Γ.Γ. ΑΚΕΛ: Ο Πρόεδρος να απαντήσει στα «αμείλικτα» ερωτήματα  που δημιουργούνται από το δείπνο

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πρέπει να δώσει πειστικές απαντήσεις στα "αμείλικτα" ερωτήματα, που δημιουργούνται από το δείπνο με τον Τ/κ πολιτικό Κουντρέτ Οζερσάι, ανέφερε απόψε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, προσθέτοντας ότι είναι υποχρέωση του Προέδρου να ενημερώσει τον κυπριακό λαό.
 
Σε εκτός κειμένου αναφορές του, σε εκδήλωση του ΑΚΕΛ στη Λεμεσό,  ο κ. Κυπριανού διερωτήθηκε "γιατί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επέλεξε αυτή η συνάντηση να είναι μυστική, γιατί δεν ενημέρωσε το Εθνικό Συμβούλιο ή τον κυπριακό λαό, παρά μόνο όταν αυτό μαθεύτηκε στην τ/κ κοινότητα;".
 
Γιατί, συνέχισε, "την ώρα που ο Τούρκος Πρόεδρος είναι τόσο προκλητικός έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας, (ο Πρόεδρος) επέλεξε να συναντηθεί με τον εκλεκτό του κ. Ερντογάν για την ηγεσία της τ/κ κοινότητας; Γιατί επέλεξε να συναντηθεί με πολιτικό ο οποίος τοποθετείται υπέρ της λύσης δυο κρατών, τον λεγόμενο υπουργό εξωτερικών μιας λεγόμενης κυβέρνησης, η οποία έχει ως επίσημη της θέση τη λύση δυο κρατών;".
 
Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ τόνισε ότι "αυτά είναι αμείλικτα ερωτήματα στα οποία ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πρέπει να δώσει πειστικές απαντήσεις" και πως πρέπει να εξηγήσει, "γιατί δεν δέχεται να συναντηθεί με τον κ. Ακιντζί, έναν πολιτικό που ακόμα και σήμερα κονταροχτυπιέται με πολιτικά κόμματα στην τ/κ κοινότητα υπερασπιζόμενος τη λύση της Ομοσπονδίας και επιλέγει να συναντιέται μυστικά με Τ/κ πολιτικούς, οι οποίοι υποστηρίζουν τη λύση δυο κρατών;".
 
"Είναι υποχρέωση του να ενημερώσει τον κυπριακό λαό και όχι να λέει ότι δεν θα δώσει σε κανέναν λογαριασμό για το με ποιον συντρώγει. Είναι Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και καλά κάνει να το κατανοήσει αυτό το πράγμα", είπε και πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι υπόλογος στο σύνολο του κυπριακού λαού, για όλες τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει και οι οποίες μπορεί να επιφέρουν αρνητικά αποτελέσματα σε βάρος της Κύπρου και του κυπριακού λαού.
 
Την ίδια ώρα, ο κ. Κυπριανού διαμήνυσε ότι ο μόνος ρεαλιστικός τρόπος λύσης του Κυπριακού είναι η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία και πως "μόνο σε αυτό το σημείο συναντούνται Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, όσοι βέβαια θέλουν λύση".
 
" Αυτή τη λέξη πρέπει να διεκδικήσουμε χωρίς υποχωρήσεις σε θέματα αρχών, χωρίς αντιφάσεις και παλινδρομήσεις οι οποίες προκαλούν φοβίες, καχυποψίες και επιφυλάξεις. Μόνο έτσι θα υποχρεωθεί η Τουρκία να συνεργαστεί ή να εκτεθεί διεθνώς", συμπλήρωσε.
 
Θέλουμε, συνέχισε, ΔΔΟ όπως αυτή έχει καθοριστεί από επανειλημμένες αποφάσεις του Εθνικού μας Συμβουλίου, ενώ υπέδειξε πως "αυτός είναι και ο μόνος τρόπος να προστατευθεί η τ/κ κοινότητα από την απειλή της αφομοίωσης και της ενσωμάτωσης της στην Άγκυρα".
 
"Μόνο έτσι θα ανοίξει ο δρόμος της συμβίωσης σε ένα ενωμένο κράτος, συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, με μια κυριαρχία, ιθαγένεια και διεθνή προσωπικότητα, χωρίς εγγυήσεις και παρεμβατικά δικαιώματα και με πολιτική ισότητα, όπως προνοείται από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Μόνο έτσι θα μπορέσει ο λαός μας να ελπίζει σε ένα ειρηνικό και ευημερές μέλλον", πρόσθεσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.
 
Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του Ρώσου Πρέσβη στην Κύπρο, έγινε με αφορμή την επέτειο της απόφασης της ΚΕ του ΑΚΕΛ, της 16ης Ιουνίου 1943, για εθελοντική κατάταξη στο αντιφασιστικό στρατόπεδο.

Πηγή: ΚΥΠΕ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

LIVE/Στεφάνου: Το ΑΚΕΛ είναι δύναμη διεκδίκησης, που διεκδικεί με ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο
Ξεκινά επίσημα η προεκλογική κούρσα-Κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Ευρωεκλογών
Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία
Στεφάνου: Οι Τοπικές Αρχές να αξιοποιηθούν ως πεδίο αγώνα
Xριστοδουλίδης: Oι μνήμες και οι σκέψεις όσων έζησαν τα τραγικά γεγονότα είναι πιο έντονες και επιτακτικές
Μ. Ραουνά: Εργαζόμαστε για μια επιτυχή Προεδρία ΕΕ με θετικό αποτύπωμα
Η επέτειος του σχέδιο Ανάν και οι διαφορετικές προσεγγίσεις στα κατεχόμενα
Συνδρομή για βοήθεια προς Λίβανο, επανεξέταση κατάστασης Συρίας ζητά από ομολόγους της η ΠτΒ
Εγκρίθηκαν οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Αναγκαιότητα η φορολογική μεταρρύθμιση λένε ΑΚΕΛ-συνδικαλιστές οργανώσεις