Κυριακή 20 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα καταδικάζει τις τουρκικές ενέργειες

  19/06/2019 13:20
Και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα καταδικάζει τις τουρκικές ενέργειες

Και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα καταδικάζει τις τουρκικές ενέργειες

  19/06/2019 13:20
Το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (ΕΣΚ) "καταδικάζει έντονα τις έρευνες για αέριο από την Τουρκία στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη" και "καταγγέλλει τις προσπάθειες της Τουρκίας να ξεκινήσει την εξόρυξη φυσικού αερίου στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη", σύμφωνα με γραπτή δήλωση του κόμματος στις Βρυξέλλες.

Επιπλέον, οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές και δημοκράτες καλούν την Τουρκία "να σεβαστεί και να αναγνωρίσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου να διερευνήσει και να εκμεταλλευτεί τους φυσικούς της πόρους σύμφωνα με το δίκαιο της ΕΕ και το διεθνές δίκαιο".

Ο Πρόεδρος του ΕΣΚ Σεργκέι Στάνισεφ επαναλαμβάνει στην ίδια δήλωση ότι "οι ενέργειες της τουρκικής κυβέρνησης στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο θέτουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα της περιοχής".

"Το ΕΣΚ υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις της Τουρκίας να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και να υποστηρίξει τις σχέσεις καλής γειτονίας με τα γύρω κράτη", αναφέρει ο Στάνισεφ".

"Το ΕΣΚ είναι αλληλέγγυο και επαναλαμβάνει την υποστήριξή του προς την Κύπρο".

"Καταγγέλλουμε την απόφαση της Τουρκίας να αγνοήσει την εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου ξεκινώντας εξερεύνηση στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη", αναφέρει το ΕΣΚ.

Και τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ εκπροσωπούνται στην ΕΣΚ, η οποία συγκεντρώνει 33 σοσιαλιστικά, σοσιαλδημοκρατικά, εργατικά και δημοκρατικά κόμματα ως πλήρη μέλη, μαζί με 12 εταίρους και 12 παρατηρητές από χώρες εκτός της ΕΕ.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας