Σίγουροι ότι θα κερδίσουν το ρίσκο με Νιαζί στο ΑΚΕΛ-Απάντησαν στην αμφισβήτηση

Να διασκεδάσει τις λανθασμένες, όπως ο ίδιος της χαρακτήρισε εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν τόσο κατά την προεκλογική περίοδο, όσο και μετά την εκλογή του, επιχείρησε ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Νιαζί Κιζιλγιουρέκ.

Σε κοινή διάσκεψη Τύπου μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, ο Νιαζί Κιζίλγιουρεκ ξεκαθάρισε πως στο Ευρωκοινοβούλιο θα εκπροσωπεί όλους τους πολίτες, διαψεύδοντας τα fake news, όπως τα χαρακτήρισε, ότι θα εκπροσωπεί μόνο την τουρκοκυπριακή κοινότητα.

Η κοινή διάσκεψη Τύπου Άντρο-Νιαζί θεωρήθηκε αναγκαία από την Εζεκίας Παπαϊωάννου, ώστε να κλείσουν στόματα, αναφορικά με τον ποιον θα εκπροσωπεί τελικά ο Τουρκοκύπριος καθηγητής στο Ευρωκοινοβούλιο και να υπογραμμιστεί σε όλους τους τόνους πως ΑΚΕΛ και Νιαζί κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος και θα πορευτούν από κοινού τα επόμενα πέντε χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Το ΑΚΕΛ είναι πιο επικίνδυνο από το ΕΛΑΜ» 

Ο Νιαζί Κιζίλγιουρεκ ευχαρίστησε το ΑΚΕΛ που του έδωσε την ευκαιρία να διεκδικήσει είσοδο στο Ευρωκοινοβούλιο, ενώ σημείωσε πως ένιωσε μεγάλο κενό, πολύ καχυποψία και αμφισβήτηση κατά την προεκλογική περίοδο.

Στη συνέχεια ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ υπέδειξε πως η Κυπριακή Δημοκρατία θα εκπροσωπείται στο Ευρωκοινοβούλιο από έξι ευρωβουλευτές, ωστόσο σημείωσε, η Ευρωβουλή εκπροσωπεί όλους τους πολίτες της Ένωσης.

Όσο για τους στόχους του στην Ευρωβουλή ο Νιαζί Κιζίλγιουρεκ επεσήμανε πως δεν υπάρχει η θέση του Νιαζί χωρίς συνεργασία με τον ΑΚΕΛ. Πρόσθεσε πως το Ευρωκοινοβούλιο δεν είναι ο χώρος όπου θα λυθεί το Κυπριακό ωστόσο όπως είπε θα προσπαθήσει να βοηθήσει μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης να βοηθήσει τις δύο κοινότητες να έρθουν πιο κοντά.

Όσον αφορά τους Τουρκοκύπριους ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ τόνισε πως προσωπικός του στόχος είναι να τους φέρει πιο κοντά στην Ένωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η μάχη της πρωτοκαθεδρίας, το νέο συναρπαστικό δίπολο και ο αγώνας επιβίωσης

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ χαρακτήρισε ως μεγάλο ρίσκο την επιλογή του Νιαζί Κιζίλγιουρεκ για το ψηφοδέλτιο του κόμματος, αφού όπως εξήγησε αν πετύχει «κανείς δεν θα μας πει μπράβο», ενώ αν αποτύχει, «θα μας επικρίνουν».

Επειδή λέγονται άρα πολλά, είπε ο Άντρος Κυπριανού και κάποιο υποσκάπτουν την προοπτική αυτής της συνεργασίας , αλλά και την προσωπικότητα του Νιαζί κρίθηκε αναγκαία να γίνει αυτή η διάσκεψη Τύπου.

«Τόσο εμείς, όσο και ο Νιαζί συνειδητοποιούμε πλήρως την ευθύνη αυτού που κάνουμε και θέλουμε αυτή η συνεργασία να καταστεί ιστορικό γεγονός.

Ο Άντρος Κυπριανού ξεκαθάρισε πως θα υπάρχει στενή συνεργασία και επικοινωνία μεταξύ του κόμματος και του Τουρκοκύπριου ευρωβουλευτή, ενώ υπογράμμισε πως το ΑΚΕΛ είναι το μοναδικό κόμμα που διατηρεί Γραφείο Ευρωπαϊκών θεμάτων μέσω του οποίου θα γίνεται η σχετική συνεννόηση.

Ο Νιαζί δεν εκπροσωπεί την τουρκοκυπριακή κοινότητα. Είναι πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας και με αυτή την ιδιότητα συμμετείχε στις εκλογές. Ο Νιαζί έχει ευθύνη  έναντι όλων των ψηφοφόρων και όχι μόνον έναντι όσων μας ψήφισαν.  

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