Αβέρωφ: Ο Πρόεδρος κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να σταλούν ισχυρά μηνύματα προς την Άγκυρα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυβέρνηση κάνουν ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να σταλούν μέσω της πολιτικής και της διπλωματικής οδού όσο το δυνατόν ισχυρά μηνύματα προς την Άγκυρα, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.
 
Σε δηλώσεις του στο περιθώριο επίσκεψής του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ο κ. Νεοφύτου επεσήμανε ταυτόχρονα πως πρέπει να επικρατήσει αίσθημα ασφάλειας «και στο εσωτερικό αλλά και εκτός συνόρων» και να μην υπάρξει αποσταθεροποίηση.
 
«O Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυβέρνησή του σε πλήρη συντονισμό με την κυβέρνηση της Ελλάδας, ενημερώνουν τόσο τους αρχηγούς κρατών όσο και σε όλα τα άλλα επίπεδα στην ΕΕ για την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μίας χώρας μέλους της ΕΕ», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Νεοφύτου ερωτηθείς για τις διεργασίες ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις.
 
«Θεωρώ πως η κυβέρνησή μας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε και κάνει ό,τι είναι δυνατόν μέσα από την διπλωματική και πολιτική οδό να σταλούν όσο πιο ισχυρά μηνύματα προς την Τουρκία», είπε, προσθέτοντας πως «αυτή είναι η κατεύθυνση των ενεργειών μας, δεν θέλουμε και δεν θεωρώ ότι υπάρχει οποιοσδήποτε που προκρίνει οποιαδήποτε άλλα μέτρα πέραν των πολιτικών και διπλωματικών».
 
Παράλληλα, ο κ. Νεοφύτου διατύπωσε την άποψη ότι αυτό το σοβαρό θέμα δεν θα αντιμετωπιστεί μέσα από δηλώσεις δια μικροφώνων.
 
«Χρειάζεται απ’ όλους σύνεση και σωφροσύνη. Ο τόπος μας χρειάζεται να διατηρήσει την σταθερότητα και να συνεχίσει να επικρατεί το αίσθημα ασφάλειας και στο εσωτερικό αλλά και εκτός συνόρων», είπε.
 
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, η οποιαδήποτε ανασφάλεια δημιουργηθεί δυνατόν να προξενήσει αποσταθεροποίηση με όλες τις αρνητικές συνέπειες, στον θεμέλιο που είναι η οικονομία.
 
«Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος πως αυτό το αίσθημα ασφάλειας θα διατηρηθεί και είμαι σίγουρος ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση με σύνεση και σωφροσύνη θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν να σταλούν καθαρά και ξεκάθαρα μηνύματα προς την Άγκυρα», κατέληξε ο κ. Νεοφύτου.

Δειτε Επισης

Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»