Πλώρη για τις βουλευτικές του 2021 βάζει το Κίνημα Αλληλεγγύη

Πλώρη για τις βουλευτικές εκλογές του 2021 βάζει το Κίνημα Αλληλεγγύη, μετά την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των Ευρωεκλογών, καθώς θέτει τον μηχανισμό του από τώρα σε εγρήγορση, με στόχο την ενίσχυσή του μέχρι το επόμενο κρίσιμο ραντεβού με την κάλπη.

Υπενθυμίζεται ότι στις βουλευτικές εκλογές του 2016, η Αλληλεγγύη μόλις είχε δημιουργηθεί και δεν ήταν πλήρως μορφοποιημένα τα συλλογικά της όργανα όταν ρίχθηκε στη μάχη με την κάλπη, ενώ, παρά την επιτυχία εκλογής τριών βουλευτών, το Κίνημα συνεχίζει να καταλαμβάνει μόνο δύο έδρες, καθώς η έδρα της Λεμεσού, για την οποία ανακηρύχθηκε βουλευτής ο Γιώργος Παπαδόπουλος, αποτελεί «μπαλάκι» μεταξύ Βουλής και Ανωτάτου Δικαστηρίου και παραμένει κενή.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε απόψε, μετά τη συνεδρία της Πολιτικής Επιτροπής, «για την Πολιτική Επιτροπή εκείνο που πρωτεύει τώρα είναι η ενίσχυση των δυνάμεων του Κινήματος Αλληλεγγύη ενόψει των Βουλευτικών Εκλογών του 2021, και για το σκοπό αυτό όλα τα όργανα και τα μέλη του Κινήματος τίθενται σε εγρήγορση».

Βγήκε ενδυναμωμένη

Σε ό,τι αφορά τις Ευρωεκλογές, η Πολιτική Επιτροπή  κατέληξε ομόφωνα στο συμπέρασμα ότι το Κίνημα «τήρησε με εντιμότητα και ανταποκρίθηκε πλήρως στις απαιτήσεις της συμφωνίας για την συνεργασία με το Δημοκρατικό Κόμμα, ενώ τα μέλη μας εργάστηκαν με πάθος και αυταπάρνηση προς τον κοινό στόχο, επιτυγχάνοντας τη μεγίστη δυνατή συσπείρωση του Κινήματος».

Υπενθυμίζεται ότι, σε διάσκεψη Τύπου που παρέθεσε στις 27/5, η Πρόεδρος του Κινήματος, Ελένη Θεοχάρους, είχε εκφράσει δυσφορία για την κατάληξη της συνεργασίας μεταξύ Αλληλεγγύης και ΔΗΚΟ, λέγοντας πως είναι μεν ικανοποιημένη, ωστόσο σε πρακτικό επίπεδο υπήρξαν κάποια προβλήματα.

Πάντως, η Πολιτική Επιτροπή κρίνει ότι η Αλληλεγγύη εξήλθε από την εκλογική αναμέτρηση ενδυναμωμένη και ενισχυμένη, κάτι που διασυνδέεται με την εξασφάλιση της δεύτερης θέσης στην κατάταξη των υποψηφίων του κοινού ψηφοδελτίου από την Πρόεδρο του Κινήματος. Στην ανακοίνωση εκφράζονται, επίσης, ευχαριστίες, προς όσους στήριξαν την υποψηφιότητα της κ. Θεοχάρους.

Τέλος, η Αλληλεγγύη διαβεβαιώνει τους πολίτες, μέσω της ανακοίνωσής της, ότι θα συνεχίσει δυναμικά την παρουσία της στα πολιτικά δρώμενα του τόπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών-Το μέγεθος, το χρώμα και η σειρά των υποψηφίων (pics)
Αναβλήθηκε η διαδικασία της εξέτασης για ακύρωση δέσμευσης περιουσίας των μοναχών
Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα για αναστολή ποινής στον 82χρονο-Διαφώνησε ο πρόεδρος του Εφετείου
Ένοχος ο αστυνομικός για το θάνατο του 22χρονου Ιάσονα-Του επιβλήθηκε ποινή τριών ετών
Η πρώτη αντίδραση Οδυσσέα στο αίτημα για παύση-«Από σήμερα θα μιλούν οι μάρτυρες, τα στοιχεία και τα έγγραφα»
Πληροφορίες Ελεγκτικής για υποβολή στοιχείων για διαφημίσεις υποψηφίων στις Εκλογές
Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Η ώρα της τελικής σύγκρουσης, έρχονται στο προσκήνιο υποθέσεις
Εκλογή Λεόντιου Κωστρίκη και Σωτήρη Καλογήρου στην Ακαδημία Ευρώπης
Κατατέθηκε πρόταση νόμου στην Ολομέλεια για κατάργηση memo στις κατεχόμενες περιοχές
Καταχωρείται στις 12 το μεσημέρι η αίτηση για παύση Οδυσσέα-Θέλει να δικαστεί η ουσία η πλευρά του Ελεγκτή