Παρασκευή 23 Αυγ, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Σε εξέλιξη η συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με την Ελίζαμπεθ Σπέχαρ

  24/05/2019 11:08
Σε εξέλιξη η συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με την Ελίζαμπεθ Σπέχαρ

Σε εξέλιξη η συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με την Ελίζαμπεθ Σπέχαρ

  24/05/2019 11:08

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 10:30 το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Στη συνάντηση συμμετέχουν επίσης από κυπριακής πλευράς ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, ο διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης και μέλος του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ακούει τις θέσεις Αναστασιάδη για την παρούσα κατάσταση η Σπέχαρ

Ο εκπρόσωπος Τύπου των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Αλίμ Σιντίκ, δήλωσε χθες στο ΚΥΠΕ πως η αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών συναντάται με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για να ακούσει τις θέσεις του για την παρούσα κατάσταση και για να συζητήσουν για την έκθεση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, του περασμένου Απριλίου, για την αποστολή των καλών υπηρεσιών του στην Κύπρο, καθώς και για την επικείμενη έκθεση του Γενικού Γραμματέα για την ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ).

Η έκθεση για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ αναμένεται να κυκλοφορήσει στο τέλος Ιουνίου.

Ο κ. Σιντίκ είπε ακόμη πως η συνάντηση της κ. Σπέχαρ με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη πραγματοποιείται μετά τη συνάντηση που η αξιωματούχος των ΗΕ είχε με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στις 7 Μαΐου, υπενθυμίζοντας πως η κ. Σπέχαρ έχει ζητήσει να έχει συναντήσεις με τους δυο ηγέτες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας