Δείπνο Αναστασιάδη-Οζερσάι σε κοινωνικού χαρακτήρα συνάντηση

Υπήρξε συνάντηση πριν λίγο καιρό του Κουντρέτ Οζερσάι με τον Νίκο Αναστασιάδη υποστήριξε ο «πρωθυπουργός», Ερσίν Τατάρ, την «προεδρία» με τον εκπρόσωπο του Τ/κ ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζιού σε γραπτή του δήλωση να αναφέρει ότι το να μην ενημερώνεται ο «πρόεδρος» από τον «υπουργό εξωτερικών» για τέτοιου είδους συναντήσεις είναι αντίθετο των «κρατικών θέσμιων και της σοβαρότητας. Επιπλέον δεν συνάδει με τις πολιτικές, ηθικές αξίες».
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, με αφορμή σημερινό δημοσίευμα  ότι "υπήρξε συνάντηση του «υπεξ», Κουντρέτ Οζερσάι με τον Ε/κ ηγέτη, Νίκο Αναστασιάδη", όπως γράφει στη δήλωσή του ο κ. Μπουρτζιού, ο Μουσταφά Ακιντζί τηλεφώνησε για να ενημερωθεί σχετικά με το θέμα αυτόν που είναι ο αντίστοιχος του, τον «πρωθυπουργό» Ερσίν Τατάρ, ο οποίος «επιβεβαίωσε ότι έγινε μια τέτοια συνάντηση».
 
Το να μην δοθεί καμία πληροφορία πριν ή μετά από μια τέτοια συνάντηση, αναφέρει ο Μπαρίς Μπουρτζιού, από τον «υπουργό εξωτερικών» στον «πρόεδρο» Ακιντζί είναι αντίθετο προς τα «κρατικά θέσμια» και την σοβαρότητα. Επιπλέον, ανέφερε, δεν συνάδει με τις πολιτικές ηθικές αξίες.
 
Ο εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη προσθέτει ότι ο Μουσταφά Ακιντζί ενημερώνει αρμοδίως όλους τους ενδιαφερόμενους «θεσμούς» για το περιεχόμενο των επίσημων ή ανεπίσημων συναντήσεων που έχει για το Κυπριακό είτε με τον Ε/κ ηγέτη είτε με ξένους συνομιλητές. Το τελευταίο διάστημα, καταλήγει, το να μην ενημερώνεται ο Τ/κ ηγέτης από τον «υπουργό εξωτερικών» για τις συναντήσεις που πραγματοποιεί «έχει καταντήσει μια στάση συμπεριφοράς» που «είναι αδύνατον να γίνει αποδεκτή και είναι πολύ λυπηρή στάση».
 

Επιβεβαίωση Αναστασιάδη
Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες από τα κατεχόμενα περί μυστικής συνάντησης του με τον κ. Οζερσάι, ο Πρόεδρος είπε ότι «στις 4 Ιουνίου ύστερα από πρόσκληση του κ. Γιαννάκη Μούσα παρευρέθηκα σε δείπνο με τη σύζυγο μου και ο κ. Οζερσάι με τη δική του. Ήταν ένα κοινωνικής φύσεως δείπνο και συνεπώς αυτό είναι όλο».

Σε ερώτηση αν υπάρχει προσπάθεια αποπροσανατολισμού, ο Πρόεδρος είπε ότι «δεν γνωρίζω τι διαμείβεται ή τι τεκταίνεται στα κατεχόμενα, αλλά εν πάση περιπτώσει ούτε πρόθεση περί συνομιλιών υπήρξε ή οποιαδήποτε συζήτηση, εκτός από τη γενική θεώρηση στου Κυπριακού ούτε βεβαίως και περιφρόνηση του Τουρκοκύπριου ηγέτη κ. Ακκιντζί. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να παίρνω άδεια με ποιους θα συντρώγω ή όχι, όταν ιδιαίτερα πρόκειται περί καθαρά κοινωνικού γεγονότος».

Επιβεβαίωσε και ο Οζερσάι 
Είχαν κοινωνική συνάντηση μετά συζύγων με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, δήλωσε ο «υπουργός εξωτερικών», Κουντρέτ Οζερσάι σχολιάζοντας προηγούμενη δήλωση του εκπροσώπου του Τ/κ ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζιού για το θέμα.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε δηλώσεις μετά την συνεδρία του «υπουργικού συμβουλίου», του οποίου εκτελεί και χρέη «εκπροσώπου», ο κ. Οζερσάι είπε ότι πριν λίγο καιρό «συναντηθήκαμε μαζί με τις συζύγους μας σε κοινωνικό γεύμα. «Δουλέψαμε μαζί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για μεγάλη περίοδο και γνωρίζω τον Αναστασιάδη γι’ αυτό είναι φυσιολογικό να βρισκόμαστε μαζί με τις συζύγους μας. Το έκαναν θέμα, λυπάμαι γι’ αυτό».
 
Ενημέρωσε είπε, όπως άρμοζε τον «πρωθυπουργό» και το «υπουργικό συμβούλιο» λέγοντας ότι και ο κ. Ακιντζί είχε συνάντηση κοινωνικού χαρακτήρα πριν κάποιο διάστημα με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ αλλά αυτόν ως «υπουργό» δεν τον ενημέρωσε κανείς.
 
O κ. Οζερσάι ανέφερε επίσης ότι όταν ο Μουσταφά Ακιντζί πρότεινε για στρατηγική συμφωνία το έγγραφο Γκουτέρες (πέρυσι τον Απρίλιο) ο ίδιος το έμαθε από τον Τύπο και όχι από τον Τ/κ ηγέτη. Ανέφερε επίσης ότι ο Τ/κ ηγέτης είχε μοιραστεί με τον (Ε/κ) συνομιλητή του χάρτη (στο Μοντ Πελεράν 1) στο πλαίσιο των συνομιλιών, χωρίς να γνωρίζει η «κυβέρνηση», που δεν είχε εμπλακεί σε αυτόν, ούτε και η «βουλή».
 
Δεν θεωρώ ότι είναι και πολύ υγιής η προσέγγιση να κάνεις παράπονο επειδή δεν σου δόθηκε πληροφόρηση για το περιεχόμενο ενός κοινωνικού δείπνου, πρόσθεσε ο κ. Οζερσάι λέγοντας ότι παρέθεσε δύο τρία παραδείγματα που ο κ. Ακιντζί δεν ενημέρωσε τον «υπεξ». Το να παίρνει (ο κ. Ακιντζί) όχι το άτομο που ήταν στο γεύμα για να ρωτήσει αν αυτό έγινε ή όχι, αλλά τον «πρωθυπουργό» και μετά να κάνει δημόσια δήλωση, είναι ένα στοιχείο προς αξιολόγηση, πρόσθεσε ο Κουντρέτ Οζερσάι λέγοντας ότι δημιουργήθηκε η εντύπωση πως έγινε κάτι στα κρυφά, ρωτήθηκε ο ίδιος ως «υπεξ» και δεν απάντησε, πράγμα που θεωρεί – όπως είπε – «εκτός κρατικών θέσμιων και σοβαρότητας», όπως ακριβώς ανέφερε και ο Μπαρίς Μπουρτζιού.
 
Οι επαφές του το περασμένο διάστημα, συνέχισε, είχαν ως αποτέλεσμα την παράδοση των καταζητουμένων για φόνο «και αν αυτός είναι λόγος ανησυχίας, αυτό μας λυπεί». Κάποια αποτελέσματα, ανέφερε, γίνονται με ανεπίσημες επαφές και κρυφούς χειρισμούς. 

Το δημοσίευμα
Ο Χασάν Ερτσακιτζιά στην εφημερίδα «Χαμπερτζί» γράφει σήμερα ότι υπήρχαν φήμες που «έπεσαν σαν βόμβα» ότι υπήρξε κρυφή συνάντηση/δείπνο Αναστασιάδη – Οζερσάι που "σχολιάζεται ως διερεύνηση του ενδεχομένου για την επίτευξη ενός «κουκουλωμένου κονσένσους στο θέμα των δύο κρατών».
 
Ο Ερτσακιτζιά, που είναι σύμβουλος έκδοσης της εν λόγω εφημερίδας και αρθρογράφος, βάζει τον τίτλο «Αναζήτηση των δύο κρατών: Τί δείχνει η στήριξη του Αναστασιάδη προς τον Οζερσάι;». Αναφέρει επίσης ότι για το «κρυφό γεύμα» Αναστασιάδη – Οζερσάι γράφτηκαν πληροφορίες στον ε/κ Τύπο τις προηγούμενες ημέρες και υπέβαλε σχετικό ερώτημα (στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) η Εσρά Αϊγκίν, δημοσιογράφος.
 
Δεν δίδονται ωστόσο πληροφορίες για το πότε και πού έγινε η υπό αναφορά συνάντηση.

Δειτε Επισης

Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Την προστασία δημοσιογράφων έθεσε στο Παγκόσμιο Φόρουμ ΟΟΣΑ η Χαραλαμπίδου
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης