Θλίψη για τον θάνατο του Δημήτρη Χριστόφια εκφράζουν ΠΑΣΥΔΥ και ΔΕΟΚ

Τη βαθιά θλίψη της για το θάνατο του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, εξέφρασε, σε σημερινή συνεδρία της η Κεντρική Γραμματεία της ΠΑΣΥΔΥ, η οποία «απέτισε φόρο τιμής στον αείμνηστο πολιτικό και άνθρωπο και εξήρε τους αγώνες και τις προσπάθειές του για επίλυση των προβλημάτων του τόπου και του λαού».
 
«Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της ΠΑΣΥΔΥ με τον εκλιπόντα Πρόεδρο Χριστόφια στη διάρκεια της προεδρικής του θητείας του αλλά και νωρίτερα επί προεδρίας του στη Βουλή των Αντιπροσώπων, η ηγεσία της δημοσιοϋπαλληλικής Οργάνωσης είχε μαζί του τακτική και εποικοδομητική συνεργασία, με τον ίδιο να εκφράζει διαχρονικά τη βούληση και την ετοιμότητά του για κατάληξη σε θετικές ρυθμίσεις στα δημοσιοϋπαλληλικά ζητήματα», αναφέρει η ΠΑΣΥΔΥ, σε ανακοίνωση της.
 
Αναφέρει, επίσης, ότι η Κεντρική Γραμματεία αποφάσισε να επισκεφθεί εν σώματι τα γραφεία του ΑΚΕΛ και να υπογράψει το βιβλίο συλλυπητηρίων. 
 
Περαιτέρω αποφασίστηκε όπως ο Γενικός Γραμματέας της Οργάνωσης, επικεφαλής μελών της ηγεσίας παραστεί στην εξόδιο ακολουθία και καταθέσει στεφάνι, εκ μέρους της ΠΑΣΥΔΥ.
 
Από την πλευρά της η ΔΕΟΚ εξέφρασε τη βαθιά της θλίψη, λέγοντας: «Ο Δημήτρης Χριστόφιας υπήρξε ένας πολιτικός ηγέτης με σημαντική συμβολή στα πολιτικά πράγματα του τόπου.  Διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο τόσο για την οικονομία του τόπου όσο και για την πορεία του κυπριακού προβλήματος. Η βαθιά προσήλωση του στο σοσιαλιστικό ιδεώδες και το όραμα του για μια πιο δίκαιη κοινωνία ήταν τα στοιχεία που χαρακτήρισαν την δύσκολη πολιτική του πορεία».
 
Αναφέρει, επίσης, ότι η οικονομική κρίση που ξέσπασε στον τόπο και η κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος δεν του επέτρεψαν να εφαρμόσει το κοινωνικό μεταρρυθμιστικό του πρόγραμμα όμως η κοινωνική του ευαισθησία και η φιλεργατική του πολιτική δεν μπορεί να αμφισβητηθούν από κανένα.
 
«Πάλεψε για την επανένωση της πατρίδας μας όσο λίγοι πολιτικοί ηγέτες και αφιέρωσε όλες του τις δυνάμεις για να στήσει γέφυρες επικοινωνίας με την τουρκοκυπριακή κοινότητα.  Ο Δημήτρης Χριστόφιας επέδειξε έμπρακτο σεβασμό τόσο στον κοινωνικό διάλογο όσο και στους εργασιακούς θεσμούς και συνέβαλε σημαντικά στην διατήρηση της εργατικής ειρήνης στον τόπο μας», προσθέτει.
 
Αναφέρει, επιπρόσθετα, ότι η προσφορά του στον τόπο και ιδιαίτερα προς τους εργαζόμενους είναι αναμφισβήτητη.
 
«Τον τιμούμε για την κοινωνική ευαισθησία, την εντιμότητα και την αλληλεγγύη που επέδειξε στους κοινωνικά αδύνατους συνανθρώπους μας», καταλήγει η ΔΕΟΚ, στην ανακοίνωση της.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη