Σάββατο 19 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Σε πλήρη ετοιμότητα οι Αρχές για την πραγματοποίηση των Ευρωεκλογών

  24/05/2019 16:11
Σε πλήρη ετοιμότητα οι Αρχές για την πραγματοποίηση των Ευρωεκλογών

Σε πλήρη ετοιμότητα οι Αρχές για την πραγματοποίηση των Ευρωεκλογών

  24/05/2019 16:11
Τις τελευταίες οδηγίες προς κόμματα, συνδυασμούς και ανεξάρτητους υποψήφιους αλλά και το εκλογικό σώμα πριν τις Ευρωεκλογές, η προεκλογική περίοδος για τις οποίες λήγει σήμερα τα μεσάνυχτα, έδωσε την Παρασκευή στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης, στο ΓΤΠ, ο Γενικός Έφορος Εκλογών Κύπρος Κυπριανού.

Πρόκειται όπως είπε ο κ. Κυπριανού για τις εκλογές με τον μεγαλύτερο αριθμό εκλογέων. Απαντώντας σε ερωτήσεις διαβεβαίωσε ότι λαμβάνονται όλα τα μέτρα για να μπορούν να ασκήσουν απρόσκοπτα το εκλογικό τους δικαίωμα όσοι Τουρκοκύπριοι εκλογείς το επιλέξουν ενώ έκανε λόγο για μη έγκυρες πληροφορίες που μιλούν για την προσέλευση 5.000, 8.000 ή ακόμη και 10.000 Τουρκοκύπριων εκλογέων, κάτι που θα επιβεβαιωθεί ή όχι την ημέρα των εκλογών.

Υπενθύμισε επίσης ότι περίπου το 80% των εθνικών νομοθεσιών στηρίζονται πάνω σε αποφάσεις και νομοθεσίες που περνούν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και κάλεσε όλους τους εκλογείς «να προσέλθουν στις κάλπες και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα».
 
641.181 εκλογείς σε 1.095 εκλογικά κέντρα
Η εκλογική διαδικασία της Κυριακής παρουσιάζει κάποιες ιδιαιτερότητες. Η πρώτη ιδιαιτερότητα είναι ότι έχουμε τον μεγαλύτερο αριθμό εκλογέων που είχαμε ποτέ. Έχουμε επίσης και τον μεγαλύτερο κομμάτων ή συνδυασμών που συμμετέχουν σ‘ αυτή τη διαδικασία και έχουμε ακόμη και τον μεγαλύτερο αριθμό υποψηφίων, ο οποίος διεκδικεί εκλογή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είπε ο κ. Κυπριανού.

Ο συνολικός αριθμός εκλογέων ανέρχεται στους 641.181. Από αυτούς οι 549.011 είναι Ελληνοκύπριοι, οι 81.611 είναι Τουρκοκύπριοι και 10.559 κοινοτικοί εκλογείς.

Σύμφωνα με το Γενικό Έφορο Εκλογών στη Λευκωσία δικαίωμα ψήφου έχουν 217.649 εκλογείς, ακολουθεί η Λεμεσός με 154.496, η Λάρνακα με 95.099, η Πάφος με 54.288 και η Αμμόχωστος με 32.652. Υπάρχουν επίσης και 6.135 εκλογείς θα ασκήσουν το δικαίωμά τους σε εκλογικά κέντρα του εξωτερικού.

Είπε επίσης ότι προκειμένου οι εκλογείς να μπορέσουν να ασκήσουν χωρίς ταλαιπωρία και απρόσκοπτα το εκλογικό τους δικαίωμα, η υπηρεσία εκλογών και οι επαρχιακές διοικήσεις έχουν οργανώσει τη λειτουργία 1.095 εκλογικών κέντρων.

Από αυτά, πρόσθεσε, τα 50 είναι ειδικά εκλογικά κέντρα που θα ψηφίζουν οι Τουρκοκύπριοι εκλογείς με διεύθυνση σε περιοχές μη ελεγχόμενες από το κράτος.

Ενημέρωσε ότι στα εκλογικά κέντρα θα εργαστούν επίσης 309 άνεργοι πτυχιούχοι και ότι την ημέρα των εκλογών θα εργαστούν περίπου 7.000 άτομα, δημόσιοι  υπάλληλοι, αστυνομικοί όπως και προσωπικό από άλλες υπηρεσίες, οι οποίοι θα καλύψουν όλες τις φάσεις της εκλογικής διαδικασίας, δηλαδή την ψηφοφορία στα εκλογικά κέντρα, τη διαλογή και καταμέτρηση των ψήφων, την φρούρηση, την ασφαλή μεταφορά των καλπών, την έκδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων και βεβαίως την ανακήρυξη των νέων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
 
Τα εκλογικά κέντρα, κατά Εκλογική Περιφέρεια έχουν ως ακολούθως:
Λευκωσία:          412
Αμμόχωστος:    58
Λάρνακα:           174
Λεμεσός:             299
Πάφος:                 131
Εξωτερικό:         21
Σύνολο:                1095

Μέτρα για την απρόσκοπτη ψηφοφορία Τ/κ
Ο κ. Κυπριανού είπε ότι οι Τουρκοκύπριοι εκλογείς που διαμένουν στις κατεχόμενες περιοχές μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε οποιοδήποτε από τα 50 ειδικά εκλογικά κέντρα που θα λειτουργήσουν σε έντεκα διαφορετικούς χώρους, το Γυμνάσιο Κάτω Πύργου, τα Γραφεία Κοινοτικού Συμβουλίου Φλάσου, Δημοτικό Σχολείο Αστρομερίτη, το Πολυδύναμο Κέντρο Αγίου Δομετίου, τη Σχολή Κωφών, τα Κεντρικά Γραφεία Τμήματος Πολεοδομίας & Οικήσεως, το Γυμνάσιο Φανερωμένης, το Περιφερειακό Λύκειο Λιβαδιών, το Δημοτικό Σχολείο Αχερίτου, το Β’ Δημοτικό Σχολείο Δερύνειας και το Δημόσιο και Κοινοτικό Νηπιαγωγείο Δερύνειας.
 
Διευκρίνισε επίσης ότι οι Τουρκοκύπριοι εκλογείς και οι εκλογείς από κράτη μέλη της ΕΕ που διαμένουν στις ελεύθερες περιοχές έχουν κατανεμηθεί σε εκλογικά κέντρα με βάση τη διεύθυνση εγγραφής τους στον εκλογικό κατάλογο.

Σε ερώτηση αν λαμβάνονται μέτρα για την απρόσκοπτη διεξαγωγή της ψηφοφορίας από πλευράς Τουρκοκύπριων ψηφοφόρων απάντησε  ότι «συνεχώς λαμβάνονται μέτρα».

Πρέπει να πω, ανέφερε ο κ. Κυπριανού, «ότι και από πλευράς μας σαν Τμήμα Μετανάστευσης, στα οδοφράγματα θα υπάρχει ενισχυμένη παρουσία όπως επίσης και ενισχυμένη παρουσία της Αστυνομίας».

Πρόσθεσε ότι στα ειδικά εκλογικά κέντρα που θα ψηφίσουν οι Τουρκοκύπριοι έχουν γίνει ειδικές διευθετήσεις, με ενισχυμένα εκλογικά επιτελεία, παρουσία εκπροσώπων των Εφόρων Εκλογής και η μετάβαση και η αποχώρηση θα επιτηρείται από την αστυνομία.

«Θεωρώ ότι όλοι συναισθανόμενοι και την ευαισθησία του θέματος, θα συμπεριφερθούμε ώριμα και πολιτισμένα ούτως ώστε όλοι να ψηφίσουμε απρόσκοπτα και χωρίς κανένα πρόβλημα ή παρατράγουδα», σημείωσε ο Γενικός Έφορος Εκλογών.

Η Διευθύντρια το ΓΤΠ Σόφη Μιχαηλίδου είπε επίσης ότι το ΓΤΠ έχει συντονίσει ομάδα η οποία θα συνοδεύει και βοηθάει Τ/κ δημοσιογράφους για κάλυψη της εκλογικής διαδικασίας.

Σε ερώτηση αν υπάρχει κάποια εκτίμηση ή πληροφόρηση για τον αριθμό των Τουρκοκυπρίων που θα ασκήσουν το δικαίωμα της ψήφου, απάντησε ότι «κάνουμε προσπάθειες, αν θέλετε, να συγκεκριμενοποιήσουμε πόσοι περίπου αναμένεται να έλθουν, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι δεν είναι και κάτι το έγκυρο». Υπάρχουν πληροφορίες που μιλούν για 5.000, για 8.000 και 10.000 αλλά, σημείωσε, «αυτό θα το ξέρουμε μετά που θα περατωθεί η εκλογική διαδικασία».
 
Σε Άγιο Δομέτιο και Δερύνεια ψηφίζουν οι εγκλωβισμένοι
Ο κ. Κυπριανού ανέφερε επίσης ότι οι εγκλωβισμένοι πολίτες της Επαρχίας Κερύνειας θα μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο Γυμνάσιο Αγίου Δομετίου, Κέντρο Δ, ενώ αυτοί της Επαρχίας Αμμοχώστου στο Γυμνάσιο Δερύνειας, Κέντρο Στ’.

Σημείωσε ότι σε όσους εγκλωβισμένους πιθανόν να βρίσκονται στους οικείους τους στις ελεύθερες περιοχές, μπορούν να ζητήσουν και να τους δοθεί ειδική εξουσιοδότηση για να ψηφίσουν στο εκλογικό κέντρο της περιοχής όπου θα βρίσκονται.

Υπενθύμισε ότι οι εγκλωβισμένοι μπορούν να ψηφίσουν με οποιοδήποτε έγγραφο της Κυπριακής Δημοκρατίας, φτάνει αυτό να φέρει την φωτογραφία τους.

Τα μεσάνυχτα η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων
«Η διαλογή και καταμέτρηση των ψήφων θα γίνει στα εκλογικά κέντρα αμέσως μετά το πέρας της ψηφοφορίας», είπε. Στα εκλογικά κέντρα μπορούν να παρευρίσκονται εκπρόσωποι των κομμάτων, αλλά η εκλογική νομοθεσία καθιστά σαφές ότι αυτοί δεν μπορούν να έρθουν με οποιονδήποτε τρόπο σε επαφή με τα ψηφοδέλτια, ή να έχουν μαζί τους γραφική ύλη, ή να παίρνουν σημειώσεις.
Οι υποψήφιοι μπορούν να επισκέπτονται τα εκλογικά κέντρα.
 
Σύμφωνα με τον Γενικό Έφορο Εκλογών δεδομένου ότι όλα θα εξελιχθούν ομαλά και έτσι ελπίζουμε, αναμένεται ότι μέχρι τις 20.30 θα έχουμε το τελικό αποτέλεσμα όσον αφορά στα ποσοστά ψήφων κάθε συνδυασμού ή ανεξάρτητου υποψηφίου και τον αριθμό των εδρών που θα καταλάβουν.

Το αποτέλεσμα όμως όπως πιθανώς να ξέρετε, δεν θα δημοσιοποιηθεί παρά μόνο τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

«Εκείνη περίπου την ώρα, θεωρούμε ότι θα είμαστε και σε θέση να γνωστοποιήσουμε και τους υποψήφιους που θα καταλάβουν τις έξι έδρες, οι οποίοι και θα ειδοποιηθούν να προσέλθουν στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία όπου θα γίνει και η ανακήρυξη.

Ο κ. Κυπριανού γνωστοποίησε επίσης ότι η έδρα του θα βρίσκεται στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών και θα υπάρχουν συχνές ανακοινώσεις σε σχέση με την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας.

Απαντώντας σε ερώτηση για την καθυστέρηση της ανακοίνωσης των επίσημων αποτελεσμάτων ανέφερε ότι «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει μια ευαισθησία σ’ αυτό το θέμα και πιστεύει ότι η δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων σε ένα κράτος μέλος όπου η εκλογή γίνεται προηγούμενα δυνατόν να επηρεάσει τους εκλογείς σε ένα άλλο κράτος μέλος, γι αυτό υπάρχει αυτή η απαγόρευση ότι δεν δίνονται επίσημα αποτελέσματα προτού οι κάλπες σε όλα τα κράτη μέλη».
 
Οι πρόνοιες της νομοθεσίας για την λήξη της προεκλογικής
Αναφέρθηκε σε κάποιες σημαντικές πρόνοιες της εκλογικής νομοθεσίας, τις οποίες ευελπιστούμε ότι θα τηρήσουν τόσο τα κόμματα, οι συνδυασμοί και οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι,  όπως επίσης τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Τα κόμματα, οι συνδυασμοί κομμάτων και οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι η προεκλογική εκστρατεία λήγει απόψε τα μεσάνυχτα.

Αυτό σημαίνει ότι οι προεκλογικές συγκεντρώσεις και γενικά οι κομματικές δραστηριότητες λήγουν απόψε τα μεσάνυκτα.

Σύμφωνα με τον Εκλογικό Νόμο, κατά την ημέρα που προηγείται της ψηφοφορίας και κατά την ημέρα της ψηφοφορίας απαγορεύονται οι πολιτικές διαφημίσεις, δηλώσεις και εκδηλώσεις που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τις εκλογές, είπε.

Πρόσθεσε ότι διαφημίσεις των υποψηφίων ή οργανωμένων συνόλων που τους υποστηρίζουν σε πινακίδες ή και αλλού θα πρέπει να μετακινηθούν από τα μεσάνυχτα, ούτως ώστε να μην υπάρχουν. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι οποιεσδήποτε διαφημίσεις γίνονται αντιληπτές θα απομακρύνονται.

Σύμφωνα με το Γενικό Έφορο Εκλογών ένα άλλο θέμα, το οποίο μας ταλαιπωρεί σε κάθε εκλογική διαδικασία είναι η απαγόρευση αποστολής ηλεκτρονικών μηνυμάτων στα κινητά τηλέφωνα ή οπουδήποτε αλλού, είτε με σκοπό τον επηρεασμό τους, είτε για να διαδοθούν κάποιες φήμες. Αυτό απαγορεύεται, διευκρίνισε.

Υπενθύμισε ότι οι πολιτικοί αρχηγοί αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, έξω από τα εκλογικά κέντρα, μπορούν να κάνουν δηλώσεις, οι οποίες, βεβαίως, αναμένουμε ότι θα είναι μέσα σε θεμιτά πλαίσια, είπε.

Υπενθύμισε ότι απαγορεύεται η μετάδοση ή δημοσίευση ειδήσεων ή ανακοινώσεων που έχουν σχέση άμεσα ή έμμεσα με τις εκλογές, εκτός από ανακοινώσεις ή ειδήσεις που μεταδίδονται από τον Έφορο Εκλογής ή με την εξουσιοδότησή του.

Εξαίρεση αποτελούν οι αυριανές εφημερίδες, οι οποίες μπορούν να δημοσιεύσουν ειδήσεις από τις προεκλογικές συγκεντρώσεις της σημερινής μέρας.

Σε ότι αφορά τους εκλογείς και προκειμένου να μην υπάρξουν παράπονα ή ταλαιπωρία, διευκρινίζεται ότι όλοι ανεξαίρετα οι εκλογείς Ε/κ ή Τ/κ, δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν αν δεν προσέλθουν στο εκλογικό κέντρο με την ταυτότητά τους ή το εκλογικό τους βιβλιάριο.

Οι κοινοτικοί εκλογείς θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν το έγγραφο, το οποίο είχαν χρησιμοποιήσει για να εγγραφούν στον εκλογικό κατάλογο. Αν δεν το προσκομίσουν δεν θα μπορούν να ψηφίσουν έστω και αν το όνομά τους είναι καταχωρημένο.

Υπενθύμισε επίσης ότι τα Γραφεία Επάρχων θα δέχονται αιτήσεις για αντικατάσταση εκλογικών βιβλιαρίων, λόγω απώλειας, μέχρι αύριο στις 1300.

Προέτρεψε, επίσης τους ψηφοφόρους να χρησιμοποιήσουν μια από τις πηγές που έχουμε ανακοινώσει ώστε να εξακριβώσουν και να επιβεβαιώσουν σε πιο εκλογικό κέντρο ψηφίζουν. Προς αυτό αναφέρθηκε στην ειδική ιστοσελίδα www.elections.moi.gov.cy και τον παγκύπριο τηλεφωνικό αριθμό ενημέρωσης 77772212.

Τόνισε ότι απαγορεύεται η χρήση του κινητού τους τηλεφώνου μέσα στα εκλογικά κέντρα.

«Για το ζήτημα αυτό υπογραμμίζω ότι έχουν δοθεί αυστηρές οδηγίες στους προεδρεύοντες, στην περίπτωση που θα διαπιστώσουν χρήση κινητού τηλεφώνου και προσπάθεια φωτογράφησης ψηφοδελτίου να καταγγέλλουν αμέσως τα περιστατικά αυτά στην Αστυνομία», είπε.
Για τις ώρες ψηφοφορίας είπε ότι θα είναι από τις 07.00 μέχρι τις 18.00., με διάλειμμα μιας ώρας μεταξύ 12.00 – 1300 και ότι τα εκλογικά κέντρα του εξωτερικού έχουν προσαρμοστεί ώστε οι κάλπες να κλείσουν την ίδια ώρα που θα λήξει η ψηφοφορία στην Κύπρο.
Διευκρίνισε ότι σε περίπτωση που σε κάποιο εκλογικό κέντρο παρατηρείται ροή ψηφοφόρων, ο προεδρεύων μπορεί να παρατείνει την ώρα ψηφοφορίας η οποία μπορεί να φτάσει και μέχρι και τα μεσάνυκτα, «αλλά αυτό θεωρείται απίθανο».
 
Ποια είναι τα έγκυρα ψηφοδέλτια
Σε ό,τι αφορά το σωστό τρόπο που πρέπει να ψηφίσουν οι εκλογείς ανέφερε ότι ο κάθε εκλογέας δεν έχει παρά να τοποθετήσει ένα «+» ή «χ» ή «√» μέσα στο μεγάλο τετράγωνο που βρίσκεται κάτω από τη στήλη του συνδυασμού της εκλογής του, ή στο τετραγωνάκι που βρίσκεται δίπλα από το όνομα ενός από τους ανεξάρτητους υποψηφίους, αν επιλέξει να ψηφίσει ανεξάρτητο υποψήφιο.

Επιπρόσθετα, ο εκλογέας έχει τη δυνατότητα να τοποθετήσει και σταυρούς προτίμησης, μέχρι δύο. Δεν είναι υποχρεωμένος να χρησιμοποιήσει όλους τους σταυρούς προτίμησης, διευκρίνισε.

Αν διαπιστωθεί η τοποθέτηση περισσότερων σταυρών προτίμησης, από δύο το ψηφοδέλτιο θεωρείται έγκυρο αλλά δεν θα μετρούν οι σταυροί προτίμησης.

Κάθε εκλογέας είναι καλό να κάνει έναν έλεγχο ότι το ψηφοδέλτιο που του έχει δοθεί φέρει την σφραγίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ένα ψηφοδέλτιο θεωρείται άκυρο αν από αυτό δεν μπορεί να εξακριβωθεί απ’ αυτό η θέληση του εκλογέα, όπως για παράδειγμα είναι το λευκό ψηφοδέλτιο.

Άκυρο είναι επίσης αν ψηφίσει περισσότερους από ένα συνδυασμό, ή ένα συνδυασμό και ένα ανεξάρτητο υποψήφιο ή δύο ανεξάρτητους υποψηφίους.

Άκυρο θα είναι επίσης αν ο εκλογέας χρησιμοποιήσει οτιδήποτε άλλο εκτός από «+» ή «χ» ή «√».

Άκυρο είναι επίσης όταν φέρει οποιοδήποτε σημείο ή χαρακτηριστικό, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει άμεσα ή έμμεσα στην αναγνώριση της ταυτότητας του εκλογέα.
 
Η σημασία των Ευρωεκλογών
Ο Κύπρος Κυπριανού ανέφερε ακόμη ότι η σημασία των εκλογών της Κυριακής είναι η ίδια με εκείνη των εθνικών εκλογών.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκπροσωπεί τους πολίτες όλων των κρατών μελών σε ευρωπαϊκό επίπεδο και είναι και το μόνο ευρωπαϊκό θεσμικό όργανο που εκλέγεται απ’ ευθείας από τον λαό», είπε.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πρόσθεσε, ψηφίζει τις οδηγίες, τις νομοθεσίες δηλαδή που μετά ενσωματώνονται στο εσωτερικό δίκαιο του κάθε κράτους μέλους, και που ουσιαστικά ρυθμίζουν σχεδόν όλες τις  πτυχές της ζωής μας.

«Περίπου το 80% των εθνικών νομοθεσιών στηρίζονται πάνω σε αποφάσεις και νομοθεσίες που περνούν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», σημείωσε.

«Γι αυτό το λόγο, ως Γενικός Έφορος Εκλογών θεωρώ καθήκον μου να καλέσω όλους τους εκλογείς να προσέλθουν στις κάλπες και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα», είπε.

«Να εκφράσουν την άποψή τους για τα πρόσωπα που θεωρούν καταλληλότερα να εκπροσωπήσουν την Κύπρο στην Ευρώπη», πρόσθεσε.

Ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους στην προετοιμασία της εκλογικής διαδικασίας.

Σε ερώτηση για την αποχή είπε ότι στις προηγούμενες εκλογές το ποσοστό της αποχής ήταν 57%. Από πλευράς μας έγινε μια κινητοποίηση και μια προσπάθεια για ευαισθητοποίηση των εκλογέων ώστε να προσέλθουν και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Το αποτέλεσμα θα το ξέρουμε την Κυριακή το βράδυ. Ελπίζω και ευχόμαστε η αποχή να είναι σίγουρα μικρότερη από τις προηγούμενες εκλογές.
 
Πρόσβαση ατόμων που χρησιμοποιούν τροχοκάθισμα
Σε ερώτηση για το αν τα εκλογικά κέντρα θα είναι προσβάσιμα σε άτομα που χρησιμοποιούν τροχοκάθισμα ο κ. Κυπριανού είπε «βέβαια, έχουν γίνει όλες οι ενέργειες για να δοθεί κάθε δυνατή διευκόλυνση, είτε με ειδικές ράμπες, είτε με ειδικούς θαλάμους αλλά βέβαια και με οδηγίες που έχουν δοθεί στους προεδρεύοντες εκεί που κάποιος ανάπηρος ζητήσει βοήθεια, επιτρέπεται να ψηφίσει με πρόσωπο της εμπιστοσύνης του, ή ακόμη και με την βοήθεια του προεδρεύοντα, τον οποίο όμως θα συνοδεύει ένας από τους βοηθούς του.
 
Ο Βοηθός Έφορος Εκλογών Δημήτρης Δημητρίου ανέφερε από την πλευρά του ότι «έχουμε πάρει από την Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου στοιχεία των μελών τους και έχουμε φροντίσει στα κέντρα που αυτοί θα κατανεμηθούν να υπάρχει και πρόσβαση αλλά και θάλαμος με πιο χαμηλή βάση».

Πρόσθεσε ότι έχει επίσης κυκλοφορήσει ανακοίνωση που καλούσε άτομα που διακινούνται με τροχοκαθίσματα και δεν είναι μέλη της οργάνωσης παραπληγικών να ενημερώσουν τους αρμόδιους. Ήδη, είπε ο κ. Δημητρίου, κάποιοι το έχουν πράξει και έχουμε λάβει μέτρα στα κέντρα που κατανεμήθηκαν οι κατάλληλες προσβάσεις και ο εξοπλισμός. Σε άλλες περιπτώσεις που δεν γνωρίζει η υπηρεσία εκλογών θα υπάρξουν διευκολύνσεις με την συνδρομή των προεδρευόντων των εκλογικών κέντρων.  
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας