LIVE: Στην τελευταία του κατοικία ο Δημήτρης Χριστόφιας

Στην τελευταία του κατοικία οδηγείται το απόγευμα ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος απεβίωσε την περασμένη Παρασκευή σε ηλικία 72 ετών, νικημένος από τα πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Καλό ταξίδι, Πρόεδρε…
 
Ο Δημήτρης Χριστόφια, η σορός του οποίου θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις  εννέα το πρωί μέχρι τις τρεις το απόγευμα στο οίκημα της ΠΕΟ, θα κηδευτεί με τιμές εν ενεργεία Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ η σημερινή μέρα έχει κηρυχθεί ως δημόσια αργία.
 
Η κηδεία του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας θα τελεστεί δημοσία δαπάνη, στις 17:00 το απόγευμα, από τον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο και η ταφή θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο της Μακεδονίτισσας.
 
Την εξόδιο ακολουθία θα τελέσει ο Μητροπολίτης Κύκκου Νικηφόρος και επικήδειο εκ μέρους του Λαϊκού Κινήματος θα εκφωνήσει ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.
 
Από τις 16:00 μέχρι τις 17:00 το απόγευμα η οικογένεια του Δημήτρη Χριστόφια θα δέχεται συλλυπητήρια στην Εκκλησία από τον πολιτικό κόσμο της Κύπρου, δημόσιους αξιωματούχους, πολιτικές προσωπικότητες από το εξωτερικό, αλλά και διπλωμάτες ξένων χωρών, που είναι διαπιστευμένοι στην Κύπρο. Αντί κατάθεσης στεφάνων θα γίνονται εισφορές στο Λαϊκό Δίκτυο Αλληλεγγύης και στο Σωματείο Συναδελφικής Στήριξης. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η Κύπρος θρηνεί-Βαρύ το πένθος για τον θάνατο του Δημήτρη Χριστόφια
 
Στην κηδεία θα παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο, όπως επίσης και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Αναμένεται, επίσης, να παρευρεθούν οι αρχηγοί των κομμάτων, βουλευτές και άλλοι πολιτειακοί και θεσμικοί αξιωματούχοι.
  
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Λόγια παντοτινού αποχωρισμού για τον Δημήτρη Χριστόφια 
 
LIVE

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα