Κυριακή 27 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Οι ομάδες ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, το σόλο του Νικόλα, ο Γιατρός και ένας... καναπεδάτος

Μιχάλης Πολυδώρου  24/05/2019 06:51
Οι ομάδες ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, το σόλο του Νικόλα, ο Γιατρός και ένας... καναπεδάτος

Οι ομάδες ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, το σόλο του Νικόλα, ο Γιατρός και ένας... καναπεδάτος

Μιχάλης Πολυδώρου  24/05/2019 06:51

Η δημιουργία μηνυμάτων που θα πείσουν τους πολίτες να πάνε να ψηφίσουν τους συνδυασμούς τους, αλλά και γενικότερα η κινητοποίηση των πολιτών για να συμμετέχουν στις Ευρωεκλογές, είναι οι βασικοί στόχοι των κομματικών επιτελείων λίγες ώρες πριν από την εκλογική αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής και λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου. 

Τα πιο πάνω φιλοδοξούν να πετύχουν μέσα από τα τηλεοπτικά σποτ που ετοίμασαν και προβάλλονται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης,  αλλά και από τα social media των κομμάτων.

Το κάθε στρατόπεδο, επιλέγοντας διαφορετικό ύφος, παρουσιάζει το δικό του αφήγημα, με βάση το οποίο οι πολίτες θα πρέπει να στηρίξουν τον συνδυασμό του. Άλλοι με πιο επιθετικά και άλλοι με πιο ουδέτερα μηνύματα, ελπίζουν πως στο τέλος θα έχουν τη μέγιστη απόδοση και θα πετύχουν την πολυπόθητη συσπείρωση, που θα φέρει και τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα μηδενικά, τα δανεικά, η φυγοστρατία, ο ανορθόδοξος πόλεμος και ο...Ορέστης

Δεν θα μας γυρίσουν πίσω
Με πρωταγωνιστές τους έξι υποψήφιους ευρωβουλευτές του, ο Δημοκρατικός Συναγερμός προτάσσει πως στο ψηφοδέλτιο του συνυπάρχουν η εμπειρία, η ανανέωση και η κοινωνική διεύρυνση.
 
Κεντρικό μήνυμα του ΔΗΣΥ σε αυτές τις Ευρωεκλογές είναι πως «δεν θα μας γυρίσουν πίσω», δείχνοντας εμμέσως πλην σαφώς το ΑΚΕΛ, και τονίζεται πως το δίλημμα των Ευρωεκλογών είναι πως «είτε ψηφίζουμε και προχωράμε για μια καλύτερη Ευρώπη, είτε μας γυρίζουν πίσω».


Δώσε δύναμη στη φωνή σου
Το ΑΚΕΛ, με ένα βίντεο πέντε λεπτών, παρουσιάζει τις βασικές θέσεις του κόμματος σε μια σειρά από ζητήματα, προτάσσοντας το έργο των ευρωβουλευτών του τα τελευταία χρόνια.
 
Με κεντρικό μήνυμα το «δώσε δύναμη στη φωνή σου», το ΑΚΕΛ απορρίπτει τους χαρακτηρισμούς που του αποδίδονται περί ευρωσκεπτικισμού και απαντά σημειώνοντας πως μάλλον είναι «ευρώαπαιτητικοί», ξεδιπλώνοντας στη συνέχεια τις θέσεις του σε μια σειρά από ευρωπαϊκά ζητήματα.
 
Δεν παραλείπει, ταυτόχρονα, να επιτεθεί στην Κυβέρνηση, κυρίως σε πρόσωπα, που σύμφωνα με το ΑΚΕΛ απέτυχαν στις θέσεις που διορίστηκαν.Στείλε μήνυμα
Με μόνο ένα σποτ, το οποίο προωθείται κυρίως μέσω των social media, το ΔΗΚΟ παρουσιάζει το μήνυμα του προέδρου του Νικόλα Παπαδόπουλου για τις Ευρωεκλογές.
 
Ο Νικόλας Παπαδόπουλος καλεί τους πολίτες με την ψήφο τους να στείλουν διπλό μήνυμα σε Ευρώπη και Κυβέρνηση. Χαρακτηρίζει την πολιτική της Κυβέρνησης στο Κυπριακό αποτυχημένη, ενώ κάνει λόγο και για πολιτική εξαπάτηση. 
Με μπροστάρη τον Γιατρό
Παρών στη μάχη που δίνει η ΕΔΕΚ για κατάκτηση της έκτης έδρας των Ευρωεκλογών δηλώνει ο ιδρυτής και ιστορικός ηγέτης της ΕΔΕΚ, Βάσος Λυσσαρίδης.
 
Σε ένα βίντεο διάρκειας ενός λεπτού, ο ιστορικός ηγέτης της ΕΔΕΚ στέλνει το δικό του μήνυμα και δηλώνει παρών, ενώ τονίζει πως ούτε ο θάνατος δεν είναι δικαιολογητικό απουσίας. Βασικό σλόγκαν της ΕΔΕΚ είναι το «κάνε κάτι».

Από τον καναπέ δεν θα αλλάξει τίποτε
Ένα πιο ανατρεπτικό βίντεο κυκλοφόρησε η συνεργασία Συμμαχίας και Οικολόγων. Το βίντεο δείχνει κάποιον στον καναπέ του να παρακολουθεί δηλώσεις διαφόρων πολιτικών προσώπων στην τηλεόραση, μεταξύ των οποίων ο Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Άντρος Κυπριανού και ο Χρίστος Χρίστου.
 
Το βίντεο τελειώνει με δύο πρόσωπα να εισέρχονται στο καθιστικό και να σηκώνουν με τον καναπέ αυτόν που παρακολουθεί τηλεόραση.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας