Η κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Χριστόφια-Τον επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος

Σε καλό δρόμο βρίσκεται η υγεία του τέως Πρόεδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος από τη Δευτέρα, 20 Μαΐου νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας λόγω σημαντικής αναπνευστικής επιβάρυνσης.
 
Όπως δήλωσε σήμερα η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη, «αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μια καλή κατάσταση, χρειάζεται μια υποστηρικτή ομάδα για να τον στηρίζει, αλλά πάει σε καλό δρόμο».
 
Το τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το πρωί, συνοδευόμενος από την κ. Γιαννάκη, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ο οποίος εξερχόμενος του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας δήλωσε:
 
«Τον είδα προ ολίγου, είναι πολύ καλά, και όπως μου λέει και ο Διευθυντής του Νοσοκομείου και η κ. Γιαννάκη, που είναι συνεχώς σε επαφή μαζί του, είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Βεβαίως, έχει δρόμο ακόμα να διανύσει. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση, μιλά, ανταποκρίνεται πλήρως, αλλά εγώ δεν είμαι γιατρός. Όπως με διαβεβαιώνουν οι γιατροί είναι σε καλή πορεία».
Εξάλλου, ο προσωπικός γιατρός του Προέδρου Χριστόφια Δρ. Μιχάλης Μηνάς δήλωσε πως η κατάσταση της υγείας του παρουσιάζει σημαντική βελτίωση. Υπέδειξε, ωστόσο, πως χρειάζεται ακόμη μια πολυεπίπεδη υποστήριξη, ώστε να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα.  
 
Στο μεταξύ, νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Χριστόφια εκδόθηκε νωρίς το απόγευμα από το Υπουργείο Υγείας. 
 
Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, η κατάσταση του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας παρουσιάζει βελτίωση, αλλά παραμένει η ανάγκη σε πολυ-επίπεδη υποστήριξη.
 
Ακολουθεί πιο κάτω αυτούσιο το ιατρικό ανακοινωθέν:

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας νοσηλεύεται από την Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, λόγω σημαντικής αναπνευστικής επιβάρυνσης.

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου από τους θεράποντες ιατρούς του, προκύπτει ότι η κατάσταση της υγείας του κ. Χριστόφια παρουσιάζει βελτίωση, αλλά παραμένει η ανάγκη σε πολυ-επίπεδη υποστήριξη.

Ο κ. Ιωάννου έχει συνεχή επικοινωνία με την ιατρικό ομάδα του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας και για οποιαδήποτε εξέλιξη στην κατάσταση της υγείας του ασθενούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές
Επιβεβαίωσε την κάθοδο της Ολγκίν στην Κύπρο στις 7 Μαΐου εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ
20 χρόνια μετά... Oι τρεις πρώτοι Κύπριοι Ευρωβουλευτές μιλούν για την Ευρώπη του τότε και του σήμερα
Ο κομματικός χάρτης της Λεμεσού, το κοινό μοτίβο και η μάχη του κέντρου να σπάσει το δίπολο ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ
Στο τραπέζι η επανεξέταση της Συρίας, μετά το πακέτο στον Λίβανο-Στις 17 Μάϊου η Υπουργική Σύνοδος
Νέες φουρτούνες για το «Αφροδίτη», βίρα τις άγκυρες για «Κρόνο»
Στην Γκάμπια ο Τατάρ για Σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας