Τρίτη 24 Σεπ, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Αδειάζει τις ενέργειες της ΕΠΑ ο Αναστασιάδης-«Ατυχέστατη και αχρείαστη»

  12/06/2019 14:26
Αδειάζει τις ενέργειες της ΕΠΑ ο Αναστασιάδης-«Ατυχέστατη και αχρείαστη»

Αδειάζει τις ενέργειες της ΕΠΑ ο Αναστασιάδης-«Ατυχέστατη και αχρείαστη»

  12/06/2019 14:26

Έντονη ήταν η αντίδραση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, σε σχέση με τους χειρισμούς της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού (ΕΠΑ), η οποία διεξήγαγε χθες αυτεπάγγελτη έρευνα στα γραφεία του ΠΙΣ.

Σε ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, αναφέρεται μεταξύ άλλων πώς, ο Πρόεδρος θεωρεί παντελώς ατυχέστατη και αχρείαστη την πρωτοβουλία της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ενώ τονίζει ότι «ο Νίκος Αναστασιάδης, μετά την άφιξή του, από την Γενεύη, ζήτησε πλήρη ενημέρωση για την αυτεπάγγελτη έρευνα».

Σημειώνει επίσης ότι, «σεβόμενος τις συνδικαλιστικές ελευθερίες αλλά και τις πρόνοιες της νομοθεσίας που διέπουν την ίδρυση και λειτουργία του ΓΕΣΥ, μη παραγνωρίζοντας την ίδια ώρα την ανεξαρτησία και τις αρμοδιότητες της ΕΠΑ, θεωρεί παντελώς ατυχέστατη και αχρείαστη την πρωτοβουλία της Επιτροπής».

Και επισημαίνει πως «το ΓΕΣΥ, είναι μία οφειλόμενη υποχρέωση του κράτους προς τους πολίτες και αποτελεί μια κοινωνική κατάκτηση που αγκαλιάστηκε από το σύνολο του λαού και την πλειοψηφία των εμπλεκομένων στην υλοποίησή του, χωρίς τα όποια μέτρα πειθαναγκασμού».

Γι’ αυτό και τα όποια μέτρα, καταλήγει η ανακοίνωση, «τείνουν να επηρεάσουν την ελεύθερη βούληση των παρόχων υπηρεσιών υγείας ή του όποιου πολίτη, βρίσκουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κάθετα και αυστηρά αντίθετο με ανάλογες πρωτοβουλίες».
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας