Τρίτη 2 Ιουν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Απάντησε στον Τσαβούσογλου για τις τουρκικές προκλήσεις ο Γεωργίου

  19/06/2019 18:55
Απάντησε στον Τσαβούσογλου για τις τουρκικές προκλήσεις ο Γεωργίου

Απάντησε στον Τσαβούσογλου για τις τουρκικές προκλήσεις ο Γεωργίου

  19/06/2019 18:55
Οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας εντός της διεθνώς αναγνωρισμένης Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας αποτελούν κατάφωρη καταπάτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο και έχουν τύχει της ανάλογης καταδίκης από τη διεθνή κοινότητα, ήταν η απάντηση του Κύπριου Βουλευτή Γεώργιου Κ. Γεωργίου στον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στη διάρκεια εργασιών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου, που άρχισαν σήμερα στην Άγκυρα.
 
Ο Κύπριος βουλευτής υπενθύμισε, απαντώντας σε αναφορές του κ. Τσαβούσογλου, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία απολαμβάνει της διεθνούς αναγνώρισης και ότι καταβάλλει αέναες προσπάθειες για εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης, που να επανενώνει την Κύπρο και τον λαό της, στη βάση των αρχών του διεθνούς δικαίου, χωρίς επεμβατικά δικαιώματα τρίτων, ούτε αναχρονιστικό σύστημα εγγυήσεων.
 
Μιας λύσης, πρόσθεσε, στα πλαίσια της οποίας όλοι οι Κύπριοι θα επωφεληθούν από την αξιοποίηση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου της Κύπρου. Εμπόδιο, είπε ο κ. Γεωργίου, είναι η αδιάλλακτη στάση της Τουρκίας, η οποία αρνείται να συμμορφωθεί με τα  σχετικά Ψηφίσματα του ΟΗΕ, που την καλούν να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Κύπρο.
 
Σύμφωνα με σχετικό ανακοινωθέν της Βουλής, ο κ. Γεωργίου υπογράμμισε ότι οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας εντός της διεθνώς αναγνωρισμένης Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας αποτελούν κατάφωρη καταπάτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο και έχουν τύχει της ανάλογης καταδίκης από τη διεθνή κοινότητα.
 
Τις εργασίες της Συνέλευσης άνοιξε νωρίτερα με χαιρετισμό του ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος, καταγράφοντας τους παράγοντες αστάθειας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, μίλησε για την συνεχιζόμενη ανεπίλυτη κατάσταση στην Κύπρο, χρησιμοποιώντας τις γνωστές τουρκικές ορολογίες για τα κατεχόμενα και ελεύθερα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως και τις συνήθεις τουρκικές διεκδικήσεις, που αφορούν τους φυσικούς πόρους της Κύπρου.
 
Όπως αναφέρει το ανακοινωθέν, στην Άγκυρα πραγματοποιούνται οι εργασίες της Κοινής Συνεδρίας της 1ης και 3ης Μόνιμης Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου, οι οποίες αφορούν, αντίστοιχα, στην Πολιτική Συνεργασία και Ασφάλεια και τον Διαπολιτισμικό Διάλογο και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Στη Συνεδρία, με θέμα "Το πλέγμα της μαζικής μετανάστευσης και της ασφάλειας", η Βουλή των Αντιπροσώπων εκπροσωπείται από τους βουλευτές, Γεώργιο Τ. Γεωργίου, Γεώργιο Κ. Γεωργίου και Χρίστο Ορφανίδη.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας