Τα μηδενικά, τα δανεικά, η φυγοστρατία, ο ανορθόδοξος πόλεμος και ο...Ορέστης

Πέφτει απόψε τα μεσάνυχτα η αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας ενόψει των Ευρωεκλογών της ερχόμενης Κυριακής, με τους μηχανισμούς των κομμάτων, ωστόσο, να εντείνουν και να κορυφώνουν στις ώρες που απομένουν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες  την προεκλογική τους προσπάθεια, μέσω της απευθείας επαφής με τους εν δυνάμει ψηφοφόρους τους.
 
Επισκέψεις από σπίτι σε σπίτι, μηνύματα στο κινητό, καθώς και τηλεφωνικές κλήσεις είναι το σκηνικό που θα συνθέσει το παζλ του προεκλογικού αγώνα κατά το 48ωρο που απομένει μέχρι τις επτά το πρωί της Κυριακής, ενώ-όσο και αν απαγορεύεται διά Νόμου-, αυτά θα συνεχιστούν και την ημέρα των εκλογών.
 
Η προεκλογική περίοδος που ολοκληρώνεται απόψε ήταν ιδιαίτερα έντονη και κινήθηκε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, με τις συγκρούσεις και τις αντιπαραθέσεις μεταξύ των διαφόρων στρατοπέδων που συμμετέχουν στις Ευρωεκλογές να μαίνονται με πρωτοφανή σφοδρότητα.
 
Στο μενού της μακράς και έντονης προεκλογικής εκστρατείας που ζήσαμε ενόψει Ευρωεκλογών, περίοπτη θέση καταλαμβάνει η κλιμακούμενη σφοδρή σύγκρουση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με το ΑΚΕΛ για σειρά ζητημάτων.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι ομάδες ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, το σόλο του Νικόλα, ο Γιατρός και ένας... καναπεδάτος 
 
Η αναφορά του Προέδρου Αναστασιάδη σε «μηδενικά», κατά την πρόσφατη προεκλογική συγκέντρωση του ΔΗΣΥ στη Λεμεσό, αναφερόμενος στην ηγεσία του ΑΚΕΛ, αποτέλεσε το κερασάκι στην τούρτα μιας συγκρουσιακής πορείας που σε κάποιες στιγμές ενδεχομένως και να ξέφυγε των ορίων, και από τις δύο πλευρές.
 
Την ίδια ώρα, αντικείμενο σφοδρής αντιπαράθεσης αποτέλεσαν οι…Τουρκοκύπριοι, τόσο σε ό,τι αφορά την παρουσία του Νιαζί Κιζίλγουρεκ στο ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ όσο και σε σχέση με την μαζική, όπως εκτιμάται να είναι, προσέλευση τους στις κάλπες.
 
Συναφώς, στα highlights της προεκλογικής περιόδου περνά η αναφορά του Προέδρου Αναστασιάδη σε…δανεικά(σ.σ. εννοώντας τις ψήφους Τ/κ τις οποίες το ΑΚΕΛ προσδοκά να προσθέσει στη δεξαμενή του), καθώς και η επιθετική τακτική που ακολουθήθηκε από πλευράς ΔΗΣΥ κατά του Τ/κ υποψήφιου του ΑΚΕΛ.
 
Σφοδρές αντιπαραθέσεις όμως δεν υπήρξαν μόνο μεταξύ των δύο μεγάλων πολιτικών στρατοπέδων, αλλά και μεταξύ των…μικρότερων.
 
Στο πλαίσιο αυτό, το προεκλογικό σκηνικό πήρε φωτιά, με φόντο την έκτη έδρα, μετά τις καταγγελίες κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου και ειδικά της ΕΔΕΚ, για φυγόστρατα στελέχη της ηγετικής πυραμίδας του ΕΛΑΜ, ενώ μια δήλωση του προέδρου του ΕΛΑΜ Χρίστου Χρίστου για «ανορθόδοξο πολιτικό πόλεμο» που το κόμμα του μπορεί να εφαρμόσει, αποτέλεσε επίσης αφορμή για έντονες αντιπαραθέσεις και διαξιφισμούς στην αρένα των Ευρωεκλογών.
 
Με πρωτοφανή σφοδρότητα κονταροχτυπήθηκαν τα κόμματα και για το Γενικό Σχέδιο Υγείας, έχοντας ως πρωταγωνιστές της αντιπαράθεσης στο συγκεκριμένο πεδίο δράσης, κυρίως την Συμμαχία Πολιτών και την ΕΔΕΚ.
 
Πέραν τούτων, τα γεγονότα γύρω από την περιβόητη υπόθεση του «Ορέστη», αποτέλεσαν με τη σειρά τους μια… καλή ευκαιρία για την αντιπολίτευση να κτυπήσει ανελέητα Κυβέρνηση και ΔΗΣΥ.   
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές