Βότσης: Οι υποχρεώσεις της Τουρκίας που αφορούν την Κύπρο είναι υποχρεώσεις και έναντι της Ε.Ε.

Το Κυπριακό πρόβλημα συζητείται στην ΕΕ διότι οι υποχρεώσεις της Τουρκίας που αφορούν την Κύπρο αποτελούν υποχρεώσεις και έναντι της ΕΕ, είπε ο βουλευτής Άγγελος Βότσης απαντώντας σε Τούρκο βουλευτή, κατά τις εργασίες της 61ης Διάσκεψης των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (COSAC) που ολοκληρώθηκαν χθες στο Βουκουρέστι.

Ο κ. Βότσης απάντησε, σε αναφορά Τούρκου βουλευτή, αφενός, για το ότι η συζήτηση του Κυπριακού προβλήματος δεν έχει θέση στο ευρωπαϊκό επίπεδο και, αφετέρου, για την προστασία των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων στην Κυπριακή υφαλοκρηπίδα, επαναλαμβάνοντας και καλώντας τον Τούρκο βουλευτή να εμπεδώσει τα ακόλουθα τρία σημεία: το Κυπριακό πρόβλημα συζητείται στην ΕΕ διότι οι υποχρεώσεις της Τουρκίας που αφορούν την Κύπρο αποτελούν υποχρεώσεις και έναντι της ΕΕ, που δεν έχουν μέχρι σήμερα εκπληρωθεί.  Όταν μια χώρα επιθυμεί να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας πρέπει να σέβεται το διεθνές δίκαιο, το ευρωπαϊκό δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα, που η Τουρκία παραβιάζει στην Κύπρο και αλλού.  Τέλος, αν η Τουρκία επιθυμεί να γίνει μέλος μιας οικογένειας κρατών, πρέπει απαραίτητα να σέβεται και να αναγνωρίζει όλα ανεξαιρέτως τα μέλη αυτής της οικογένειας.

Εξάλλου, σε παρέμβασή του κατά τη συζήτηση του θέματος, «Οικονομία βασισμένη στην καινοτομία, την τεχνολογική πρόοδο και τον κοινωνικό αντίκτυπο: ο ρόλος των εθνικών κοινοβουλίων στην προώθηση της «νέας οικονομίας» της ΕΕ», ο κ. Βότσης επεσήμανε ότι η «νέα οικονομία», που η ΕΕ φιλοδοξεί να δημιουργήσει, πρέπει να στηριχθεί στις πολύ μικρές ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, δηλαδή αυτές που εργοδοτούν λιγότερα από 10 άτομα ως προσωπικό και έχουν κύκλο εργασιών και ισολογισμό μικρότερο των 2 εκ. ετησίως.
 
Ο κ. Βότσης τόνισε τη σημασία ενίσχυσης των εν λόγω επιχειρήσεων, αφού αυτές αφορούν τους δικούς μας ανθρώπους, τους Ευρωπαίους πολίτες, που αποφασίζουν να επενδύσουν στις χώρες τους χωρίς να εξαρτώνται ή να ελέγχονται από ξένες πολυεθνικές εταιρείες και που παράγουν πλούτο ο οποίος δεν εξάγεται εκτός της ΕΕ.
 
Με το πέρας των εργασιών της, η Διάσκεψη υιοθέτησε Συμπεράσματα και την τακτική εξαμηνιαία Συνεισφορά της προς τα θεσμικά όργανα της ΕΕ.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Παρεμβάσεις Κυπρίων Βουλευτών σε συζήτηση Ολομέλειας ΚΣΣΕ για περιβάλλον
Α. Ατταλίδου: Να αντιμετωπίσουμε την μετανάστευση με δημιουργικό τρόπο
Σ. Ιωάννου: Οι προτάσεις που προωθήθηκαν για μεταναστευτικό ήταν του ΕΛΑΜ
M. Σιζόπουλος: Το μεταναστευτικό δεν επιλύεται με ρατσισμό ή την ανοχή στη λογική «μπάτε σκύλοι αλέστε»