Τι να περιμένουμε από τους έξι νεοκλεγέντες ευρωβουλευτές μας

Τα θέματα στα οποία προτίθενται να δώσουν έμφαση, οι επιτροπές στις οποίες θέλουν να συμμετέχουν και τα ζητήματα που σκοπεύουν να αναδείξουν κατά τη θητεία τους στο Ευρωκοινοβούλιο, ανέλυσαν οι έξι νέοι Ευρωβουλευτές.
 
Οι έξι Ευρωβουλευτές μίλησαν στην κάμερα του REPORTER, όπου ξετύλιξαν το όραμά τους για την Ευρώπη και ιεράρχησαν  τις προτεραιότητες που πρέπει να έχει κατά την άποψη τους η Ένωση.
 
Λ. Φουρλάς: Η Κύπρος έχει ρόλο να διαδραματίσει στον επανασχεδιασμό της Ευρώπης
Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, καλύτερες συνθήκες στέγασης και αύξηση των επενδύσεων στην παιδεία, βρίσκονται ανάμεσα στις προτεραιότητες που θα επιδιώξει να προωθήσει ο ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ, Λουκάς Φουρλάς. 
 
Ο κ. Φουρλάς τονίζει παράλληλα τη σημαντικότητα της συμμετοχής της Κύπρου στον πυρήνα ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπογραμμίζοντας επίσης πως η χώρα μας έχει ρόλο να διαδραματίσει στον επανασχεδιασμό και επανατοποθέτηση του τι είναι η Ευρώπη.  

 
Λ. Χριστοφόρου: Δεν μπορώ να φανταστώ ούτε για μια μέρα την Κύπρο εκτός της Ε.Ε.
Με ανοικτό το εθνικό μας θέμα, πρώτιστο καθήκον είναι ο αγώνας για επίλυση του Κυπριακού, την διεκδίκηση και την προάσπιση των δικαίων του κυπριακού Ελληνισμού, υπογραμμίζει ο ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ, Λευτέρης Χριστοφόρου. 
 
Ο κ. Χριστοφόρου, τονίζει πως δεν μπορεί να φανταστεί ούτε μια μέρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης την Κύπρο, καθώς αυτό, όπως επισημαίνει, θα ήταν καταστροφικό.  

 
Ν. Κιζίλγιουρέκ: Να γίνουν βήματα προς τα εμπρός για μια ομοσπονδιακή πολιτική ένωση
Την αναγκαιότητα η Ευρώπη να αναπτύξει την πολιτική ασφάλειας της μέσω της δημιουργίας Ευρωστρατού και της δημιουργίας κοινής πολιτικής, σε θέματα άμυνας, αναδεικνύει ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Νιάζι Κιζιλγιουρέκ.
 
Ο κ. Κιζιλγιουρέκ, σημειώνει παράλληλα πως η Ευρώπη θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό από τις υπόλοιπες χώρες αλλά και να αυτονομηθεί από την επιρροή της Αμερικής. Παράλληλα υποδεικνύει, πως η Ε.Ε. περνάει την χειρότερη της κρίση και βρίσκεται υπό απειλή αφού την ώρα που εξελίχθηκε η οικονομική ένωση, δεν εξελίχθηκε παράλληλα και η πολιτική ένωση. 

 
Γ. Γεωργίου: Δεν είμαστε ευρωσκεπτικιστές, είμαστε οι μόνοι αυθεντικά Ευρωπαίοι
Ο κ. Γεωργίου αναφέρει πως ζούμε σε μια Ευρώπη πολλών ταχυτήτων, σημειώνοντας πως οι ευρωπαϊκοί λαοί δεν αφουγκράζονται, δεν είναι ικανοποιημένοι με τις πολιτικές που ασκούνται και απαξιώνουν την Ευρωπαϊκή Ένωση. 
 
«Η Αριστερά είναι εκείνη που με τις προτάσεις της προσπαθεί να εμβολιάσει και να αναχαιτίσει επιβλαβείς προσεγγίσεις και πολιτικές για τους ευρωπαϊκούς λαούς», υπογραμμίζει ο κ. Γεωργίου.  

 
Κ. Μαυρίδης: Το τρίπτυχο στο οποίο θα επικεντρώσω τη δράση μου  04/05/2019 06:53
Κυπριακό, οικονομία και προώθηση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων αποτελεί το τρίπτυχο στο οποίο θα συνεχίσει να επικεντρώνει τη δράση του ο Κώστας Μαυρίδης.
 
Ο κ. Μαυρίδης αναφέρει πως έχει ήδη υποβάλει στην πολιτική του ομάδα προς υιοθέτηση ένα κοινωνικό πακέτο που θα αφορά όλους τους εργαζόμενους σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να διασφαλιστεί ότι θα υπάρχει ισότιμος ανταγωνισμός και να μην ανταγωνίζονται οι εργαζόμενοι, ο ένας τον άλλον, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 
Δ. Παπαδάκης: Ενώπιον τεράστιων προκλήσεων η Ευρωπαϊκή Ένωση
Η Ευρώπη βρίσκεται ενώπιον μεγάλων προκλήσεων αναφέρει ο ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης, τονίζοντας την αναγκαιότητα αντιμετώπισης τους. Ανάμεσα σε αυτές, καταγράφει το μεταναστευτικό, το Brexit, αλλά και την οικονομική ύφεση.
 
Ο κ. Παπαδάκης υπογραμμίζει πως η Ε.Ε., μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα οδηγηθεί σε κοινή εξωτερική πολιτική, κοινή άμυνα και ασφάλεια, κάτι που θα ευνοήσει τα μέγιστα-όπως σημειώνει-τα συμφέροντα της Κύπρου.

 

Δειτε Επισης

Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές
Επιβεβαίωσε την κάθοδο της Ολγκίν στην Κύπρο στις 7 Μαΐου εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ
20 χρόνια μετά... Oι τρεις πρώτοι Κύπριοι Ευρωβουλευτές μιλούν για την Ευρώπη του τότε και του σήμερα
Ο κομματικός χάρτης της Λεμεσού, το κοινό μοτίβο και η μάχη του κέντρου να σπάσει το δίπολο ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ
Στο τραπέζι η επανεξέταση της Συρίας, μετά το πακέτο στον Λίβανο-Στις 17 Μάϊου η Υπουργική Σύνοδος
Νέες φουρτούνες για το «Αφροδίτη», βίρα τις άγκυρες για «Κρόνο»
Στην Γκάμπια ο Τατάρ για Σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας