Τετάρτη 23 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ανατροπές, εκπλήξεις και συγκινήσεις-Τι αφήνουν πίσω τους οι Ευρωεκλογές

  26/05/2019 22:50
Ανατροπές, εκπλήξεις και συγκινήσεις-Τι αφήνουν πίσω τους οι Ευρωεκλογές

Ανατροπές, εκπλήξεις και συγκινήσεις-Τι αφήνουν πίσω τους οι Ευρωεκλογές

  26/05/2019 22:50
Πολλές και σημαντικές ήταν οι ανατροπές, οι εκπλήξεις και οι…συγκινήσεις που επεφύλαξε η σημερινή εκλογική διαδικασία για ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με κάποια από αυτά να καταγράφονται ως τα πλέον αξιοσημείωτα.
 
Σε κομματικό επίπεδο, το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών ενέταξε και εκλογικά τη Δημοκρατική Παράταξη(ΔΗΠΑ) του Μάριου Καρογιάν στον κομματικό χάρτη, αφού με το 3,7% που εξασφάλισε ετοιμάζεται για τη συμμετοχή της στο Εθνικό Συμβούλιο, ενώ βάζει γερή παρακαταθήκη για τις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις έχοντας πλέον ως ξεκάθαρο στόχο την είσοδο της στην κυπριακή Βουλή.
 
Την ίδια ώρα, μπορεί το ΕΛΑΜ να μην πέτυχε τον στόχο της εξασφάλισης έδρας, είδε ωστόσο τα ποσοστά του σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του 2016 να διπλασιάζονται, και ουσιαστικά, να επιβεβαιώνει όχι απλώς την καθιέρωσή του στο πολιτικό στερέωμα της χώρας αλλά και την ανοδική του πορεία.
 
Σε ό,τι αφορά την μάχη που έδωσαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, στα αξιοσημείωτα περνούν:
 
Πρώτο: Η εκλογή, για πρώτη φορά, Τουρκοκύπριου ευρωβουλευτή, του Νιαζί Κιζίλγιουρεκ στο ΑΚΕΛ.  
 
Δεύτερο: Η μη εκλογή γυναίκας υποψήφιας.
 
Τρίτο: Το γεγονός ότι δύο από τους ευρωβουλευτές που διεκδικούσαν επανεκλογή, δεν τα κατάφεραν. Ο Νεοκλής Συλικιώτης του ΑΚΕΛ και Ελένη Θεοχάρους με το ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ.
 
Τέταρτο: Η αποτυχία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΔΗΣΥ Νίκου Τορναρίτη να εκλεγεί και η πρώτη θέση του Λουκά Φουρλά, ο οποίος προσπέρασε και τον Λευτέρη Χριστοφόρου.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας