Πέμπτη 19 Σεπ, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Επικοινωνούν με το facebook για να κατεβάσουν διαφημίσεις υποψηφίων και κομμάτων

  25/05/2019 13:27
Επικοινωνούν με το facebook για να κατεβάσουν διαφημίσεις υποψηφίων και κομμάτων

Επικοινωνούν με το facebook για να κατεβάσουν διαφημίσεις υποψηφίων και κομμάτων

  25/05/2019 13:27
Παρά τις σαφείς οδηγίες από την Υπηρεσία Εκλογών προς όλους, ότι από τα ξημερώματα του Σαββάτου απαγορεύεται ρητώς από τον νόμο οποιαδήποτε διαφήμιση, ή δημοσίευση με πληρωμή ή χωρίς πληρωμή, η αποστολή μηνυμάτων σε πολίτες, ήδη κάποια κόμματα άρχισαν τις παρανομίες.
 
Σύμφωνα με καταγγελίες που έφτασαν τον REPORTER, η ΕΔΕΚ έχει ήδη αποστείλει από το πρωί μήνυμα στα κινητά πολιτών με το οποίο τους καλεί να στηρίξουν το κόμμα κατά την αυριανή εκλογική διαδικασία.
 
 
Συγκεκριμένα η ΕΔΕΚ αναφέρει σε μαζικό μήνυμα που απέστειλε προς τους πολίτες
 
Συναγωνίστρια, συναγωνιστή, δίνουμε μάχη ψήφο με ψήφο με το ΕΛΑΜ για την εκλογή Ευρωβουλευτή. Η ψήφος σου είναι σημαντική και πολύτιμη. Η ΕΔΕΚ και η Κύπρος σε χρειάζονται. Μην αμελήσεις να ψηφίσεις. STOPSMS SEND 91841 ΤΟ 8866.
Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER η Κεντρική Υπηρεσία Εκλογών, δέχθηκε σήμερα μια καταγγελία αναφορικά με παρενόχληση από κομματικά επιτελεία μετά την εκπνοή της προεκλογικής περιόδου.
 
Την ίδια ώρα, η Υπηρεσία διαπίστωσε πως οι διαφημίσεις των κομμάτων και των υποψηφίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τρέχουν κανονικά, επί πληρωμή ή μη και για αυτό το λόγο, αποφασίσθηκε να ληφθούν τα ανάλογα μέτρα.
 
 
Συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εκλογών Δημήτρης Δημητρίου, επικοινώνησε με την Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου και Πληροφορίων και έγινε συνεννόηση, ούτως ώστε να ενημερωθούν οι τεχνικοί του Facebook και να διακόψουν, ή να κατεβάσουν την ροή αναρτήσεων πολιτικού περιεχομένου.
 
Από την διευθέτηση αυτή αναμένεται να εξαιρεθεί το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η Υπηρεσία Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών καθώς και το Γραφείο του Ευρωκοινοβουλίου στην Κύπρο.
 
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας