Πέμπτη 19 Σεπ, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Απόλυτο άδειασμα Οζερσάι από Οσάτσι μετά από άτυπη συνάντηση που είχαν

  24/05/2019 16:19
Απόλυτο άδειασμα Οζερσάι από Οσάτσι μετά από άτυπη συνάντηση που είχαν

Απόλυτο άδειασμα Οζερσάι από Οσάτσι μετά από άτυπη συνάντηση που είχαν

  24/05/2019 16:19

Σε μπούμεραγνκ γύρισε η προσπάθεια του Κουντρέτ Οζερσάι, «υπουργού» εξωτερικών του ψευδοκράτους να αναδέιξει την άτυπη συνάντηση του με τον Ρώσο Πρέσβη στην Κύπρο Στάνισλαβ Οσάτσι σε εστιατόριο. 

Συγκεκριμένα η δημοσίευση του Οζερσάι για συνάντησή του με τον Ρώσο Πρέσβη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του δευτέρου.
 
Σε  σχόλιο του στα αγγλικά κάτω από την ανάρτηση, μέσω της σελίδας της ρωσικής πρεσβείας στην Κύπρο στο Facebook, ο κ. Οσάτσι αναφέρει: “Κύριε Οζερσάι γνωρίζετε πολύ καλά πως η Ρωσική Ομοσπονδία αναγνωρίζει μόνο την Κυπριακή Δημοκρατία. Η συνάντηση μας στο εστιατόριο είχε ανεπίσημο χαρακτήρα, όπως με τον ηγέτη ενός κόμματος. Την ημέρα της συνάντησής μας δεν κατείχατε οποιοδήποτε λεγόμενο ‘επίσημo’ αξίωμα. Θεωρώ τη δημοσίευσή σας για τη συνάντησή μας ως μια προσπάθεια να με δυσφημίσετε προσωπικά».

Στη συνάντηση με τον Ρώσο Πρέσβη, σύμφωνα με την ανάρτηση του Οζερσάι συζήτησαν την στρατιωτική δραστηριότητα στην ανατολική Μεσόγειο, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, και σε συνδυασμό με αυτό τις ενέργειες που αυξάνουν την ένταση περιλαμβανομένου του εξοπλισμού της "ε/κ πλευράς".
 
Σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Facebook του «υπουργείου εξωτερικών και αναπληρωματικής πρωθυπουργίας» αναφέρεται ότι εκτός από την ανταλλαγή απόψεων στα προαναφερόμενα θέματα Οζερσάι και Οσάτσι συζήτησαν επίσης τα προβλήματα και τα αιτήματα που έχουν οι πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας «στη χώρα μας», όπως αναφέρεται το ψευδοκράτος. «Επιπλέον έγινε μια σύντομη αξιολόγηση του Κυπριακού στο τελευταίο στάδιο που βρίσκεται».
 
Στην ανάρτηση δεν αναφέρεται πού και πότε έγινε αυτή η συνάντηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας