Σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου ζητά η Συμμαχία Πολιτών

«Λίγες ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Τουρκία φαίνεται να υλοποιεί τις παράνομες γεωτρήσεις της εντός της Κυπριακής ΑΟΖ. Αυτό αποτελεί εισβολή και κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου», δήλωσε η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου της Συμμαχίας Πολιτών Γεωργία Αντωνίου.
 
«Η Τουρκία αποσκοπεί από τη μια να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα αλλά και να αποθαρρύνει εταιρείες που έχουν αδειοδοτηθεί για έρευνες και εξόρυξη στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά κυρίως στο να δημιουργήσει ένα εκβιαστικό πλαίσιο που θα οδηγήσει στην παρέμβαση άλλων μεγάλων δυνάμεων για να κλείσει το Κυπριακό με τρόπο που να ικανοποιείται η Τουρκία», σημείωσε.
 
«Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Τώρα χρειάζονται συντονισμένες προσπάθειες για αποτελεσματική αντίδραση απέναντι στην Τουρκία», τόνισε η κ. Αντωνίου.
 
Για αυτό και αναμένουμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει Εθνικό Συμβούλιο  για παρουσιάσει τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης, αλλά και να ακούσει εισηγήσεις από τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις σε πνεύμα ενότητας και συναίσθησης της σοβαρότητας των στιγμών, εξήγησε.
 
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την Εκπρόσωπο της Συμμαχίας, η Κυβέρνηση θα πρέπει να εντείνει της προσπάθειες της για να πετύχει την επιβολή κυρώσεων από την Ε.Ε στην Τουρκία. Αυτό πρέπει να γίνει σε στενή συνεννόηση με την Ελληνική Κυβέρνηση αλλά και άλλες φίλες χώρες εντός της Ε.Ε.
 
«Την ίδια στιγμή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να γίνει πιο έντονος στις παραστάσεις του προς τον Γ. Γ του ΟΗΕ και προς τα μόνιμα μέλη του Σ.Α», πρόσθεσε.
 
Τέλος, ως Συμμαχία Πολιτών, προτείνουμε τη σύσταση με νόμο Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας το οποίο θα υπάγεται απευθείας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Η συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή και η γενικότερη κατάσταση αστάθειας στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου και Μέσης Ανατολής επιβάλουν την δημιουργία μόνιμων, θεσμικών δομών για αντιμετώπιση θεμάτων ασφάλειας που θα απαρτίζονται από εμπειρογνώμονες και τεχνοκράτες», κατέληξε η Γεωργία Αντωνίου.
 

Δειτε Επισης

Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»