«Το ΑΚΕΛ είναι πιο επικίνδυνο από το ΕΛΑΜ»

Το ΑΚΕΛ είναι πιο επικίνδυνο από το ΕΛΑΜ, υποστήριξε ο «αναπληρωτής πρόεδρος» της «βουλής», Ζορλού Τορέ, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των Eυρωεκλογών.
 
Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε γραπτή του δήλωση ο Τορέ ανέφερε ότι η «ελληνοκυπριακή διοίκηση», όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, «συνεχίζει το εμπάργκο και την πολιτική απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων».
 
Ισχυρίστηκε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έγινε ολόκληρη μέλος της ΕΕ και ότι οι δύο έδρες στην Ευρωβουλή που ανήκουν στους Τουρκοκύπριους δόθηκαν στην ελληνοκυπριακή πλευρά.
 
Αναφερόμενος στον Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, ο Ζορλού Τορέ είπε ότι ένας Κύπριος με τουρκικό όνομα εκλέγηκε στην Ευρωβουλή από τη λίστα του ΑΚΕΛ «υποστηρίζοντας ότι θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στο Ευρωκοινοβούλιο».
 
«Το ΑΚΕΛ εφαρμόζει το κάλεσμα του Μακαρίου και του Παπαδόπουλου. Η ελληνικοποίηση της Κύπρου μέσα από την ώσμωση προωθείται από το ΑΚΕΛ. Το ΕΛΑΜ – ΕΟΚΑ στοχοποιεί τους Τουρκοκύπριους με ένοπλες επιθέσεις, και το ΑΚΕΛ μέσα από την ώσμωση. Και οι δύο προσπαθούν να εξουδετερώσουν τον τουρκικό λαό με διαφορετικό τρόπο», υποστήριξε, κάνοντας λόγο για κίνδυνο.

Δειτε Επισης

Παράνομη κάθοδος Ερντογάν στα κατεχόμενα για τα πανηγύρια της ντροπής στην επέτειο της εισβολής
Στα χέρια των Αρχών υλικό από CCTV για το θανατηφόρο με θύμα την 58χρονη-Ψάχνουν ακόμη τον 18χρονο
Δεν κάνουν πίσω οι ξενοδοχοϋπαάλληλοι για τα απεργιακά μέτρα-«Σοφότερες σκέψεις» ζητούν οι εργοδότες
ΒΙΝΤΕΟ: Αυτοκίνητο έπεσε σε πεζούς στο Λος Άντζελες-Τουλάχιστον 30 τραυματίες, οι τρεις κρίσιμα
Νέα παράταση για ΑΤΑ-Προσπαθεί να αποφύγει το αδιέξοδο ο Παναγιώτου, βλέπει ξανά τις δύο πλευρές
Νέα στοιχεία για τις ευθύνες των αστυνομικών στη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα-«Βγήκαμε στο μπαλκόνι»
Στήριξη στις προσπάθειες Γκουτέρες για το Κυπριακό εξέφρασε ο Μακρόν-Το ευχαριστώ του ΠτΔ
Καλωσόρισε τις εξελίξεις στο Κυπριακό η Τζούλι Ντέιβις-«Ελπίζουμε να σημειωθεί πρόοδος»
Στα σκαριά σχέδιο δράσης για ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας-Τα προγράμματα έρευνας και τα πλάνα ΥΠΑΜ
Δεν πρόλαβε να επιστρέψει ο Τατάρ και δυναμιτίζει το κλίμα-«Όχι σε διαπραγματεύσεις χωρίς αναγνώριση κυριαρχικής ισότητας»