Παρασκευή 14 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Τα επόμενα βήματα του ΔΗΣΥ και οι τρεις άξονες στους οποίους θα κινηθεί

  11/06/2019 13:30
Τα επόμενα βήματα του ΔΗΣΥ και οι τρεις άξονες στους οποίους θα κινηθεί

Τα επόμενα βήματα του ΔΗΣΥ και οι τρεις άξονες στους οποίους θα κινηθεί

  11/06/2019 13:30
Τους τρεις άξονες στους οποίους θα κινηθεί την επόμενη μέρα της συζήτησης που αναπτύχθηκε χθες στο διευρυμένο Πολιτικό Γραφείο,  γνωστοποιεί σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΔΗΣΥ.
 
Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο ΔΗΣΥ, καταγράφηκαν όλα όσα ακούστηκαν στη χθεσινή συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου.
 
«Και ήταν τέτοια η ωριμότητα των επιχειρημάτων που κατατέθηκαν, ώστε να δημιουργείται πρόσθετη ανάγκη για αξιοποίηση όλων των εισηγήσεων, αλλά και των ιδίων των στελεχών της παράταξης, κάτι που θα γίνει στις αμέσως επόμενες μέρες, μέσα από το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος», επισημαίνεται.
 
Στην ανακοίνωση, τονίζεται πως «το όραμα του Δημοκρατικού Συναγερμού για την Κύπρο, παραμένει αρραγές και αναλλοίωτο και περνάει μέσα από την ορθολογική διαχείριση και τη στάση ευθύνης απέναντι σε όλα τα μεγάλα θέματα, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του τόπου».
 
Σημειώνεται πως σε σύντομη δήλωση στην οποία προέβη νωρίτερα αναφορικά με τη χθεσινή συνεδρία του διευρυμένου Πολιτικού Γραφείου, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου έκανε λόγο μια σημαντική συνεδρία του διευρυμένου Πολιτικού Γραφείου, πρωτόγνωρη για τα κυπριακά δεδομένα, που διήρκησε πέραν των επτά ωρών.
 
«Με ιστορικά στελέχη, νέα στελέχη και στελέχη της Κυβέρνησης να είναι όλοι παρόντες», ανέφερε, τονίζοντας πως στον ΔΗΣΥ η κριτική είναι ό,τι πιο επιθυμητό, αφού είναι μέσα από την κριτική που δίνεται η ευκαιρία διόρθωσης των λαθών.
 
Υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχει αμφισβήτηση ταυτότητας και πως η ιδεολογική διακήρυξη του ΔΗΣΥ παραμένει επίκαιρη, ο Αβέρωφ Νεοφύτου υπέδειξε ότι εκεί που χρειάζεται επικαιροποίηση θα γίνει με ένα δομημένο τρόπο, όπως προβλέπουν οι διαδικασίες.    
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  
 
Διαβάστε πιο κάτω αυτούσια την ανακοίνωση του ΔΗΣΥ:
 
«Χτες έλαβε χώρα το προγραμματισμένο, διευρυμένο Πολιτικό Γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού. Σε αυτό συμμετείχαν 200 προσωπικότητες, αξιωματούχοι του κόμματος και ενεργά μέλη της πολιτικής ζωής του τόπου.
 
Κατά τη συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου, η οποία είχε διάρκεια εφτά ώρες, κατατέθηκαν πολιτικές παρεμβάσεις και εισηγήσεις ουσίας από τους ομιλητές μέσα στα πλαίσια επίδειξης πραγματικού πολιτικού πολιτισμού, για πληθώρα θεμάτων.
 
Από το κυπριακό ως την οικονομία, την ενέργεια και το περιβάλλον αλλά και όσα τα στελέχη του πολιτικού γραφείου τόνισαν για το μέλλον και την πορεία του Δημοκρατικού Συναγερμού μέσα από την παραγωγή πολιτικής, το συντονισμό μεταξύ κυβέρνησης και κόμματος κτλ.
 
Καταγράφηκαν όλα. Και ήταν τέτοια η ωριμότητα των επιχειρημάτων που κατατέθηκαν ώστε να δημιουργείται πρόσθετη ανάγκη για αξιοποίηση όλων των εισηγήσεων, αλλά και των ιδίων των στελεχών της παράταξης κάτι που θα γίνει στις αμέσως επόμενες μέρες, μέσα από το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος.
 
Ο Δημοκρατικός Συναγερμός ήταν και παραμένει ένα κόμμα εξωστρεφές, που πρωτοστάτησε μέσω συνεργασιών στη Βουλή στη σωτηρία της χώρας, που στήνει γέφυρες ανάμεσα στους φιλελεύθερους και τη λαϊκή δεξιά, τους αστούς και τους αγρότες, την μικρομεσαία επιχείρηση, τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και τους αυτό-εργοδοτούμενους, στις τάξεις του.
 
Με αυτό σαν διαρκές πρόταγμα και για να εκπληρώσει και στο μέλλον ακέραια το ρόλο που έχει και φέρει μέσα στην κοινωνία, ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα προχωρήσει συντονισμένα στα επόμενα βήματα. Τα οποία άπτονται στην:
 
• Εις βάθος αξιολόγηση του εκλογικού αποτελέσματος από μια επιτροπή πολιτικών προσώπων που δεν είχαν εμπλοκή στην καθημερινή διαχείριση των θεμάτων, ώστε η αξιολόγηση και η ανάλυση που θα προκύψει να είναι αμερόληπτη. Η ίδια επιτροπή, με επικεφαλής τον πρώην αναπληρωτή Πρόεδρο και ευρωβουλευτή Παναγιώτη Δημητρίου, θα εξετάσει και τις δομές που αφορούν την οργάνωση του κόμματος, ώστε να επέλθουν σαφείς προτάσεις βελτίωσης και στους τομείς όπου αυτό απαιτείται, μετά και τα όσα ειπώθηκαν στο διευρυμένο πολιτικό γραφείο.
 
• Πορεία προς τη βάση του Δημοκρατικού Συναγερμού ξεκινώντας από τις επαρχίες άμεσα το επόμενο διάστημα στις εξής ημερομηνίες:

Λευκωσία-Τρίτη 11/6, 6:30μμ, Αίθουσα Αμμόχωστος
Λεμεσός-Τετάρτη 12/6, 6:30μμ, Επαρχιακά Γραφεία Λ/σού – 2ος όροφος
Αμμόχωστος-Πέμπτη 13/6, 7μμ, Δημαρχείο Παραλιμνίου
Πάφος-Παρασκευή 14/6, 6:30μμ, ΣΕΚ Πάφου
Λάρνακα-Τετάρτη 19/6, 7μμ, Επαρχιακά Γραφεία ΔΗΣΥ
 
• Την κωδικοποίηση των θέσεων του Δημοκρατικού Συναγερμού πάνω στα μεγάλα ζητήματα του τόπου: Το κυπριακό, με επικεφαλής τον Ιωάννη Κασουλίδη, την οικονομία, την ενέργεια, τα κοινωνικά θέματα, περιβάλλον κ.α., με ανάθεση σε πολιτικά στελέχη και νέους ανθρώπους για την ετοιμασία αυτής της κωδικοποίησης. 
 
Το όραμα του Δημοκρατικού Συναγερμού για την Κύπρο, παραμένει αρραγές και αναλλοίωτο και περνάει μέσα από την ορθολογική διαχείριση και τη στάση ευθύνης απέναντι σε όλα τα μεγάλα θέματα, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του τόπου».
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας