Ψήφισε και έδωσε πρωτιά στην ΕΔΕΚ η γενέτειρα του Αβέρωφ

Γύρισαν την πλάτη στους ηγέτες των κοινοβουλευτικών κομμάτων οι ψηφοφόροι των περιοχών από τις  οποίες κατάγονται, αφού από τους οκτώ πολιτικούς αρχηγούς, μόνο ο Χρίστος Χρίστου του ΕΛΑΜ κέρδισε την κούρσα των ψήφων στον τόπο γέννησής του.
 
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών, ο ΔΗΣΥ έχασε πανηγυρικά από την ΕΔΕΚ στην Αργάκα, χωριό από το οποίο κατάγεται ο πρόεδρος του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου. Συγκεκριμένα, η ΕΔΕΚ κατέλαβε την πρώτη θέση με ποσοστό 37,99%, με το Δημοκρατικό Συναγερμό να τερματίζει δεύτερος με ποσοστό 23,11%, σε αντίθεση με το 2014 όπου ο ΔΗΣΥ είχε πάρει τη νίκη.
 
Από το Στρόβολο κατάγεται ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ωστόσο οι Στροβολιώτες, επέλεξαν ΔΗΣΥ σε ποσοστό 30,99%. Το ΑΚΕΛ κατέλαβε τη δεύτερη θέση με ποσοστό 20,71% Στις προηγούμενες εκλογές είχε κερδίσει και πάλι ο ΔΗΣΥ στην συγκεκριμένη περιοχή.
 
Στην Κάτω Δευτερά, χωριό από το οποίο κατάγεται ο Νικόλας Παπαδόπουλος νικητής ήταν το ΑΚΕΛ με ποσοστό 28,99% και στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο ΔΗΣΥ με ποσοστό 24,96%. Αντίθετα, στις προηγούμενες Ευρωεκλογές, την πρώτη θέση κατέλαβε το ΑΚΕΛ.
 
Ο μεγάλος νικητής των χθεσινοβραδινών εκλογών Μαρίνος Σιζόπουλος, γεννήθηκε στη Λευκωσία όπου την πρώτη θέση κατέλαβε το ΑΚΕΛ με ποσοστό 29,46%, ενώ δεύτερο κόμμα τερμάτισε το ΔΗΣΥ με ποσοστό 25,50%. Αντίστροφα ήταν τα αποτελέσματα του 2014 με τον ΔΗΣΥ να καταλαμβάνει την πρώτη θέση.
 
Πέμπτο κόμμα και με αύξηση των ποσοστών του τερμάτισε στις Ευρωεκλογές το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, πρόεδρος του οποίου είναι ο Χρίστος Χρίστου. Ο κ. Χρίστου είναι ο μοναδικός από τους πολιτικούς αρχηγούς που κατάφερε να κερδίσει τη μάχη στη γενέτειρα του.
 
Το ΕΛΑΜ κατέλαβε την πρώτη θέση στο Πολιτικό, με ποσοστό 38,74%, με δεύτερο τον ΔΗΣΥ με ποσοστό 20,42%. Στις προηγούμενες ευρωεκλογές είχε τερματίσει πρώτος ο ΔΗΣΥ και δεύτερο το ΕΛΑΜ.
 
Τα χωριά τους έχασαν και οι προέδροι της Συμμαχίας Πολιτών και του Κινήματος Οικολόγων Γιώργος Λιλλήκας και Γιώργος Περδίκης. Ο κ. Λιλλήκας, ο οποίος κατάγεται από την Παναγιά έχασε τη μάχη στη γενέτειρα του, αφού πρώτη έκοψε το νήμα η ΕΔΕΚ με ποσοστό 40,15% και δεύτερο το ΑΚΕΛ με ποσοστό 19,32%. Στις προηγούμενες Ευρωεκλογές, η Συμμαχία είχε κατακτήσει πανηγυρικά την πρώτη θέση με ποσοστό 50% και δεύτερο ήταν το ΑΚΕΛ.
 
Από τον Κάτω Πύργο Τυλληρίας κατάγεται ο Γιώργος Περδίκης, με τον ΔΗΣΥ να τερματίζει πρώτος, με ποσοστό 34,02% και την ΕΔΕΚ να τερματίζει δεύτερη με ποσοστό 19,97%. Στις προηγούμενες Ευρωεκλογές ΔΗΣΥ-ΕΔΕΚ κατέλαβαν και πάλι τις δύο πρώτες θέσεις.
 
H πρόεδρος της Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους που βρέθηκε στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ, κατάγεται από τον Αμίαντο Λεμεσού. Στο συγκεκριμένο χωριό, πρώτος τερμάτισε ο ΔΗΣΥ με ποσοστό 38,74%, με το ΑΚΕΛ δεύτερο με ποσοστό 27,23%. Στις προηγούμενες Ευρωεκλογές, όταν η κ. Θεοχάρους ήταν υποψήφια με τον ΔΗΣΥ και εξελέγη βουλευτής, πρώτος τερμάτισε και πάλι ο ΔΗΣΥ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Διαπιστώνει παράλειψη και αμέλεια των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών για την ανεξέλεγκτη εισαγωγή σκύλων η Λοττίδη
Συνδρομή για βοήθεια προς Λίβανο, επανεξέταση κατάστασης Συρίας ζητά από ομολόγους της η ΠτΒ
Ο στρατός του Ισραήλ απορρίπτει τους ισχυρισμούς για ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
Πιάστηκαν ξανά στον ύπνο μέρα μεσημέρι-Οργανώθηκε καλύτερα από την Αστυνομία ο υπόκοσμος για την ενέδρα
Εγκρίθηκαν οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Επιστήμονες ανακάλυψαν εξαφανισμένο φίδι στην Ινδία και είναι το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί ποτέ
Ενέκρινε οδηγία για το δικαίωμα των καταναλωτών για επισκευή προϊόντων το Ευρωκοινοβούλιο
Άγγιξαν τα 155 εκατομμύρια οι διελεύσεις από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ισχυρίζονται στα κατεχόμενα
Αναγκαιότητα η φορολογική μεταρρύθμιση λένε ΑΚΕΛ-συνδικαλιστές οργανώσεις
Στα 40 εκ. ευρώ της Κύπρου οι δαπάνες για φιλοξενία των Ουκρανών προσφύγων-Όσα δείχνει έκθεση της Ε.Υ.