Θύελλα αντιδράσεων κατά της ΕΠΑ στον απόηχο της εφόδου στον ΠΙΣ

Κατακραυγή και θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η απόφαση της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού (ΕΠΑ), να διεξάγει αυτεπάγγελτη έρευνα στα γραφεία του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ). Υπενθυμίζεται πως η ΕΠΑ διεξήγαγε έρευνα για ζητήματα που αφορούν τις πιέσεις στα μέλη του Συλλόγου, ώστε να μην ενταχθούν στο ΓΕΣΥ.

Η συγκεκριμένη έρευνα της ΕΠΑ, προκάλεσε και τη δυσαρέσκεια του υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου, ο οποίος σημείωσε με ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα πως δημιουργεί αχρείαστη ένταση την ώρα της μεγάλης μεταρρυθμιστικής προσπάθειας.

«Σεβόμαστε την ανεξαρτησία της ΕΠΑ αλλά την ίδια ώρα δεδομένος είναι και ο σεβασμός μας στην ιατρική οικογένεια παρά τις διαφωνίες μας με τον ΠΙΣ», πρόσθεσε ο υπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κωνσταντίνος Ιωάννου: Αχρείαστη ένταση δημιουργεί η έρευνα της ΕΠΑ στον ΠΙΣ

«Κάναμε τη δουλειά μας»
Πάντως η Λουκία Χριστοδούλου, Πρόεδρος της ΕΠΑ, σημείωσε σε σημερινή της τοποθέτηση πως η Επιτροπή ενέργησε στη βάση του Νόμου και εξέτασε κάποια στοιχεία που τέθηκαν ενώπιον της και δημιούργησαν τις συνθήκες για αυτεπάγγελτη έρευνα.

Τόνισε παράλληλα πως η υπηρεσία της αναφέρεται σε ενδεχόμενο και μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί αν έχει γίνει όντως παράβαση του Νόμου.

Η κ. Χριστοδούλου εξήγησε πως με βάση το Άρθρο 3 του Νόμου αλλά και με τους αντίστοιχους ευρωπαϊκούς νόμους στο δίκαι του ανταγωνισμού η ΕΠΑ έχει υποχρέωση να ερευνά αποφάσεις που έχουν ως αποτέλεσμα την παρακώλυση του ανταγωνισμού από ένωση επιχειρήσεων που σημαίνει οποιοδήποτε συνεταιρισμό ή σύλλογο που εκπροσωπεί συμφέροντα των επιχειρήσεων.
 
Με βάση το άρθρο τρια απαγορεύονται στο δίκαιο του ανταγωνισμού όλες οι αποφάσεις που έχουν αποτέλεσμα την παρακώλυση ανταγωνισμού από ένωση επιχειρήσεων που σημαίνει όποιοδηποτε συνεταιρισμό ή συλλογο που εκπροσωπεί συμφέρονται των επιχειρήσεων.

«Από ποιον να πάρουμε οδηγίες; Η επιτροπή ανταγωνισμού γιατί θα πρέπει να αφήσει μια ομάδα επαγγελματιών στο απυρόβλητο; Κάναμε αυτό το βήμα με βάση τις πρόνοιες του Νόμου και αποφασίσαμε να ανοίξουμε αυτή την υπόθεση για να τύχει διερεύνησης. Εγώ ενεργώ κατά ανεξάρτητο τρόπο. Ποια σκοπιμότητα να έχουμε; Θέλετε την επιτροπή να λειτουργεί ή να μην λειτουργεί; Δηλαδή θα πρέπει να επιλέγουμε που θα κάνουμε; Διερωτήθηκε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της ΕΠΑ.

Και πρόσθεσε: «Δεν θέλω να σχολιάσω τη δήλωση του υπουργού. Αυτό καταδεινύει πως ενεργήσαμε αυτεπάγγελτα. Εγώ αυτό που έχω να πω είναι ότι η ΕΠΑ είναι ανεξάρτητη και αυταπάγγελτα επεμβαίνει εκεί που κρίνει. Δεν θέλω να σχολιάσω καμία δήλωση», είπε μετά από ερώτηση για τις ανακοινώσεις των κομμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αδειάζει τις ενέργειες της ΕΠΑ ο Αναστασιάδης-«Ατυχέστατη και αχρείαστη»

Εξετάζει νομικά μέτρα ο ΠΙΣ
Εξάλλου ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος χαρακτηρίζει την όλη ενέργεια υποτιμητική και απρόσμενη, αφού, όπως αναφέρει, ήταν γνωστή η θέση του Συλλόγου για το Γενικό Σχέδιο Υγείας (ΓεΣΥ).
 
Σε δηλώσεις το μέλος του ΠΙΣ Χάρης Αρμεύτης είπε ότι θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα από τους νομικούς τους συμβούλους. «Έχουμε θέσει το όλο θέμα στους νομικούς μας συμβούλους κι αυτοί θα το χειριστούν ανάλογα».
 
«Εμάς μας εκπλήσσει το γεγονός, πραγματικά μας εκπλήττει ο τρόπος που έγινε δηλαδή, να γίνεται μια έφοδος, να σφραγίζονται ερμάρια, συρτάρια λες και έχουμε να κάνουμε με μια οργάνωση που κάνει κάποιο αδίκημα», σημείωσε.

Ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρει ότι κλιμάκιο της ΕΠΑ επέδραμε αιφνιδίως στα γραφεία του «σε αναζήτηση πειστηρίων που να στοιχειοθετούν ισχυριζόμενες δήθεν παράνομες αποφάσεις, παράνομες συμφωνίες ή και παράνομες εναρμονισμένες πρακτικές μεταξύ ΠΙΣ, Επιστημονικών Εταιρειών και Τοπικών Ιατρικών Συλλόγων που να παρακωλύουν ή να νοθεύουν τον ανταγωνισμό».
 
Ο ΠΙΣ, οι Επιστημονικές Εταιρείες και οι Τοπικοί Ιατρικοί Σύλλογοι, σημειώνεται στην ανακοίνωση, «δεν παρακώλυσαν κανένα να ενταχθεί στο ΓεΣΥ, κάτι που αποδεικνύεται από τον αριθμό εγγραφής ιατρών στον κατάλογο του ΟΑΥ».
 
Η τραγική εδώ ειρωνεία, συνεχίζει ο ΠΙΣ, είναι ότι τα μέλη του καλούνται από το κράτος να ενταχθούν «σε ένα κρατικό μονοπωλιακό σύστημα και έχουν να ανταγωνιστούν άνισα με τον ΟΚΥΠΥ, ο οποίος λειτουργεί έχοντας πρόσβαση σε κάλυψη από το κράτος και τυχόν έλλειμμά του. Οι ιατροί στον ιδιωτικό τομέα δεν έχουν τέτοια πρόσβαση. Να μας κοινοποιήσει η ΕΠΑ με ποιο τρόπο το ΓεΣΥ όπως είναι σχεδιασμένο ενθαρρύνει τον ανταγωνισμό μεταξύ των παρόχων υγείας, εφ’ όσον ισχύουν οι ισοπεδωτικές αποζημιώσεις των παρόχων υγείας», σημειώνει.
 
Αναφέρει, επίσης, ότι ο ΠΙΣ, οι Επιστημονικές Εταιρείες και οι Τοπικοί Ιατρικοί Σύλλογοι «δεν εκπροσωπούν εμπορικά συμφέροντα ούτε και ασκούν οικονομική δραστηριότητα, οπότε πιστεύουμε ότι δεν εμπίπτουν στη δικαιοδοσία της ΕΠΑ και προσδοκούμε ότι η διερεύνησή τους θα μας δικαιώσει πλήρως».
 
Ο ΠΙΣ διερωτάται ποιος είναι ο ρόλος της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού «όταν με τις ενέργειες της αντιβαίνει στους όρους εντολής της που είναι να στηρίζει και να προστατεύει τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς  και του υγιούς ανταγωνισμού».
 
Καλεί επίσης την κυβέρνηση, τη νομοθετική εξουσία, τις αρχές του κράτους και τον κάθε αρμόδιο αξιωματούχο να  προστατεύσει τα συμφέροντα του ασθενή από τα μονοπώλια και τη ρύθμιση της αγοράς από αυτά, να ακούσουν τις απόψεις του ΠΙΣ, των Επιστημονικών Εταιρειών και των Τοπικών Ιατρικών Συλλόγων και να επικεντρωθούν όλοι στο να βελτιωθεί σχεδιαστικά, νομικά, οικονομικά και διοικητικά το ΓεΣΥ.
 
«Η δημόσια υγεία χρειάζεται λιγότερα πολιτικά παιχνίδια και περισσότερη δουλειά. Ο ανταγωνισμός είναι το βασικό συστατικό της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών», αναφέρει.
 
Ο ΠΙΣ καταλήγει σημειώνοντας ότι διαφυλάσσει τα έννομα δικαιώματά του ακόμη και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για τις εν λόγω ενέργειες.
  
Πάντως την ίδια ώρα με ανακοινώσεις τους τα κόμματα εκφράζουν την απαρέσκεια τους για την έρευνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μελετά νομικά μέτρα κατά της ΕΠΑ ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος

ΔΗΣΥ: Εκτός λογικής η πρωτοβουλία της ΕΠΑ
«Είναι εκτός λογικής η πρωτοβουλία της ΕΠΑ για έρευνα στον ΠΙΣ. Μια πρωτοβουλία η οποία δημιούργησε την αντίληψη ότι επειδή κάποιοι ιδιώτες γιατροί επέλεξαν να μην ενταχθούν στο ΓΕΣΥ, η πολιτεία τους κυνηγά και τους εκβιάζει», αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου..

«Είναι την ίδια ώρα και ακατανόητη γιατί η ΕΠΑ αντί να επικεντρώσει τις προσπάθειες της σε υπαρκτά ολιγοπώλια και μονοπώλια, κινήθηκε εναντία σε ένα σύνδεσμο ιδιωτών επειδή επέλεξαν να συνεχίσουν να εργάζονται υπό συνθήκες ανταγωνισμού. Αυτές είναι κινήσεις που ως Δημοκρατικός Συναγερμός θεωρούμε απαράδεκτες και εκθέτουν  την ίδια την ΕΠΑ», πρόσθεσε.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου χαιρέτισε επίσης, την ξεκάθαρη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας στο θέμα, ο οποίος τόνισε πως παρά τον σεβασμό στην ανεξαρτησία της ΕΠΑ, γεγονός που ισχύει απόλυτα και για τον Δημοκρατικό Συναγερμό, είναι αυστηρά αντίθετος με ανάλογες πρωτοβουλίες.

Ερωτηματικά και αχρείαστη ένταση
Συγκεκριμένα το ΑΚΕΛ σημειώνει πως η επέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού με τον τρόπο που έγινε στα γραφεία του ΠΙΣ δημιουργεί ερωτηματικά, αχρείαστη ένταση σε μια κρίσιμη περίοδο για τον τομέα της Υγείας και στέλνει λανθασμένα μηνύματα στην κυπριακή κοινωνία.

«Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι αυτή η επέμβαση με τον τρόπο που έγινε σχετίζεται με τις τοποθετήσεις και τις απόψεις του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ). Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι τραγικό για το επίπεδο του σεβασμού της δημοκρατικής λειτουργίας στο τόπο μας. Θα πρέπει να δοθούν όλες οι απαραίτητες εξηγήσεις από τους αρμόδιους για να μην υπάρχει καμία σκιά γύρω από αυτό το θέμα και αν εγείρεται ζήτημα ευθυνών αυτές να αποδοθούν εκεί που πρέπει και με τον ενδεδειγμένο τρόπο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Παγκόσμια πρωτοτυπία»
Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ μιλώντας στην κρατική τηλεόραση χαρακτήρισε την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού ως παγκόσμια πρωτοτυπία. Αντί να ελέγχουμε τον ΟΑΥ και το μονοπώλιο που δημιουργήθηκε, ερευνούμε τους γιατρούς, είπε ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

Τα ερωτήματα της ΕΔΕΚ
Έντονη ήταν από χθες εξάλλου, η αντίδραση της ΕΔΕΚ και δη του προέδρου της Μαρίνου Σιζόπουλου για την έρευνα στον ΠΙΣ, χαρακτηρίζοντας την ως προσχεδιασμένη ενέργεια με συγκεκριμένο στόχο.

Την ίδια ώρα θέτει μια σειρά από ερωτήματα:

  • ποιοι έδωσαν τη συγκεκριμένη οδηγία
  • εάν και κατά πόσο συνυπολόγισαν τις συνέπειες που ενδεχομένως θα έχει η κίνησή τους.
  • Η προσπάθεια άμεσης ή έμμεσης τρομοκράτησης και στοχοποίησης μιας συγκεκριμένης επαγγελματικής ομάδας η οποία ουσιαστικά έχει και τη βασική ευθύνη για την υλοποίηση της ποιοτικής εφαρμογής του Γενικού Σχεδίου Υγείας, είναι αντιδημοκρατική και απαράδεκτη.
  • Την ώρα που θα έπρεπε οι φορείς που  εμπλέκονται στην εφαρμογή του ΓεΣΥ, λόγω και των συσσωρευμένων, πια, προβλημάτων που αντιμετωπίζει η εφαρμογή του, να κάνουν δεύτερες σκέψεις και να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες για:
  • την επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν,
  • τη δημιουργία πλαισίου συμμετοχής των ειδικών γιατρών,

Μάλιστα η ΕΔΕΚ προχωρεί στην εκτίμηση ότι τελικά οι δήθεν υποστηρικτές του ΓΕΣΥ θα αποδειχθούν στο τέλος οι νεκροθάφτες του.
 
Η έφοδος καταστρέφει τον ρόλο της ΕΠΑ
Την ίδια ώρα η Αλληλεγγύη σημειώνει πως η έφοδος στα γραφεία του ΠΙΣ καταστρέφει τον ρόλο της Επιτροπής και ελάχιστα προστατεύει τον υγιή ανταγωνισμό, ενώ  αντιθέτως προκαλεί τεράστιες αναταράξεις λίγα μόνο 24ωρα μετά την έναρξη του ΓΕΣΥ και συνιστά προσβολή του Δημοκρατικού πολιτεύματος.

«Όσα στοιχεία ψάχνουν τώρα να βρουν σφραγίζοντας συρτάρια στα γραφεία του ΠΙΣ, αφορούν ενέργειες της ηγεσίας του ΠΙΣ για να μη συμμετέχουν οι ιατροί στο ΓΕΣΥ. Οι περισσότερες από αυτές έγιναν, δημόσια  μάλιστα  πριν από πολλούς μήνες. Η κοινωνία αγκάλιασε το ΓΕΣΥ και έχει δώσει ήδη την απάντηση της σε όσους το πολέμησαν είτε φανερά είτε υπόγεια τόσους μήνες», καταλήγει η ανακοίνωση της Αλληλεγγύης.

Οι έρευνες να εντοπιστούν ως κάτι αυτονόητο
Ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας εκφράζει την άποψη πως ο έλεγχος που φαίνεται ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού επιχειρεί στον ΠΙΣ και στις ιατρικές εταιρείες θα έπρεπε και πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλους ως ενδεχόμενα κάτι το αυτονόητο.
 
«Έχουμε σαν Πολιτεία δημιουργήσει ανεξάρτητες αρχές και ανεξάρτητους θεσμούς με συγκεκριμένες αρμοδιότητες. Από την Πολιτεία έχει ανατεθεί στην ΕΠΑ να ερευνά κατά πόσο τηρούνται οι κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού και να παρεμβαίνει εκεί που υπάρχει στρέβλωση σε βάρος του καταναλωτή. Δεν γνωρίζω γιατί και για ποιο σκοπό η ΕΠΑ έχει ξεκινήσει αυτήν την έρευνα. Εάν είναι για να διερευνήσει κατά πόσο έχουν δημιουργηθεί παρεμβάσεις που στρεβλώνουν ή δημιουργούν στρεβλωτικό ανταγωνισμό, τότε η ενέργεια της είναι μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της. Εάν από την έρευνα αποδειχθεί ότι ασχολήθηκε με άλλα ζητήματα που δεν έχουν να κάνουν με τον υγιή ανταγωνισμό τότε θα κριθεί αρνητικά η ΕΠΑ γιατί ξέφυγε του ρόλου της», προσθέτει ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών.

«Πρέπει και οι εταιρείες και οι Οργανισμοί και τα πολιτικά κόμματα και οι ίδιοι οι πολίτες να αλλάξουμε κουλτούρα και προσέγγιση. Όλοι όταν ερωτώνται, τάσσονται ενάντια στο ρουσφέτι. Αλλά ενάντια στο ρουσφέτι που αφορά άλλους. Όταν μας αφορά εμάς τους ίδιους είναι καλό το ρουσφέτι. Όλοι τάσσονται υπέρ του υγιούς ανταγωνισμού και όλοι θέλουν να γίνονται έρευνες απέναντι σε εταιρείες για το κατά πόσο δημιουργούν σχήματα μονοπωλιακά. Όταν όμως μας ερευνούν εμάς οι ελεγκτικές αρχές, αντιδρούμε. Πρέπει να αποδεχτούμε ότι οι ανεξάρτητες αρχές πρέπει να αφεθούν ελεύθερες, χωρίς κομματικές ή κυβερνητικές παρεμβάσεις να επιτελέσουν το έργο τους. Πρέπει επίσης να αποδεχτούμε και ως πολίτες και ως πολιτικά πρόσωπα και ως επαγγελματίες ή εταιρείες ότι οι νόμοι ισχύουν για όλους το ίδιο. Όλοι είμαστε ίσιοι απέναντι στο νόμο. Έχουμε ίσα δικαιώματα αλλά έχουμε και ίσες υποχρεώσεις», καταλήγει ο Γιώργος Λιλλήκας.

Εκφράζει την έκπληξή της η ΟΕΒ
Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) εκφράζει την μεγάλη της έκπληξη για την απόφαση της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού (ΕΠΑ) να ελέγξει, σε αυτή την χρονική συγκυρία, τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) και ενδεχομένως και τις Επιστημονικές Ιατρικές Εταιρείες - Μέλη του Συλλόγου.
 
Η ΟΕΒ εκφράζει πλήρη και απόλυτο σεβασμό στην αυτονομία μιας ανεξάρτητης Αρχής, όπως είναι η ΕΠΑ και αναγνωρίζει πλήρως το δικαίωμα της να ενεργεί είτε μετά από καταγγελίες είτε αυτεπάγγελτα, με σκοπό την διασφάλιση συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού.
 
Η ΕΠΑ ωστόσο, έχει υποχρέωση να εξηγήσει στην εμβρόντητη κοινή γνώμη, το σκεπτικό και τους λόγους που νομιμοποιούν μιαν τόσο επιθετική προσέγγιση εναντίον ενός Επαγγελματικού Σώματος, το οποίο είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και το οποίο αποτελείται από πέραν των 3000 ανεξάρτητων επαγγελματιών/ανταγωνιστών, που  φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο να συνεννοηθούν προς νόθευση του ανταγωνισμού.
 
Η ΟΕΒ επισημαίνει ότι αριθμός φορέων που συμμετέχουν στον δημόσιο διάλογο για το ΓΕΣΥ, περιλαμβανομένης και της ίδιας της ΟΕΒ, έχει εκφράσει προβληματισμούς, ανησυχίες, επιφυλάξεις, θέσεις και προτάσεις όμοιες με αυτές του ΠΙΣ και οι οποίες αποσκοπούν στην ενίσχυση του υγιούς ανταγωνισμού και την εφαρμογή κανόνων ελεύθερης αγοράς. Μήπως πρέπει να αναμένεται ανάλογη μεταχείριση από την ΕΠΑ και για αυτούς;
 
Η ΟΕΒ θα αναμένει το ταχύτερο πειστικές απαντήσεις, σε σχέση με τις διερευνώμενες παραβάσεις και την χρονική συγκυρία διενέργειας του ελέγχου. Όσο τα ερωτήματα αυτά μένουν αναπάντητα, τόσο πιο τοξικό θα γίνεται το κλίμα ανάμεσα στους βασικότερους συντελεστές του ΓΕΣΥ, τους γιατρούς, και την Πολιτεία με συνέπειες επί της μεταρρύθμισης της υγείας που δεν είναι εύκολο να προβλεφθούν.

ΚΕΒΕ: Ατοπη και άστοχη η έρευνα της ΕΠΑ στα γραφεία του ΠΙΣ 
Το ΚΕΒΕ θεωρεί ότι η ενέργεια της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού, να διεξάγει έρευνα στα γραφεία του ΠΙΣ,  ιδιαίτερα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι άτοπη και άστοχη και ενδεχομένως να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα από τα επιδιωκόμενα.
 
Σε ανακοίνωσή του, το ΚΕΒΕ σημειώνει ότι με πλήρη σεβασμό στο ρόλο και την αυτονομία της ΕΠΑ, διερωτάται κατά πόσο είναι αδίκημα οργανωμένοι επαγγελματικοί φορείς όπως είναι ο ΠΙΣ, τα Επιμελητήρια και οι πέραν των 140 Επαγγελματικών Συνδέσμων που ευρίσκονται υπό την αιγίδα του ΚΕΒΕ, να είναι ποινικά κολάσιμο να παρεμβαίνουν προς τα μέλη τους, να συμβουλεύουν και να καθοδηγούν και να προτρέπουν προς οιανδήποτε κατεύθυνση εάν και εφόσον αυτοί οι Επαγγελματικοί Σύνδεσμοι πιστεύουν ότι πράττουν τούτο προασπιζόμενοι και εξυπηρετώντας τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των μελών τους και του επαγγελματικού κλάδου τον οποίον εκπροσωπούν.
 
Η ελευθερία του λόγου και η κόσμια έκφραση άποψης και θέσης όπως δημόσια έπραξε ο ΠΙΣ και οι Επιστημονικές Εταιρείες δεν είναι δυνατόν να περιορίζονται γιατί αυτό δεν είναι ένδειξη δημοκρατίας. Ακριβώς το αντίθετο, σημειώνει και καλεί την ΕΠΑ να δώσει πειστικές απαντήσεις.

Αφήστε ήσυχο τον ΠΙΣ λένε οι έκτακτοι και συμβασιούχοι γιατροί
Η Παγκύπρια Συντεχνία Εκτάκτων και Συμβασιούχων Ιατρών (ΠΑΣΕΣΙ) καλεί την ΕΠΑ να αφήσει ήσυχο τον ΠΙΣ.

Σε ανακοίνωση αναφέρει πως αν η ΕΠΑ επιθυμεί να συμβάλει θετικά στα τεκταινόμενα στο χώρο της Υγείας, να αφήσει ήσυχο τον ΠΙΣ, ο οποίος άλλωστε είχε θεσμικό ρόλο να πάρει θέση στα δρώμενα, και να διερευνήσει τους λόγους για τους οποίους τα δημόσια νοσηλευτήρια δεν ήταν έτοιμα την πρώτη Ιουνίου να επιτελέσουν το ρόλο τους στα πλαίσια του ΓεΣΥ.

"Κάτι το οποίο τα φέρνει σε μειονεκτική θέση σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα και σίγουρα αποτελεί αντικείμενο έρευνας μιας επιτροπής προστασίας ανταγωνισμού. Ειδικά όταν είναι τα συμφέροντα του κράτους και των ασθενών που θίγονται", καταλήγει.
 

Δειτε Επισης

Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Ε/κ και Τ/κ κόμματα ενθαρρύνουν προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών για Κυπριακό
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον