Παρασκευή 6 Δεκ, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Μητσοτάκης: Απολύτως επιβεβλημένο να ζητηθούν κυρώσεις κατά της Τουρκίας

  17/06/2019 13:22
Μητσοτάκης: Απολύτως επιβεβλημένο να ζητηθούν κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Μητσοτάκης: Απολύτως επιβεβλημένο να ζητηθούν κυρώσεις κατά της Τουρκίας

  17/06/2019 13:22
Απολύτως επιβεβλημένο, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι να ζητήσουν Ελλάδα και Κύπρος την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εφόσον υπάρξει κλιμάκωση ενέργειων από την πλευρά της Άγκυρας.
 
Παράλληλα σε δηλώσεις του για την τουρκική προκλητικότητα και την συστηματική παραβίαση από την Άγκυρα των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου και με αφορμή την συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ και τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα που ακολούθησαν, ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι «είναι αναγκαίο, σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία, να υπάρχει εθνική ενότητα και αποφασιστικότητα. Όμως, σε καμία περίπτωση, η κρισιμότητα της κατάστασης δεν δικαιολογεί την ανεύθυνη δραματοποίηση της».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Προδρόμου: Προσπαθούμε να ενεργοποιήσουμε όλα τα μέτρα για τις προκλήσεις
 
Ολόκληρη η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ως εξής:
«Εδώ και μήνες η Τουρκία, δείχνει απόλυτη περιφρόνηση στο Διεθνές Δίκαιο. Παραβιάζει συστηματικά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).
 
Εφόσον υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση τέτοιων ενεργειών, είναι απολύτως επιβεβλημένο, Ελλάδα και Κύπρος, να ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας.
Είναι αναγκαίο, σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία, να υπάρχει εθνική ενότητα και αποφασιστικότητα. Όμως, σε καμία περίπτωση, η κρισιμότητα της κατάστασης δεν δικαιολογεί την ανεύθυνη δραματοποίηση της.
 
Σύγκληση κυβερνητικών οργάνων εντός του Σαββατοκύριακου, του Αγίου Πνεύματος, δεν ωφελεί την εθνική στάση και την εθνική γραμμή, την οποία πρέπει όλοι να τηρήσουμε».
 
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας