Πώς σχολιάζει ο τ/κ Τύπος την νίκη Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Το σύνολο του τ/κ Τύπου έχει είτε κύριο θέμα είτε ανάμεσα σε εκείνα του πρωτοσέλιδου της νίκη του Εκρέμ Ιμάμογλου στις επαναληπτικές εκλογές του μητροπολιτικού Δήμου Κωνσταντινούπολης.
 
Η Αφρίκα το έχει κύριο θέμα και σημειώνει ότι πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια πρώτη φορά ο Ταγίπ Ερντογάν δεν βγήκε στις κάμερες αλλά συνεχάρει τον Εκρέμ Ιμάμογλου από το τουίτερ. Σημειώνει επίσης την δήλωση Ιμάμογλου προς τον Ερντογάν «είμαι έτοιμος να εργαστώ αρμονικά μαζί σας» ενώ ανακοίνωσε δημόσια το αίτημα του να τον δει μόλις πάρει την εντολή των καθηκόντων του και ετοιμάσει το πρόγραμμα διαχείρισης του Δήμου.
 
Η Χαβαντίς γράφει για νέα εποχή στην Κωνσταντινούπολη και σημειώνει το γεγονός ότι τα πρώτα συγχαρητήρια στον Ιμάμογλου ήρθαν από τον Γιλντιρίμ που ευχήθηκε όπως ο νέος Δήμαρχος υπηρετήσει «ωραία» (güzel, που ήταν και το σύνθημα του Εκρέμ Ιμάμογλου) την Κων/πολη και εξέφρασε ετοιμότητα να τον βοηθήσει σε κάθετι που θα είναι προς όφελος των πολιτών της Πόλης. Έμφαση δίδεται και στην πρώτη δήλωση του Ιμάμογλου πριν την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων ότι οι Κων/πολιτες «ιδρύσατε την δημοκρατία και την δικαιοσύνη».
 
Η Κίπρις γράφει ότι ο Ιμάμογλου κέρδισε και πάλι, το αποτέλεσμα δεν άλλαξε σε σχέση με τον Μάρτιο αλλά ο νικητής του Δήμου αύξησε κατά πολύ την διαφορά του με τον Γιλντιρίμ. Σημειώνει και την δήλωση του νέου Δημάρχου ότι «αυτό δεν είναι μια νίκη, είναι μια αρχή. Σε αυτή την όμορφη Κωσταντινούπολη, όλα θα γίνουν πιο όμορφα». Η διαφορά, παρατηρεί, από 13,729 ψήφους την προηγούμενη φορά, πήγε τώρα στις 806,767 ψήφους.
 
Η Ντιαλόγκ έχει θέμα με τίτλο «Νίκησε η Δημοκρατία», η Βατάν «Όλα έγιναν πιο ωραία» και η Γενί Ντουζέν σημειώνει ότι αμφισβητείται η εξουσία Ερντογάν και παραθέτει εσωτερικά όλες τις δηλώσεις που έγιναν χθες βράδυ από τα πολιτικά κόμματα που στήριξαν τους δύο υποψηφίους και τον Πρόεδρο του Ανωτάτου Εκλογικού Συμβουλίου.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Στην εξίσωση δύο εμπρησμοί στη Λευκωσία και μια βόμβα στον Πρωταρά-Είχε κληθεί για κατάθεση το «Δημητρούι»
Οι μαθητές από το Ριζοκάρπασο επισκέφτηκαν το πάρκο καμήλων σε μία μέρα γεμάτη διασκέδαση (pics)
Ή αυτοί ή εκείνος... Η απόφαση επί της προσφυγής θα γράψει το τέλος της ιστορίας
Ξεκινά επίσημα η προεκλογική κούρσα-Κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Ευρωεκλογών
Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν
Οι άνθρωποι της νύχτας δραστηριοποιούνται πλέον την ημέρα και η Αστυνομία αναζητά χειροκροτητές
Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Το σκανδαλοθηρικό National Enquirer είχε συμφωνία με τον Τραμπ για να «θάβει» ρεπορτάζ εναντίον του
Αποζημίωση 139 εκατ. για την ανεπαρκή έρευνα του FBI κατά του Λάρι Νάσαρ θα λάβουν τα θύματά του