Τετάρτη 23 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Χαρούμενος για την ήττα του ΕΛΑΜ ο Κιζίλγιουρεκ-Πρώτο θέμα στα κατεχόμενα

  27/05/2019 00:19
Χαρούμενος για την ήττα του ΕΛΑΜ ο Κιζίλγιουρεκ-Πρώτο θέμα στα κατεχόμενα

Χαρούμενος για την ήττα του ΕΛΑΜ ο Κιζίλγιουρεκ-Πρώτο θέμα στα κατεχόμενα

  27/05/2019 00:19
Πρώτο θέμα στα πλείστα μέσα ενημέρωσης στα κατεχόμενα, είναι η εκλογή του υποψηφίου του ΑΚΕΛ Νιαζί Κιζίλγιουρεκ στην Ευρωβουλή.
 
Ο κ. Κιζίλγιουρεκ θα είναι ο πρώτος Τ/κ που εκλέγεται στο Ευρωκοινοβούλιο από την ημέρα που η χώρα μας εισήλθε στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Η Kibris Gazetesi στο δικό του θέμα υπό τον τίτλο «Ο Νιαζί Κιζίλγιουρεκ μπαίνει στο Ευρωκοινοβούλιο», αναφέρει ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ότι ο κ. Κιζίλγιουρεκ εκλέγεται στην Ευρωβουλή και είναι ο πρώτος Τ/κ που θα κάτσει στα έδρανα της Ευρωβουλής.
Η Kibris Postasi, φιλοξενεί δηλώσεις του κ. Νιαζί μετά την κατάκτηση της μιας εκ των δύο θέσεων του ΑΚΕΛ στην Ευρωβουλή. Όπως αναφέρει «είχαμε μια καλή μέρα. Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, Τ/κ και Ε/κ ενώθηκαν. Κέρδισα στις εκλογές. Ευχαριστώ πολύ όλους. Στη Βόρεια Κύπρο, φίλοι που πιστεύουν στην ειρήνη και στο ομοσπονδιακό κράτος συνέχισα».
Είπαμε, συνέχισε «ότι θα ήμασταν στο πλευρό οποιουδήποτε που πίστευε στο ομοσπονδιακό κράτος από την αρχή. Το αποτέλεσμα είναι καλό. Οι τελευταίες τρεις εβδομάδες της προεκλογικής εκστρατείας, αντιμετώπισα μια προσβλητική εκστρατεία. Κάποιοι από το Βορρά δυστυχώς συμμερίστηκαν τις απόψεις τους. Αλλά είμαι ένα άτομο που εμπιστεύεται το εκλογικό σώμα, το οποίο η χώρα αυτή η χώρα συγκέντρωσε».
 
Ανέφερε επίσης ότι «βλέπω πως έχουν κουραστεί με το status quo. Είμαι χαρούμενος. Θέλω να ευχαριστήσω όλους, ειδικότερα το ΑΚΕΛ, που πήρε μια ιστορική απόφαση, παίρνοντας ρίσκα. Το ΑΚΕΛ είχε δύο έδρες και δημιούργησε την πιθανότητα να δώσει τη μία σε ένα Τ/κ.Κέρδισα τη μία από τις έδρες απόψε. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κ. Κυπριανού. Ακόμη μια εξέλιξη που με χαροποιεί ιδιαίτερα είναι το γεγονός ότι το ΕΛΑΜ δεν κατάφερε να κερδίσει. Νομίζω πως η συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων έπαιξε ρόλο σε αυτό. Μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα όταν συμμετέχουμε».
 
Η Yeni Duzen στο δικό της θέμα, αναφέρεται στα αποτελέσματα της βραδιάς με τη φωτογραφία των εκλελεγμένων ευρωβουλευτών από το ΑΚΕΛ. Δηλαδή των Γιώργο Γεωργίου και τον Νιαζί Κιζίλγιουρεκ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας