Το ΕΛΑΜ έχει τη δυναμική να εκλέξει εθνικιστή στα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) έχει τη δυναμική, βάσει των ποσοστών του, να εκλέξει εθνικιστή στα έδρανα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δήλωσε σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου. Σημείωσε παράλληλα ότι η διαφωνία του κόμματος με τη σημερινή πορεία της Ευρώπης, δεν τους κάνει «ευρωδιαλυτικούς», όπως ισχυρίζονται κάποιοι.
 
Το όραμα του ΕΛΑΜ, όπως είπε, για την Ευρωβουλή, είναι μια Ευρώπη των Εθνών που θα νοιάζεται πρωτίστως για τη διατήρηση της εθνικής κυριαρχίας των κρατών – μελών και την ευημερία των λαών της και για το σκοπό αυτό το κόμμα θα συνεργαστεί με τα υπόλοιπα εθνικιστικά και πατριωτικά κινήματα της ΕΕ.
 
Ο κ. Χρίστου απέδωσε την αποχή που παρατηρείται στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, στην απογοήτευση που νοιώθουν οι νέοι άνθρωποι από τη σημερινή πολιτική η οποία ασκείται στην Κύπρο, ενώ ανέφερε ότι ένας μεγάλος αριθμός πολιτών που απείχε παλαιότερα από τις κάλπες, πλέον προσέρχεται και υποστηρίζει το ψηφοδέλτιο του ΕΛΑΜ.

Κάλεσε τέλος τους πολίτες να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα το ΕΛΑΜ, ώστε να δώσουν φωνή στην Κύπρο σε μία Ευρώπη που αλλάζει.
 
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης:

Με ποιες φιλοδοξίες και ποια πολιτική πρόταση διεκδικείτε τη ψήφο του λαού στις Ευρωεκλογές 2019;

Κατ’ αρχάς το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) κατέρχεται στις επερχόμενες Ευρωεκλογές με σκοπό να εκλέξει για πρώτη φορά Ευρωβουλευτή. Θεωρούμε ότι οι συνθήκες έχουν ωριμάσει και όλα δείχνουν πως το ΕΛΑΜ έχει τη δυναμική να πετύχει, βάσει των ποσοστών του, την εκλογή Εθνικιστή στα έδρανα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
 
Η πρόταση την οποία προτάσσει το Κίνημά μας συμπυκνώνεται στο σύνθημα που χρησιμοποιήσαμε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, δηλαδή: «Η Ευρώπη Αλλάζει και η Κύπρος μαζί». Οι χώρες της Ευρώπης βιώνουν μία ραγδαία άνοδο των εθνικιστικών και πατριωτικών κομμάτων, αποτέλεσμα της αντίδρασης των λαών στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην Ισλαμοποίηση της Ευρώπης, στις πολιτικές απέναντι στην παράνομη μετανάστευση, στις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία καθώς και τις παρεμβάσεις των γραφειοκρατών των Βρυξελλών στις εθνικές νομοθεσίες. Σε αυτή την μεγάλη αλλαγή θέλουμε η Κύπρος να είναι παρούσα μέσω του ΕΛΑΜ, ως εκ τούτου διεκδικούμε τη ψήφο του λαού.
 
Πόσο απέχει η Ευρώπη του σήμερα από την Ευρώπη που προσδοκάτε και σε ποιους βασικούς τομείς πιστεύετε ότι χρειάζονται να γίνουν βήματα προόδου;

Η σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση απέχει από αυτό που οραματιζόμαστε ως Εθνικιστές, κυρίως για τους λόγους που ανέφερα πιο πάνω. Το δικό μας όραμα είναι μια Ευρώπη των Εθνών, όπου οι λαοί της θα συνεργάζονται για το κοινό καλό. Μία Ευρώπη που θα νοιάζεται πρωτίστως για την διατήρηση της εθνικής κυριαρχίας των κρατών – μελών της και την ευημερία των λαών της.
 
