Βλέπουν το Yavuz ως αξιοθέατο οι Τούρκοι-Το αποχαιρέτισαν με κόρνες και σημαίες

Ωσάν να πρόκειται για αξιοθέατο φωτογράφιζαν και έβγαζαν selfie Τούρκοι πολίτες, με το δεύτερο τουρκικό γεωτρύπανο, το Yavuz την ώρα που αυτό διέσχιζε τα στενά του Τσανάκκαλε.

Συγκεκριμένα, κάτοικοι της περιοχής αλλά και τουρίστες, έσπευσαν στο συγκεκριμένο σημείο και χαιρέτισαν το πλήρωμα του πλοίου, ενώ ψαράδες της περιοχής προσέγγισαν το σκάφος και κόρναραν.


Μάλιστα όπως μετέδωσαν του τουρκικά μέσα το πλοίο, έριξε ταχύτητα και ο καπετάνιος απότισε φόρο τιμής στο Μνημείο των Μαρτύρων του Τσανάκκαλε.

Πρόκειται για ένα πολεμικό μνημείο που δημιουργήθηκε για τους 253 χιλιάδες νεκρούς Τούρκους στρατιώτες που έλαβαν μέρος στη Μάχη της Καλλίπολης όταν Γαλλικές και Βρετανικές δυνάμεις είχαν ως στόχο να καταλάβουν την Κωνσταντινούπολη κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κάνει στάση στην Αττάλεια το Yavuz-Οι επόμενες κινήσεις του (χάρτης)

Οι ψαράδες με τουρκικές σημαίες αποχαιρέτισαν το γεωτρύπανο επιβεβαιώνοντας έτσι το γενικότερο συμπέρασμα που εξάγεται, πως η Άγκυρα βλέπει τις παράνομες γεωτρήσεις στα ανοιχτά της Κύπρου ως ζήτημα εθνικού χαρακτήρα.

Άλλωστε η Άγκυρα σε ουκ ολίγες περιπτώσεις προσπάθησε με επικοινωνιακά τεχνάσματα να εκμεταλλευτεί πλήρως τις συγκεκριμένες γεωτρήσεις.


Σε αυτό το πλαίσιο, εντάσσεται και η φιέστα που διοργανώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα όπου στην παρουσία του υπουργού Ενέργειας της χώρας δόθηκε το σύνθημα για να σηκώσει άγκυρα το γεωτρύπανο και να ξεκινήσει το ταξίδι του για την Κύπρο. 

Tο Yavuz, αφού διέσχισε το Αιγαίο και πέρασε από Ρόδο και Καστελόριζο, έφτασε στο αγκυροβόλιο του λιμανιού της Αττάλειας όπου θα παραμείνει για κάποιες μέρες πριν ταξιδέψει προς τον τελικό του προορισμό που σύμφωνα με τις εξαγγελίες της τουρκικής εταιρείας πετρελαίων είναι η περιοχή ανοιχτά του κόλπου της Αμμοχώστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Στοχευμένες» προκλήσεις γύρω από την Κύπρο-Δυτικά Fatih, ανατολικά Yavuz, νότια Barbaros


Το τουρκικό γεωτρύπανο συνοδεύουν δύο φρεγάτες του πολεμικού ναυτικού της χώρας. Πρόκειται για τις επονομαζόμενες αόρατες φρεγάτες που δεν εντοπίζονται από ραντάρ. 

Υπενθυμίζεται ότι το Yavuz, στελεχώνουν αυτή τη στιγμή 150 άτομα συμπεριλαμβανομένου του επιστημονικού προσωπικού με τον αριθμό αυτό να ανεβαίνει για τις ανάγκες της γεώτρησης στα 180, οι μισοί εκ των οποίων υπολογίζεται πως είναι Τούρκοι. 


Ο Φατίχ Ντονμέζ, είπε σε Τούρκους δημοσιογράφους την περασμένη Παρασκευή, πως η γεώτρηση θα γίνει στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού, για διάστημα περίπου τριών μηνών και θα φθάσει σε βάθος 3.300 μέτρων.
 
 
 

Δειτε Επισης

Δεκαεννιάχρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο (pics)
Επικύρωσε το ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές η ΔΗΠΑ-«Στοχεύουμε σε νούσιμες πολιτικές θέσεις »
Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε την επίθεση Ιράν σε Ισραήλ-Βετεράνος πολέμου
Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ-Ήταν συνωμοσιολόγος
Άλλη ανάλυση για το πλήγμα Ισραήλ στο Ιράν-«Game changer, ίσως οδηγήσει σε ανοιχτό πόλεμο»
Σοκ στο Τέξας-Δεκάχρονος ομολόγησε ότι σκότωσε άνδρα την ώρα που κοιμόταν
Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018-«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση