπάθεια για συνομολόγηση των όρων αναφοράς δεν είχε αποτέλεσμα και ως εκ τούτου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέλαβε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.
 
Από την πλευρά του το μέλος της Κεντρικής Γραμματείας του ΑΚΕΛ Τουμάζος Τσιελεπής, ο οποίος φιλοξενείτο επίσης στο «Κανάλι 6» χαρακτήρισε την εξέλιξη «πολύ σημαντική», σημειώνοντας παράλληλα ότι για να μπορέσει να συνεχιστεί η διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, πρέπει να συνεχίσει από εκεί που είχε μείνει με όλες τις προϋπάρχουσες συγκλίσεις, το πλαίσιο Γκουτέρες και το άτυπο έγγραφο εφαρμογής της λύσης το οποίο αποκλείει τον ρόλο των εγγυητών, πέραν του συμβουλευτικού.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας