Έκτακτη συνεδρία του Υπουργικού για τον Δ. Χριστόφια-Αποφάσεις για την κηδεία

Η Κύπρος θρηνεί τον χαμό του Δημήτρη Χριστόφια. Αμέσως μετά την είδηση του θανάτου του, η πολιτική ηγεσία του τόπου αλλά και απλοί πολίτες έσπευσαν να εκφράσουν τη θλίψη τους για την απώλεια του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας.
 
Η Πολιτεία θα τιμήσει τον κ. Χριστόφια, όπως αρμόζει σε έναν πρώην αρχηγό κράτους. Σήμερα, στις 10:15 το πρωί, θα συνέλθει εκτάκτως το Υπουργικό Συμβούλιο, μετά από απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με την κηδεία και την ταφή του.
 
Την ίδια ώρα θα συνεδριάσει εκτάκτως και το Πολιτικό Γραφείο του ΑΚΕΛ για να τιμήσει τον Δημήτρη Χριστόφια και να αποφασίσει για ζητήματα που αφορούν την κηδεία του. Είχε προηγηθεί συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής χθες.
 
Αναμένεται ότι εντός της ημέρας θα αποφασιστούν και να ανακοινωθούν οι τελικές ρυθμίσεις, σχετικά με το ύστατο χαίρε του τέως Προέδρου.
 
Θλίψη για τον χαμό του Δημήτρη Χριστόφια εξέφρασε χθες με γραπτή δήλωση που εξέδωσε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Ενός πολιτικού που, όπως ανέφερε, για χρόνια πορεύτηκαν σε παράλληλες πορείες, πάντοτε όμως για το καλό του τόπου.
  
«Γνωρίζοντας πόσο ταλαιπωρήθηκε από την κλονισμένη για δεκαετίες υγεία του, εύχομαι να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει, και στην οικογένεια του εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια», ανέφερε στην γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.  
 
Συλλυπητήριες ανακοινώσεις εξέδωσαν όλα τα κόμματα, ενώ πολλές ήταν οι παρεμβάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόσο πολιτικών προσώπων, όσο και απλών πολιτών, που εξέφραζαν την θλίψη τους για τον χαμό του τέως Προέδρου.
 
Θλίψη εκφράστηκε και από όλο το φάσμα του πολιτικού κόσμου στην Ελλάδα, καθώς και από την ομάδα της Αριστεράς στην Ε.Ε.
 
Αξιοσημείωτη είναι και η αντίδραση που προήλθε από τα κατεχόμενα, καθώς πολλοί ήταν οι Τ/κ πολιτικοί που έσπευσαν να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο
LIVE: Κατέθεσαν τις υποψηφιότητες τους Τορναρίτης και Προύντζος-Το όραμα τους για τον δήμο Λευκωσίας
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο
Υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για δημοτικές εκλογές και ΕΟΑ
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς