Βούρκωσε ο Άντρος για τον Χριστόφια-«Έφυγε με μεγάλη πίκρα» (βίντεο)

«Είναι πάρα πολλά τα πράγματα που δεν ξέρετε και δεν ξέρει ο πολύς κόσμος για τον Δημήτρη Χριστόφια. Δεν ξέρω τι να πρωτοπώ», δήλωσε ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, μιλώντας για τον τέως Πρόεδρο στο δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ.
 
Ο Άντρος Κυπριανού, που ήταν πολύ στενός συνεργάτης του Δημήτρη Χριστόφια, άνοιξε το βιβλίο των αναμνήσεών του και αναφέρθηκε σε στιγμές που έζησε με τον τέως Πρόεδρο, χωρίς να κρύβει την μεγάλη στεναχώρια του για την απώλεια.
 
Όπως εξήγησε, περνούσε πάρα πολύ δύσκολα με την υγεία του. «Παρόλα αυτά έσφιγγε τα δόντια. Δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να δείξει αδυναμία, διότι θεωρούσε ότι ο ηγέτης πρέπει να είναι το παράδειγμα προς μίμηση», είπε. .
 
«Ήταν ένας απλός άνθρωπος, τον ένοιωθαν δικό τους άνθρωπο, και νομίζω αυτό είναι αποτέλεσμα του τρόπου με τον οποίο μεγάλωσε. Εκεί που γεννήθηκε και πως εξελίχθηκε μέσα στην οικογένειά του και μέσα στο κίνημα της Αριστεράς», ανέφερε ο κ. Κυπριανού.
 
Σύμφωνα με τον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, ο Δημήτρης Χριστόφιας έφυγε με πίκρα, με παράπονο. Τα τελευταία χρόνια ένοιωθε πάρα πολύ έντονα. Ένοιωθε πολύ απογοητευμένος για το πού οδηγούνται τα πράγματα  σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό, εξήγησε.
 
«Έφυγε και με μεγάλη πίκρα για το γεγονός πως ένοιωθε ότι αδικήθηκε από την κοινωνία, για τον τρόπο με τον οποίο του συμπεριφέρθηκε. Ήξερε ότι ένα δημόσιο πρόσωπο παίρνει και μπράβο, παίρνει και κριτικές. Αλλά θεωρώ ότι η συμπεριφορά της οποίας έτυχε δεν του άξιζε. Όπως δεν του άξιζε να φύγει τόσο νωρίς από τη ζωή. Η υγεία του ήταν πολύ βεβαρημένη αλλά τώρα θα χαιρόταν την οικογένειά του», είπε ο Άντρος Κυπριανού.
 
Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη στο βίντεο:

 

Δειτε Επισης

Απαντά στο ΑΚΕΛ ο Πρόεδρος-«Δεν αντιμετωπίζεις τα προβλήματα με ανεδαφικές προτάσεις»
Στην Κύπρο την Τρίτη ο ΥΠΕΞ της Ουγγαρίας για επίσκεψη εργασίας
Θετική εξέλιξη θεωρεί ο Πρόεδρος τη συνάντηση Γκουτέρες-Ταταρ
Σειρά αιτημάτων για αποδέσμευση κονδυλίων ενέκρινε η Επιτροπή Οικονομικών
Α. Δημητρίου: Η βία δεν αποτελεί μέσο θωράκισης των συμφερόντων της πατρίδας
Επανέρχεται το ΑΚΕΛ-«Οι αντιδράσεις Χριστοδουλίδη επιβεβαιώνουν ότι δεν έχει συναίσθηση τι βιώνει η κοινωνία»
Η ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού στο επίκεντρο της συνάντησης Στεφάνου-Κουτσούμπα
Συνάντηση Προέδρου της Βουλής με υφυπουργό Υγείας Ελλάδας
ΠτΔ: Η κατάσταση στο Κυπριακό μέρα με την μέρα γίνεται χειρότερη
Τις γνωστές, αδιάλλακτες θέσεις του θα εκφράσει ο Τατάρ στον Αντόνιο Γκουτέρες