Το γεγονός όμως ότι διαφωνούμε με συγκεκριμένους τρόπους λειτουργίας της ΕΕ, αυτό δεν μας κάνει αυτόματα Ευρωδιαλυτικούς όπως κάποιοι επιμελώς θέλουν να προωθήσουν. Το ΕΛΑΜ στην ερχόμενη Ευρωβουλή πρόκειται να εργαστεί με τα υπόλοιπα εθνικιστικά και πατριωτικά κινήματα για να διορθώσουμε όσα θεωρούμε λανθασμένα και όχι για να διαλύσουμε την ΕΕ.
 
Η αποχή αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά θέματα των τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων στην Κύπρο και συνακόλουθα, των επερχόμενων Ευρωεκλογών. Πώς εκτιμάτε ότι μπορεί να αναστραφεί αυτό το φαινόμενο και ποιο μήνυμα απευθύνετε στους ψηφοφόρους ώστε να προσέλθουν στις κάλπες;
 
Όντως η αποχή είναι ένα από τα μεγάλα ζητήματα τα οποία ταλανίζουν όλους όσοι ασχολούνται με την πολιτική. Δυστυχώς, θεωρούμε πως η απαξίωση του λαού προς τις εκλογικές διαδικασίες προέρχεται κυρίως από την απογοήτευση που νοιώθουν οι νέοι άνθρωποι από τη σημερινή πολιτική η οποία ασκείται στην Πατρίδα μας. Σκάνδαλα, διαφθορά, ανεργία, χαμηλοί μισθοί είναι μόνο λίγα από όλα όσα γνωρίσαμε από τους πολιτικούς τα τελευταία χρόνια και οδήγησαν τους συμπατριώτες μας στο να απέχουν από την κάλπη.
 
Ως ΕΛΑΜ είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που σε κάθε εκλογική διαδικασία ολοένα και περισσότεροι συμπατριώτες μας επιλέγουν το Κίνημά μας, ανεξάρτητα από το ποσοστό της αποχής. Ένας μεγάλος αριθμός συμπατριωτών μας που απείχε παλαιότερα από τις κάλπες, πλέον προσέρχεται και υποστηρίζει το ψηφοδέλτιο του ΕΛΑΜ.
 
Το μήνυμα που θα ήθελα να στείλω στους ψηφοφόρους είναι την ερχόμενη Κυριακή να προσέλθουν στις κάλπες και να επιλέξουν τους ανθρώπους που θεωρούν ως καταλληλότερους για να εκπροσωπήσουν την Κύπρο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το μόνο σίγουρο είναι πως την Κυριακή 6 άτομα θα εκλεγούν για τα επόμενα 5 χρόνια. Άρα ο κάθε πολίτης πρέπει να χρησιμοποιήσει τη ψήφο του ως όπλο για όλα όσα τον εκφράζουν και τον ενοχλούν. Στις 26 Μαΐου καλούμε τους συμπατριώτες μας να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου, ώστε να δώσουμε φωνή στην Κύπρο σε μία Ευρώπη που αλλάζει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία
Στεφάνου: Οι Τοπικές Αρχές να αξιοποιηθούν ως πεδίο αγώνα
Xριστοδουλίδης: Oι μνήμες και οι σκέψεις όσων έζησαν τα τραγικά γεγονότα είναι πιο έντονες και επιτακτικές
Μ. Ραουνά: Εργαζόμαστε για μια επιτυχή Προεδρία ΕΕ με θετικό αποτύπωμα
Η επέτειος του σχέδιο Ανάν και οι διαφορετικές προσεγγίσεις στα κατεχόμενα
Συνδρομή για βοήθεια προς Λίβανο, επανεξέταση κατάστασης Συρίας ζητά από ομολόγους της η ΠτΒ
Εγκρίθηκαν οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Αναγκαιότητα η φορολογική μεταρρύθμιση λένε ΑΚΕΛ-συνδικαλιστές οργανώσεις
Στα 40 εκ. ευρώ της Κύπρου οι δαπάνες για φιλοξενία των Ουκρανών προσφύγων-Όσα δείχνει έκθεση της Ε.Υ.
Εγκρίθηκε από Ευρωκοινοβούλιο η αναθεώρηση κανόνων για καταπολέμηση εμπορίας ανθρώπων