Γιώργος Λιλλήκας: «Δεν θα γεράσω στην πολιτική»-Πότε αποχωρεί από τη Συμμαχία

Κοντά στην ολοκλήρωση της πολιτικής του σταδιοδρομίας βρίσκεται ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, αφού, όπως ο ίδιος αποκάλυψε, εδώ και μερικά χρόνια βρίσκεται στη λογική και στη σκέψη του κλεισίματος του κύκλου της πολιτικής του καριέρας.
 
Μιλώντας στην τηλεόραση του Capital, o Γιώργος Λιλλήκας σημείωσε πως ποτέ δεν ήταν σκοπός του να γεράσει στην πολιτική και ούτε έχει τέτοια επιθυμία.
«Νομίζω ήρθε η ώρα να κάνω κάποια άλλα πράγματα στην ζωή, που με ενδιαφέρουν και με ενδιέφεραν πάντοτε και τα παρέλειψα. Βρίσκομαι σε μια διαδικασία που θα μου επιτρέψει να ασχοληθώ με άλλα ζητήματα στη ζωή μου», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Συμμαχίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δύσκολες ώρες για Συμμαχία και Οικολόγους μετά το ναυάγιο των Ευρωεκλογών

Ο Γιώργος Λιλλήκας προγραμματίζει να υλοποιήσει μια πρόταση που ο ίδιος είχε καταθέσει ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου το 2014, για τη δημιουργία διεθνούς ινστιτούτου ανάδειξης ηγετών στην πολιτική και στην οικονομία, σε συνεργασία με πανεπιστήμια του εξωτερικού.
 
«Είναι λίγο νωρίς να το πω, όμως είμαι σε μια διαδικασία να υλοποιήσω κάτι που είχα καταθέσει στο Εθνικό Συμβούλιο το 2014, στο κεφάλαιο που αναφερόταν στην ανάδειξη του ρόλου της Κύπρου στην περιοχή και είχα εισηγηθεί διεθνές ινστιτούτο ανάδειξης ηγετών και στην πολιτική και στην οικονομία» εξήγησε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η μάχη της πρωτοκαθεδρίας, το νέο συναρπαστικό δίπολο και ο αγώνας επιβίωσης
 
Όσον αφορά το μέλλον της Συμμαχίας Πολιτών, ο κ. Λιλλήκας επεσήμανε πως στο κόμμα θα οδηγηθεί σε πολιτικό και εκλογικό συνέδριο σε όλες τις βαθμίδες του, με τον ίδιο πάντως να εκφράζει την πρόθεση να επαναδιεκδικήσει την ηγεσία και να οδηγήσει τη Συμμαχία στις βουλευτικές εκλογές του 2021.
 
«Δεν έχω πει ότι δεν θα διεκδικήσω. Σίγουρα θα στηρίξω την προσπάθεια της Συμμαχίας μέχρι τις βουλευτικές εκλογές. Και θα τη στηρίξω για να διαμορφωθούν οι συνθήκες μέσα στη Συμμαχία που θα επιτρέψουν μια ομαλή διαδοχή. Μια διαδοχή που θα επιτρέψει στη Συμμαχία να δυναμώσει ακόμη περισσότερο», ανέφερε ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Α. Αποστόλου: Το ελκυστικό σποτ, το πρόβλημα υγείας και το άκυρο από τις ασφαλιστικές
 
Σημειώνεται ότι η Συμμαχία Πολιτών οδηγείται σε εκλογικό και πολιτικό συνέδριο τον ερχόμενο Οκτώβριο, όταν θα γίνουν εκλογές για όλα τα αξιώματα και όλες τις βαθμίδες για όλα τα σώματα του κόμματος, ώστε να οδηγηθεί ενισχυμένη στις βουλευτικές, με τον Γιώργο Λιλλήκα να τις χαρακτηρίζει κρίσιμες, αφού θα κρίνουν το μέλλον της Συμμαχίας Πολιτών.

Δειτε Επισης

Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Αφήνει την κατάσβεση εσωκομματικών φωτιών για μετά τις εκλογές ο ΔΗΣΥ
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Από το... Παντοπωλείο στα Δικαστήρια-Οι σταθμοί της τετραετούς σύγκρουσης Εισαγγελίας κι Ελεγκτή
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο
Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις