Οι ύστατες προσπάθειες των κομμάτων να κερδίσουν την ψήφο των πολιτών

Τα τελικά τους μηνύματα έστειλαν σήμερα οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων ενόψει Ευρωεκλογών, καθώς πέφτει η αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας τα μεσάνυχτα.
 
Στα μηνύματά τους, οι πολιτικές δυνάμεις ανέπτυξαν εκ νέου στους πολίτες το όραμά τους, καθώς και τα διακυβεύματα των εκλογών. Εξήγησαν, παράλληλα, τους λόγους που θεωρούν ότι πρέπει να είναι αυτοί οι εκλεκτοί των ψηφοφόρων, παρουσιάζοντας τη δική τους ευρωπαϊκή προσέγγιση.
 
Οι περισσότεροι πολιτικοί αρχηγοί κάλεσαν, επίσης, τους πολίτες να προσέλθουν στην κάλπη και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, ενώ αναμένονται ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά αποχής.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ν. Αναστασιάδης: Θέλω να υπενθυμίσω ότι την Κυριακή δεν έχουμε προεδρικές εκλογές
 
ΔΗΣΥ
«Η Κύπρος απειλείται και κινδυνεύει. Σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά ο τόπος, βασικό μας στήριγμα είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε στο τελικό του μήνυμα ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.
 
«Τι μήνυμα όμως θα πάει στην Ευρώπη, τώρα που ζητούμε τη στήριξη της, αν στείλουμε στην ευρωβουλή ενισχυμένους τους ευρωσκεπτικιστές του ΑΚΕΛ και τους ακραίους, που την πολεμούν και θέλουν τη διάλυσή της;», διερωτήθηκε.
 
Μην τους αφήσετε να μας γυρίσουν πίσω. Διασφαλίστε τη συνέχιση της σωστής πορείας, τόνισε ο κ. Νεοφύτου.
 
«Ενισχύστε τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Ένας δυνατός Δημοκρατικός Συναγερμός, σημαίνει ισχυρή Κύπρος στην Ευρώπη», κατέληξε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε πλήρη ετοιμότητα οι Αρχές για την πραγματοποίηση των Ευρωεκλογών
 
ΑΚΕΛ
«Απευθύνομαι σήμερα σε όλους τους πολίτες. Και σε αυτούς που συμμετείχαν ή παρακολούθησαν τις προεκλογικές εκστρατείες των κομμάτων και σε αυτούς που κρατήθηκαν σε απόσταση από αυτές ή απογοητεύτηκαν από το ύφος, το ήθος και το επίπεδό τους», ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.
 
«Σας καλώ να προσέλθετε μαζικά στις κάλπες. Και από τη μια πλευρά της ντροπιαστικής διαχωριστικής γραμμής και από την άλλη. Να στείλουμε μαζί το μήνυμα ότι η πατρίδα μας δε μπορεί να ζει άλλο μοιρασμένη. Ότι θέλει να ζήσει ελεύθερη και επανενωμένη. Χωρίς κατοχικά στρατεύματα και εγγυήτριες δυνάμεις. Με ασφάλεια και πολιτική ισότητα. Με πλήρη κυριαρχικά δικαιώματα, ένα Κράτος, μια ιθαγένεια. Ότι αξίζει να εξελιχθεί σε μια κανονική, σύγχρονη και δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα. Ότι μπορεί να γίνει σύμβολο ειρηνικής συνύπαρξης και συνεργασίας», είπε.
 
Ο κ. Κυπριανού κάλεσε τους πολίτες να μην χάσουν την ευκαιρία που τους δίνεται την Κυριακή.
«Ανεξάρτητα από  ιδεολογική τοποθέτηση ή κομματική προέλευση, να στείλουμε μαζί ένα δυνατό και καθαρό μήνυμα. Να πούμε μαζί «ως εδώ!». Φτάνει πιά με τις ύβρεις. Φτάνει πιά με τα πλαστά διλήμματα που δεν απαντούν  σε πραγματικά προβλήματα και δεν εξυπηρετούν τα λαϊκά συμφέροντα. Φτάνει πια με την εκβιαστική κινδυνολογία που αλλοιώνει το εκλογικό διακύβευμα. Φτάνει πια με την υποκρισία όσων διατείνονται ότι πάνε την Ευρώπη μπροστά ενώ την  πισωγυρίζουν», πρόσθεσε.
 
«Φτάνει πια με τους κυβερνώντες που σας ζητούν «να μη γυρίσετε πίσω». Είναι αυτοί που μας γυρίζουν συνέχεια πίσω στο παρελθόν στο οποίο ανήκουν και από το οποίο εμπνέονται  τη μαύρη προπαγάνδα τους. Φτάνει πια με τον εκφοβισμό των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων του ΔΗΣΥ που προσπαθούν να συσπειρώσουν αρνούμενοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και επιστρατεύοντας ψέματα για όσα κάνουν και όσα δεν κάνουν. Την αποτυχία, την ανικανότητα και την αναποτελεσματικότητα τους, τη φορτώνουν στο ΑΚΕΛ», ανέφερε ακόμη ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.
 
«Ένα είναι το ερώτημα που πρέπει να απαντήσουμε την Κυριακή. Είναι απλό και σαφές. Θα τους επιβραβεύσουμε ή θα τους αποδοκιμάσουμε; Θα τους ακολουθήσουμε στον κατήφορο που έχουν πάρει ή με τη ψήφο μας θα σταματήσουμε την κατρακύλα τους; Θα στείλουμε δυνατό και καθαρό το μήνυμα ότι θέλουμε τα πράγματα να αλλάξουν ή θα αφήσουμε τη ψήφο μας να χαθεί σε επιλογές που δεν έχουν τη δύναμη και τη θέληση να σταματήσουν τις πολιτικές της δεξιάς που γιγαντώνουν την ακροδεξιά;», διερωτήθηκε.
 
«Καμιά ψήφος χαμένη. Καμιά επιλογή λανθασμένη. Καμιά συνείδηση αποπροσανατολισμένη. Όλοι όσοι δεν αντέχουν άλλο αυτή την κατάσταση, όλοι όσοι δεν μπορούν να ανεχτούν άλλο τα ψέματα, τους θεατρινισμούς και τις παλινωδίες της Κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ έχουν μία δυνατή επιλογή. Το ΑΚΕΛ-Αριστερά Νέες Δυνάμεις. Καμία συνείδηση δεν πρέπει να υποκύψει σε ψεύτικα διλήμματα.  Καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει σε αυτούς που την επομένη των εκλογών θα τη μετατρέψουν σε δεκανίκι της κυβέρνησης», τόνισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.
 
Καταλήγοντας, ο κ. Κυπριανού είπε: «Ο κόσμος του ΑΚΕΛ, ο κόσμος της Αριστεράς, όλοι όσοι δεν αντέχουν άλλο την διάλυση της κοινωνίας και του κράτους στην οποία μας οδηγούν έχουμε την ευθύνη έχουμε και τη δύναμη να αλλάξουμε τα πράγματα.  Ψηφίζοντας ΑΚΕΛ-Αριστερά- Νέες Δυνάμεις, δίνουμε δύναμη στη δύναμη του λαού μας, στο όραμα του για μια άλλη Κύπρο σε μια διαφορετική Ευρώπη».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παρέλαβαν τις κάλπες για τις Ευρωεκλογές οι προεδρεύοντες των εκλογικών κέντρων (pics)
 
ΔΗΚΟ
«Το Δημοκρατικό Κόμμα έχει πρωταγωνιστήσει στις μεγάλες εθνικές επιλογές της χώρας μας, πάντοτε με ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Με Πρόεδρο τον Σπύρο Κυπριανού, ανοίξαμε το δρόμο προς την Ευρώπη, το 1987, με την υπογραφή της Τελωνειακής Ένωσης Κύπρου - ΕΟΚ. Με Πρόεδρο τον Τάσσο Παπαδόπουλο, διασώσαμε την Κυπριακή Δημοκρατία και πετύχαμε την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το 2004 και στην Ευρωζώνη, το 2008», ανέφερε στο μήνυμά του ο Πρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος.

«Είμαστε το ευρωπαϊκό κεντρώο κόμμα της Κύπρου, που πρωτοστατεί διαχρονικά στην προσπάθεια για απελευθέρωση, ανάπτυξη, κοινωνική δικαιοσύνη. Είμαστε το κόμμα που αξιοποιεί τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με στόχο την επίτευξη μιας σωστής λύσης του Κυπριακού, την ισχυροποίηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη διεκδίκηση των δικαίων του λαού μας», είπε.


«Με την ψήφο σας την Κυριακή, στείλτε μήνυμα: Μήνυμα στην Ευρώπη, ότι το μέλλον μας θα είναι δημοκρατικό και προοδευτικό. Μήνυμα στην κυβέρνηση του ΔΗΣΥ, ότι η αποτυχημένη πολιτική στο Κυπριακό, η υπονόμευση των θεσμών και η πολιτική εξαπάτηση πρέπει να σταματήσουν», τόνισε.

«Με την ψήφο σας την Κυριακή, στείλτε μήνυμα: Για διεκδικητική στρατηγική στο Κυπριακό, λύσεις στα προβλήματα της οικονομίας, σεβασμό στους θεσμούς, τιμωρία όσων ευθύνονται. Την Κυριακή, ψηφίστε το Δημοκρατικό Κόμμα, για να συνεχίσουμε να διεκδικούμε, μαζί, για την Κύπρο στην Ευρώπη», κατέληξε ο Νικόλας Παπαδόπουλος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι ομάδες ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, το σόλο του Νικόλα, ο Γιατρός και ένας... καναπεδάτος
 
ΕΔΕΚ
«Οι προσεχείς ευρωεκλογές είναι κρίσιμες για την πατρίδα μας. Οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη επιβάλλουν ενότητα και συντονισμό αντιμετώπισης με στόχο την προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την κατοχύρωση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.

Δεν είναι η ώρα να προτάξουμε όσα μας χωρίζουν. Είναι η ώρα να προβάλουμε όσα μας ενώνουν, υπέδειξε.
 
«Για να πετύχουμε: αναστολή της αναβάθμισης των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το πάγωμα της τελωνειακής σύνδεσης Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης  και την υιοθέτηση κυρώσεων σε βάρος της κατοχικής δύναμης, θα πρέπει να ενδυναμώσουμε τη φωνή μας στην Ευρώπη», είπε ο κ. Σιζόπουλος. Η συμμετοχή της Κύπρου στη Σοσιαλιστική ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου, δυναμώνει αυτή τη φωνή, είπε.
 
«Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες, απευθυνόμαστε στα δημοκρατικά και πατριωτικά σας αισθήματα. Σας καλούμε να στηρίξετε τη δημοκρατία. Σας καλούμε να απορρίψετε τον λαϊκισμό, τη φθηνή δημαγωγία και τις ακραίες συμπεριφορές. Σας καλούμε να ενισχύσετε και να ενδυναμώσετε τη φωνή της πατρίδας μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψηφίζοντας το ψηφοδέλτιο της ΕΔΕΚ», κατέληξε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα μηδενικά, τα δανεικά, η φυγοστρατία, ο ανορθόδοξος πόλεμος και ο...Ορέστης
 
Οικολόγοι
«Την  έκτη έδρα τη διεκδικούμε και θα την πάρουμε. Και θα την πάρουμε με τη δύναμη των πολιτών. Για μια ξεκάθαρη αλλαγή, την αλλαγή μαζί με την συνεργασία Οικολόγοι – Συμμαχία Πολιτών», ήταν το μήνυμα του προέδρου του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών Γιώργου Περδίκη.

«Βρισκόμαστε πλέον μπροστά στην κάλπη. Μπροστά στην ώρα της αλήθειας. Επιβάλλεται να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας. Είναι η ώρα των πολιτών. Είναι η ώρα που κάθε πολίτης εξασκεί το εκλογικό του δικαίωμα και εφαρμόζει - ο ίδιος πλέον - την αρχή της Δημοκρατίας. Καθορίζει το μέλλον του», είπε.

Είναι πάρα πολύ σημαντικές αυτές οι εκλογές. Δεν γίνονται για μια μακρινή πόλη, τις Βρυξέλλες, για να ασχολούνται με θέματα που δεν μας αφορούν τον κάθε ένα και την κάθε μια ξεχωριστά, σημείωσε ο κ. Περδίκης. Ό,τι ψηφίζεται στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο αφορά τον κάθε ένα από εμάς, στην καθημερινότητα του, στο περιβάλλον, στην υγεία, τις κλιματικές αλλαγές, τα εργασιακά δικαιώματα, ακόμα και στα τραπεζικά ζητήματα, εξήγησε.

«Συνεπώς αυτές οι εκλογές δεν είναι εκλογές για άλλους. Είναι εκλογές για μας, για τους πολίτες και πρέπει την Κυριακή να κάνουμε την επιλογή. Την ξεκάθαρη επιλογή! Κι αυτή δεν είναι άλλη από τη συνεργασία «Συμμαχία – Οικολόγοι». Γιατί είμαστε η ξεκάθαρη αλλαγή; Γιατί δίνεται η ευκαιρία για πρώτη φορά να αλλάξει με δημοκρατικό, εναλλακτικό και οικολογικό τρόπο η αντιπροσώπευση των Κυπρίων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», τόνισε ο κ. Περδίκης.

«Ας εκλέξουμε επιτέλους και κάποιους άλλους από αυτούς που τόσα χρόνια εκλέγουμε στις τρεις ομάδες, τους δεξιούς, τους σοσιαλδημοκράτες και την αριστερά. Έχουμε την Κυριακή την επιλογή να κάνουμε την αλλαγή. Και η αλλαγή αυτή θα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Τη σωστή κατεύθυνση που εκπροσωπεί η συνεργασία «Συμμαχία – Οικολόγοι». Ας πάμε στην κάλπη με τις έγνοιες μας, τα οράματα μας, τις ελπίδες μας. Τι είναι αυτό που μας κινεί; Οι κόντρες μεταξύ των πολιτικών; Ποιος θα βγει πρώτος; Τι είναι αυτό που μας απασχολεί; Το περιβάλλον που καταστρέφεται; Οι κλιματικές αλλαγές που μας καίνε; Η οικονομική κρίση; Τα προβλήματα στην υγεία;», διερωτήθηκε.

Ας πάμε στις κάλπες την Κυριακή, κουβαλώντας μαζί μας τον εαυτό μας, τη δύναμή μας, τη δύναμη των πολιτών και ας δώσουμε κατεύθυνση, ευθύνη, ας δώσουμε την ευκαιρία να γίνει η πραγματική αλλαγή, η ξεκάθαρη αλλαγή, ανέφερε ο πρόεδρος των Οικολόγων.

Σύμφωνα με τον κ. Περδίκη, «έχουμε καλύψει την τελευταία βδομάδα πάρα πολύ δρόμο, έχουμε αντιμετωπίσει τα διλλήματα, την εικόνα που δημιούργησαν κάποιοι για το διακύβευμα των εκλογών. Θεωρούμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται κοντά μας από διάφορες κυλιόμενες έρευνες που κάνουν αυτοί που έχουν τα χρήματα για να κάνουν τις έρευνες αυτές, ότι είμαστε πάρα πολύ κοντά, σε απόσταση αναπνοής για την εκλογή του έκτου Ευρωβουλευτή».

«Αυτή η έκτη έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο μας ανήκει, τη διεκδικούμε και θα την πάρουμε. Και θα την πάρουμε με τη δύναμη των πολιτών. Για μια ξεκάθαρη αλλαγή, την αλλαγή μαζί με την συνεργασία Οικολόγοι – Συμμαχία Πολιτών», κατέληξε. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Την ψήφο των Ε/κ ενάντια στην κατοχή, ζητεί το Κίνημα «Γιασεμί»
 
ΕΛΑΜ
«Στις 26 του Μάη η Ευρώπη γυρίζει σελίδα στις αντεθνικές και αντιλαϊκές πολιτικές, των σκληρών μέτρων λιτότητας», ήταν το μήνυμα του προέδρου του ΕΛΑΜ Χρίστου Χρίστου.

«Στις 26 του Μάη η Κύπρος μπορεί να είναι μέρος αυτής της μεγάλης αλλαγής, δίνοντας την καλύτερη απάντηση στο παλαιοκομματικό κατεστημένο, των αντεθνικών πολιτικών, των σκανδάλων, της διαφθοράς και της ασυδοσίας», ανέφερε.

«Στις 26 του Μάη με το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο στην Ευρωβουλή, οικοδομούμε μια διαφορετική Ευρώπη. Αγωνιζόμαστε για την Ευρώπη των Εθνών, με επίκεντρο τον άνθρωπο», τόνισε ο κ. Χρίστου. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ιωσηφίνα Αντωνίου: Μεγαλύτερη συμμετοχή γυναικών στα κέντρα λήψεως αποφάσεων
 
Κίνημα Αλληλεγγύη
«Απευθύνομαι σε όλους εσάς που σας συνέχει το όραμα της Απελευθέρωσης του τόπου μας, που σας κρατά σε αγωνία η κατοχή της πατρίδας μας, η πολιορκία του νησιού μας από τον τουρκικό στόλο, η νέα επίθεση που δεχόμαστε. Απευθύνομαι σε όλους εσάς που παλεύετε για την Ελευθερία, την ευημερία, την αξιοπρέπεια του λαού μας, για την Ειρήνη, τη Δικαιοσύνη και την Ασφάλεια στον τόπο μας, για τη διάσωση του κράτους μας», ανέφερε η πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους.
 
Τώρα, που δίνουμε τη μάχη της Ευρώπης, τώρα που πολεμάμε για την Ευρώπη όλων και όχι την Ευρώπη των ολίγων, τώρα που αγωνιζόμαστε για να καταστεί η ΕΕ ασπίδα προστασίας της Κύπρου απέναντι στην τουρκική τρομοκρατία, τώρα που πρέπει να διεκδικήσουμε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και την οικονομική στήριξη του λαού μας, τώρα που έχουμε μπει στον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης και οφείλουμε να κερδίσουμε και τη μάχη των αγωγών, δήλωσε.
 
«Πιστεύω ότι συνεχίζοντας την κοινή μας πορεία που ξεκινήσαμε με την προσπάθεια εκλογής του Νικόλα Παπαδόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας - και συνεπώς στην ανατροπή της φαυλοκρατίας, της διαφθοράς και της κρατικής ανεπάρκειας με στόχο την Απελευθέρωση του λαού και του τόπου μας- θα μπορούμε να ονειρευόμαστε τα κυκλάμινα της Κερύνειας, θα μπορούμε να ονειρευόμαστε τους ανθούς της Λαπήθου και τους λαλέδες της Όρκας. Θα μπορούμε ελεύθεροι να αγναντεύουμε την Κερύνεια μας, χωρίς να υπολογίζουμε κανένα κόστος, μικροψυχίες και προσωπικές φιλοδοξίες», είπε η κ. Θεοχάρους.
 
«Για αυτόν τον λόγο σας καλώ να στηρίξετε την υποψηφιότητα μου και να μου δώσετε τη δύναμη να εκπροσωπήσω με σθένος, με παρρησία, με γνώση, με εμπειρία και τόλμη το λαό μας, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», κατέληξε η πρόεδρος της Αλλήγγυης.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο γρίφος της τ/κ ψήφου και πώς… παίζουν οι Ευρωεκλογές στα κατεχόμενα
 
Συμμαχία Πολιτών
Εκλέγοντας ένα Ευρωβουλευτή από το ψηφοδέλτιο της συνεργασίας Συμμαχία-Οικολόγοι κερδίζει η Κύπρος, δήλωσε στο δικό του μήνυμα ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας.

«Είμαστε δύο ημέρες πριν από τις Ευρωεκλογές. Αυτές οι εκλογές είναι καθοριστικής σημασίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση, για το μέλλον της για τις πολιτικές που θα ακολουθήσει. Είναι σημαντικές για την πατρίδα μας η οποία βρίσκεται υπό ημικατοχή αλλά και υπό συνεχή εκβιασμό και απειλή από την Τουρκία», ανέφερε.

