Οι ανατροπές, οι εκπλήξεις και οι μάχες των υποψηφίων των κομμάτων

Δύο έδρες στον ΔΗΣΥ, δύο έδρες στο ΑΚΕΛ, μία στο ΔΗΚΟ και μία στην ΕΔΕΚ δίνουν τα exit polls που δημοσιοποιήθηκαν αμέσως μετά το κλείσιμο των καλπών.
 
Όπως προκύπτει από την εικόνα που έδωσαν οι εταιρείες ερευνών, στον ΔΗΣΥ την κούρσα οδηγούν οι Λουκάς Φουρλάς και Λευτέρης Χριστοφόρου. Αυτό σημαίνει πως εκτός Ευρωβουλής μένουν οι δύο βουλευτές του κόμματος που ρίχθηκαν στη μάχη, Νίκος Τορναρίτης και Ελένη Σταύρου.
 
Ρευστή είναι, ωστόσο, η εικόνα στο ΑΚΕΛ, καθώς φαίνεται ότι στη μάχη των σταυρών βρίσκονται τρεις υποψήφιοι, οι Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, Γιώργος Γεωργίου και Νεοκλής Συλικιώτης. Το ενδεχόμενο μη εκλογής του κ. Σιλικιώτη θα αποτελέσει σαφώς έκπληξη, καθώς πρόκειται για ένα «δυνατό» στέλεχος του ΑΚΕΛ, ο οποίος διεκδικούσε τη δεύτερη του θητεία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Πρώτο κόμμα ο ΔΗΣΥ, στην ΕΔΕΚ η 6η έδρα σύμφωνα με τα exit polls
 
Προβάδισμα σε όλα τα exit polls από πλευράς ΔΗΚΟ έχει ο Κώστας Μαυρίδης, ο οποίος φαίνεται ότι θα χρειαστεί να ξαναφτιάξει τις βαλίτσες του για Βρυξέλλες. Αυτό, ωστόσο, σημαίνει πως εκτός θα μείνει η Ελένη Θεοχάρους, η οποία επίσης ήταν ευρωβουλευτής στην απερχόμενη σύνθεση.
 
Μάχη, εκ πρώτης όψεως, υπάρχει και στην ΕΔΕΚ, καθώς κοντά-κοντά εμφανίζονται οι Δημήτρης Παπαδάκης και Χρίστος Ιακώβου. Δεδομένου ότι ο κ. Ιακώβου δεν προέρχεται από τις τάξεις της ΕΔΕΚ, θα αποτελέσει έκπληξη εάν καταφέρει, τελικά, να ξεπεράσει τον Δημήτρη Παπαδάκη.
 
Σύμφωνα με το exit poll του ΡΙΚ, από τον ΔΗΣΥ, στις πρώτες δύο θέσεις έρχονται Λευτέρης Χριστοφόρου και Λουκάς Φουρλάς. Το νήμα στο ΑΚΕΛ κόβει πρώτος ο Νιαζί Κιζίλγιουρεκ με δεύτερο τον Γιώργο Γεωργίου. Ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ εκλέγεται ο Κώστας Μαυρίδης. Πρώτος στο ψηφοδέλτιο της ΕΔΕΚ έρχεται ο Δημήτρης Παπαδάκης. Από το ΕΛΑΜ, που φαίνεται να μην εξασφαλίζει έδρα, πρώτος φαίνεται από τα exit polls ο Μάριος Βασιλείου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ποιοι εκλέγονται από κάθε κόμμα σύμφωνα με τα exit polls
 
Σύμφωνα με το exit poll του Alpha, οι πρώτοι τρεις από τον ΔΗΣΥ είναι οι Λουκάς Φουρλάς, Λευτέρης Χριστοφόρου και Νίκος Τορναρίτης και από το ΑΚΕΛ οι Γιώργος Γεωργίου, Νιαζί Κιζίλγιουρεκ και Νεοκλής Συλικιώτης. Από το ΔΗΚΟ οι πρώτοι δύο είναι οι Κώστας Μαυρίδης και Ελένη Θεοχάρους και από την ΕΔΕΚ οι Δημήτρης Παπαδάκης και Χρίστος Ιακώβου. Στα δύο κόμματα που δεν φαίνεται να λαμβάνουν έδρα, Γεάδης Γεάδη και Μάριος Βασιλείου προηγούνται στο ΕΛΑΜ και Χαράλαμπος Θεοπέμπτου και Έφη Ξάνθου προηγούνται στον συνδυασμό Συμμαχία-Οικολόγοι.
 
Σύμφωνα με το exit poll του Σίγμα, από τον ΔΗΣΥ εκλέγονται οι Λευτέρης Χριστοφόρου και Λουκάς Φουρλάς και από το ΑΚΕΛ οι Νιαζί Κιζίλγιουρεκ και Γιώργος Γεωργίου. Ο Κώστας Μαυρίδης προηγείται στο ΔΗΚΟ. Από την ΕΔΕΚ δίνονται δύο ονόματα, αυτά του Δημήτρη Παπαδάκη και του Χρίστου Ιακώβου.
 
Σύμφωνα με το exit poll του ΑΝΤ1, προβάδισμα στον ΔΗΣΥ έχουν οι Λουκάς Φουρλάς και Λευτέρης Χριστοφόρου, ενώ στο ΑΚΕΛ η μάχη δίνεται μεταξύ Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, Γιώργου Γεωργίου και Νεοκλή Συλικιώτη. Ευρωβουλευτής από το ΔΗΚΟ εκλέγεται ο Κώστας Μαυρίδης, ενώ στην ΕΔΕΚ δίνονται δύο ονόματα, αυτά του Δημήτρη Παπαδάκη και του Χρίστου Ιακώβου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας
Πλημμύρισαν υπόγεια και δρόμοι, 72 κλήσεις για βοήθεια- Ο απολογισμός της κακοκαιρίας
Εμπρηστικός ο Ερντογάν-«Η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας αν δεν σταματούσαμε το 1974»
Στα 60 τα περιστατικά για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας-Ανάκληση προσωπικού από Πυροσβεστική
Δεκατέσσερα συνεργεία επί πόδος, στις 56 οι κλήσεις για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας
ΒΙΝΤΕΟ: Πλημμύρισαν υποστατικά και δρόμοι στη Λευκωσία-Επί ποδός η Πυροσβεστική
ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί σε όλη την Κύπρο-Άσπρισαν οι δρόμοι στη Λευκωσία
ΒΙΝΤΕΟ: Καρέ-καρέ η επιχείρηση διάσωσης του στρατιώτη στη Λευκωσία
Ανέβαζαν βίντεο στο διαδίκτυο από το Πουρνάρα και ενημέρωναν διακινητές για την άφιξη μεταναστών
Στρατιώτης έπεσε σε γκρεμό στη Λευκωσία-Στήθηκε επιχείρηση διάσωσης