Xρεωκοπημένη η εταιρεία που συνδράμει στις παράνομες ενέργειες του Πορθητή

Μια πολυεθνική εταιρεία με έδρα την Ιρλανδία, είναι αυτή που συνεργάζεται με την τουρκική εταιρεία πετρελαίων 72 χιλιόμετρα ανοιχτά της Πάφου, στην προσπάθεια της Άγκυρας να δημιουργήσει τετελεσμένα σε μια περιοχή που δεν ανήκει στην δικαιοδοσία της.
 
Η Weatherford International plc, υποστηρίζει με την τεχνογνωσία αλλά και τον εξοπλισμό της, τις ενέργειες του Πορθητή να τρυπήσει εντός της κυπριακής υφαλοκρηπίδας σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν κοιτάσματα φυσικού αερίου.
 
Η εταιρεία, παρά το γεγονός πως είναι ιρλανδικών συμφερόντων διατηρεί τα κεντρικά της γραφεία στην Ελβετία και δραστηριοποιείται σε δεκάδες χώρες παγκοσμίως. Τα οικονομικά προβλήματα ωστόσο που αντιμετωπίζει φαίνεται πως είναι τελικά αυτά που την οδήγησαν στην συνεργασία με την τουρκική εταιρεία πετρελαίων, γνωστή ως TPO.
 
Σχεδόν όλες οι εταιρείες του τομέα στις οποίες απευθύνθηκαν οι τουρκικές αρχές ζητώντας βοήθεια, με το αζημίωτο, για να συνδράμουν στις παράνομες ενέργειες του Πορθητή αρνήθηκαν, αφού γνώριζαν πως πρόκειται για μια παράνομη δραστηριότητα που δεν αποκλείεται να τους βάλει σε μπελάδες.
 
Η  Weatherford ωστόσο είναι μια εταιρεία που τον τελευταίο χρόνο αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα με μη εξυπηρετούμενα δάνεια εκατομμυρίων. Μόλις την περασμένη εβδομάδα μάλιστα προχώρησε σε αναδιάρθρωση των δανείων της με εκποίηση περιουσιακών της στοιχείων, ενώ προχώρησε και σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων.
 
Σύμφωνα με δημοσιεύματα ξένων μέσων τα χρέη της εταιρείας φαίνεται πως ξεπερνούν τα 5,5 δις δολάρια. Μόνο για το 2017 ο όμιλος κατέγραψε ζημιές που ξεπερνούν τα 2,1 δις, γεγονός που ανάγκασε τους ιδιοκτήτες να προχωρήσουν σε μαζικές πωλήσεις περιουσιακών τους στοιχείων αλλά και όπλων προκειμένου να γλιτώσουν τον εξοπλισμό γεωτρήσεων.
 
Σημειώνεται πως η εταιρεία μπήκε σε διαδικασία χρεοκοπίας μέσω του κεφαλαίου 11 στις ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια να εκκαθαρίσει το χρέος της.
 
Η συνεργασία της συγκεκριμένης εταιρείας με την TPO δεν πέρασε απαρατήρητη με τους χρήστες των social media, κυρίως του twitter να επιτίθονται στην εταιρεία για την συγκεκριμένη της απόφαση. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει γίνει γνωστό αν ανάλογα διαβήματα έχουν γίνει και από την Κυπριακή Κυβέρνηση, ούτως ώστε να πεισθεί η εν λόγω εταιρεία να διακόψει κάθε συνεργασία με την τουρκική εταιρεία πετρελαίων και να αποχωρήσει από την υφαλοκρηπίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δειτε Επισης

Δεν υπήρξαν ενστάσεις για τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές-Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο
Oικολόγοι για τις δύο πυρκαγιές-«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο»
Επαναδιεκδικεί τον δήμο Στροβόλου ο Παπαχαραλάμπους-«Τα τελευταία χρόνια βάλαμε γερά θεμέλια»
Δηλώνει έτοιμος να εργαστεί σκληρά για την εξέλιξη του δήμου Στροβόλου ο Σταυρινίδης
Έδωσε το σύνθημα για αλλαγή σελίδας στον Στρόβολο ο Τσίγκης-«Με μέθοδο και όραμα για όλους τους πολίτες»
Η Τουρκία δεν θα παραστεί σε εκδήλωση για την επέτειο των 20 χρόνων διεύρυνση
Ανεξάρτητη υποψηφιότητα αντιδημάρχου για τον «Στρόβολο του αύριο» υπέβαλε ο Αιμίλιος Μιχαήλ
ΔΗΣΥ για την έλλειψη πτητικών μέσων-«Η παραδοχή της αρμόδιας υπουργού δεν αρκεί»
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του Ευρωβουλευτή ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Τον πήχη ψηλά έθεσε ο Αρμεύτης-Μια πόλη για τους πολλούς θέλει ο Νικολαΐδης