Συμφωνία Τουρκίας-Αιγύπτου για ανατ. Μεσόγειο προτείνει ο Κιλιτσντάρογλου

Μια συμφωνία της Τουρκίας με την Αίγυπτο θα λύσει πολλά από τα προβλήματα της ανατολικής Μεσογείου υποστήριξε ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κατηγορώντας την τουρκική κυβέρνηση για την πολιτική της στην Κύπρο. Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κατηγόρησε επίσης την τουρκική κυβέρνηση επειδή όπως υποστήριξε δεν βγάζει άχνα για την ‘κατοχή 16 νησιών στο Αιγαίο από την Ελλάδα’.

Σε ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είπε ότι “η ειρηνευτική επιχείρησή μας στην Κύπρο το 1974 αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα βήματα στην εξωτερική μας πολιτική. Όταν οι ομογενείς μας δολοφονούνταν κανείς δεν έμεινε θεατής”. Υποστήριξε ότι από “το 1974-2019, στην Κύπρο δεν άνοιξε μύτη. Όλοι οι πολίτες ζούσαν σε γαλήνη. Αλλά τώρα η πολιτική στην Κύπρο πρέπει πια να αλλάξει. Χρειάζεται να ξεκινήσει μία νέα περίοδος, αν δεν γίνει, θα έρθουμε αντιμέτωποι με ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στο μέλλον. Πρέπει πλέον να αναγνωριστεί η ‘τδβκ’”.

Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης ισχυρίστηκε ακόμη ότι 16 νησιά στο Αιγαίο που  ανήκαν στην Τουρκία τώρα βρίσκονται ‘υπό ελληνική κατοχή’. “Και δεν βγάζουν άχνα. Δεν μπορούν να βγάλουν άχνα. Γιατί;”, είπε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Πρόσθεσε ακόμη ότι τα νησιά που με βάση τη συνθήκη της Λωζάνης θα έπρεπε να είναι αποστρατικοποιημένα είναι όλα στρατικοποιημένα.  “Πού είναι αυτή η  κυβέρνηση; Πού είναι το προεδρικό; Πού είναι τα συμφέροντα της Τουρκίας; Κάθε μέρα χάνουμε κάτι”, ανέφερε.

Για την ανατολική Μεσόγειο, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είπε ότι όλοι είναι εκεί, Αμερική, Αίγυπτος, Ισραήλ, Ελλάδα και ‘Ε/κ διοίκηση’, όπως αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία. “Μόνο ένα κράτος δεν είναι εκεί και αυτό είναι η Τουρκία. Γιατί δεν είναι; Από τη μια πλευρά της Μεσογείου είναι η Τουρκία και από την άλλη ακριβώς συμμετρικά είναι η Αίγυπτος. Πριν από λίγο αναφέρθηκα στην Αίγυπτο και τη σημασία της. Γιατί η Αίγυπτος είναι σημαντική; Γιατί μία συμφωνία στη Μεσόγειο μεταξύ της Τουρκίας και της Αιγύπτου θα έλυνε πολλά προβλήματα”, ανέφερε.

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