«Διεκδικούμε την 6η έδρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο γιατί πιστεύουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πιστεύουμε στο κοινό όραμα. Στόχος μας είναι μέσα από το Ευρωκοινοβούλιο να εργαστούμε για μια Ευρώπη η οποία θα είναι ακόμη πιο φιλική στις πολιτικές της για το περιβάλλον. Θα είναι πιο κοντά στον πολίτη. Θα αγωνιστούμε για μια Ευρώπη που θα επαναφέρει το κράτος πρόνοιας που αποτελούσε παγκόσμιο πρότυπο έτσι ώστε να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία της ανάμεσα στους Ευρωπαίους πολίτες», τόνισε ο κ. Λιλλήκας.
 
«Θέλουμε μια Ευρώπη η οποία να επενδύει στους νέους και να τους δίνει προοπτική αλλά και ευκαιρίες ανέλιξης και προόδου, κοινωνικής και επαγγελματικής. Μια Ευρώπη που θα επενδύει στην έρευνα, στην καινοτομία και η οποία θα αναζητήσει και θα αναπτύξει ένα νέο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης. Θέλουμε μια Ευρώπη η οποία να είναι αλληλέγγυα σε όλους τους Ευρωπαϊκούς λαούς με βάση τις αρχές και αξίες της. Αλληλέγγυά στον αντικατοχικό αγώνα που διεξάγει ο Κυπριακός Ελληνισμός. Μαζί στην Ευρώπη είμαστε πιο ισχυροί», εξήγησε περαιτέρω ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών.

«Εκλέγοντας ένα Ευρωβουλευτή από το ψηφοδέλτιο της συνεργασίας Συμμαχία-Οικολόγοι αυτός που κερδίζει είναι η Κύπρος. Κερδίζει η Κύπρος γιατί θα μας δοθεί η ευκαιρία για πρώτη φορά να εκπροσωπηθεί η Κυπριακή Δημοκρατία σε τέσσερις πολιτικές ομάδες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και όχι τρείς όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα. Πέραν από το Λαϊκό κόμμα που θα εκπροσωπείται από τους ευρωβουλευτές του ΔΗΣΥ, την Αριστερά που θα εκπροσωπείται τους ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ, την Σοσιαλιστική ομάδα που θα εκπροσωπείται από τον ευρωβουλευτή του ΔΗΚΟ, με έναν ευρωβουλευτή από το ψηφοδέλτιο Συμμαχία-Οικολόγοι η Κύπρος θα μπορεί να εκπροσωπηθεί είτε στην ομάδα των Πρασίνων που είναι μια ανερχόμενη πολιτική δύναμη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είτε στην ομάδα των Ευρωπαίων Δημοκρατών που αναμένεται να είναι η τρίτη μεγάλη δύναμη στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο», σημείωσε.
 
Άρα εμείς καλούμε τους πολίτες να επενδύσουν τη ψήφο τους στη συνεργασία Συμμαχία-Οικολόγοι. Να μην αφήσουμε να χαθεί αυτή η ευκαιρία, να ακούγεται η φωνή της Κύπρου σε τέσσερις μεγάλες πολιτικές ομάδες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υπογράμμισε ο Γιώργος Λιλλήκας.
 
Καταλήγοντας είπε: «Καλούμε τους πολίτες να συμμετάσχουν σε αυτές τις εκλογές. Τους πολίτες που είναι απογοητευμένοι από τα σκάνδαλα, τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Τους πολίτες που νιώθουν προδομένοι από αυτούς που τόσα χρόνια τους ψηφίζουν αλλά τους απογοήτευσαν. Τους πολίτες που είναι οργισμένοι και θέλουν αλλαγή, να πάνε στις κάλπες. Η αλλαγή έρχεται με τη συμμετοχή. Η αποχή σε αυτές τις συνθήκες σημαίνει ανοχή. Δώστε μας λοιπόν την ευκαιρία να είμαστε η φωνή των πολιτών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η ατζέντα των Ευρωεκλογών και η… απόσταση Λευκωσίας-Βρυξελλών
 

Δειτε Επισης

Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου
LIVE: Κατέθεσαν τις υποψηφιότητες τους Τορναρίτης και Προύντζος-Το όραμα τους για τον δήμο Λευκωσίας
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο
Υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για δημοτικές εκλογές και ΕΟΑ
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Χειροπέδες σε 18χρονο που εντοπίστηκε ένα κιλό κάνναβης στην κατοχή του (pics)